Новини

Як зміняться наші оселі у 2024 році

4 Хв

Розповідаємо, про тренди ремонту 2024: що ми будемо купувати для того, щоб зробити свої домівки комфортними та функціональними, а чого будемо уникати.

Розповідаємо про сучасний декор дому та п’ять важливих змін, які прийдуть до нас у дуже близькому майбутньому за версією GOBankingRates.

Тренди ремонту 2024

Бувайте, лофт і хайтек!

Тренд, коли домівки оздоблювали у стилі старих фабрик, досягнув піка й органічно пішов на спад. Тепер людям хочеться затишку й комфорту.

«Тенденція, яка повільно зникає, — це індустріальний стиль, — вважає Стівен Робінсон, засновник компанії Only Oak Furniture. — Суворість відкритих труб і грубої бетонної обробки втрачають привабливість. Зараз люди обирають м’які і зручні дизайни, надають перевагу затишку над промисловою естетикою».

Читайте також: «Дофаміновий дизайн — тренд 2024»

@caropeony

Cozy livingroom ✨ #livingroomdecor #cozyhome

♬ It’s Ok (Slowed) – Edith Whiskers

«Ще одна тенденція, що зникає, — надмірне використання технологій у домашньому декорі, — сказав Робінсон. — Ми більше не бачимо візуального акценту на гаджетах розумного дому та футуристичному дизайні». Замість цього люди шукають баланс, коли технології плавно інтегрують у дизайн, не намагаючись зробити їх центральною фішкою.

Гнучкий багатофункціональний простір

Дистанційна робота та онлайн-навчання стали для багатьох людей регулярною рутиною та нормою — і відмовлятися від цієї тенденції світ поки не планує. Вдома люди працюють, навчаються, споживають розважальний контент, займаються спортом онлайн, проводять час із близькими, сплять, зрештою, — і все це в одному просторі. Тому дизайн та планування кімнат трансформуються і стають гнучкими, щоби бути придатними для всіх цих потреб.

«Оскільки дистанційна робота продовжується, покупці житла шукають для себе гнучкі приміщення, які можуть виконувати різні функції. Офіс вдень, зона для тренувань увечері та затишний куточок для читання вночі», — вважає Бред Сміт, генеральний директор і провідний дизайнер інтер’єру Omni Home Ideas у Далласі.

З ним погоджується дизайнерка Елізабет Грейс, засновниця Dream Home Making: «Концепція багатофункціональності ставатиме все більш поширеною в тенденціях домашнього дизайну 2024 року. Оскільки потреба в тому, щоб житлові приміщення були комфортними для різноманітних цілей, власники обиратимуть меблі та планування, які допоможуть зробити дім мультифункціональним: складні столи, модульні дивани, ніші для зберігання, які дозволяють максимально функціонально використати кожен квадратний метр дому». Це дозволить не тільки зробити житло комфортним, але й раціонально використовувати простір навіть невеликих квартир та кімнат.

Від чого люди відмовляться у 2024 році, то це від кімнат «одноцільового» призначення. Наприклад, якщо приміщення винятково їдальня або «домашній кінотеатр», вони не гнучкі та малофункціональні.

Нікуди без сталого розвитку

Сталість — головний тренд 2024 року: і в бізнесі, і в покупках, й у їжі, й у виноробстві та багатьох інших сферах. Дизайну та ремонту це стосується теж. Екологічно чисті матеріали, функції та системи, які допомагають заощадити на комунальних послугах та мінімізують шкоду планеті, в моді не перший рік, проте ця тенденція досі зростає і стає все популярнішою.

«Покупці житла все більше зацікавлені в екологічно свідомому житті, — розповіла Марія Велніцеріу, засновниця сайту MissMV. — Якщо будинок створено з екологічних будматеріалів, а ще в нього інтегровані такі стійкі функції як енергоефективні прилади, сонячні батареї тощо, це суттєво підвищує його привабливість для покупців».

Біофільний дизайн

Стійкість і екологічно чисті матеріали — хороша база. Наступний крок — дизайн, частиною якого є природа.

«Одна з тенденцій, яка продовжує набирати обертів, — біофільний дизайн, — вважає Елізабет Грейс. — Ця філософія прагне відновити зв’язок людини із природою, інтегруючи природні елементи у житловий простір. У 2024 році очікуємо зелені рослинні стіни усередині приміщень, живі рослини і великі вікна, які стирають межу між інтер’єром і екстер’єром. Біофільний дизайн не тільки безмежно естетичний, але і сприяє добробуту, створює відчуття спокою і безтурботності в наших домівках».

@alexandriaparis_

What’s your favourite way to add nature in your home? #biophilicdesign #biophilicinteriors #biophilicarchitecture

♬ original sound – Alexandria Paris

Тренди й антитренди підлоги

«Ми бачимо, що все більше власників житла відмовляються від плитки, тому що їм не подобається зовнішній вигляд затирки або вони хочуть мати справу з підтриманням чистоти швів. Вінілову підлогу (багатошарове покриття для підлоги, виготовлене із ПВХ) легше встановлювати та чистити. Плитка залишатиметься популярною у ванних кімнатах, але я думаю, що у 2024 році ми побачимо менше осель із кахельною підлогою», — розповів Майк Гілліс, експерт із дизайну та власник компанії Renewed Life Properties, що займається ремонтом будинків.

Марія Велніцеріу підмітила, що для своїх помешкань люди все частіше обирають тверду деревину (паркет) та ламінат: «Покупці житла часто віддають перевагу цим матеріалам через їх довговічність, легкість у догляді, сучасність та привабливість».

Тренди оформлення дому описують не лише те, в яких умовах ми будемо жити, але і як. Схоже, у 2024 році дійсно модним буде любити природу, турбуватися про довкілля, створювати затишок довкола себе, раціонально підходити до розв’язання питань і бути свідомою людиною, що думає про майбутнє.

163 записи

Про автора
Копірайтерка, вайнловерка. Понад п'ять років працюю з текстами. Пишу про все, найчастіше — про лайфстайл, їжу та вино, красу, екологію, здоров'я, соціальні теми. Перекладаю зі складної на людську.
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Свідомі тренди

10 тенденцій свідомого лайфстайлу