Онлайн-бар

Три рецепти безалкогольних коктейлів на літо

6 Хв

Ділимося рецептами трьох смачних літніх коктейлів, які сподобаються дітям, вагітним, водіям та людям, що не вживають алкоголь.

Літо в самому розпалі: у таку спеку не обійтися без холодних освіжаючих напоїв. Зараз це мастхев. Найкраще втамовує спрагу чиста вода, а ще — прохолодні коктейлі з льодом. Проте влітку частіше потребуєш свіжості, аніж захмеління. Тож радимо запастися рецептами безалкогольних літніх дрінків.

Розкриваємо секрети, як у домашніх умовах приготувати смачні ароматні коктейлі з насиченими смаками й без алкоголю.

Читайте також: Як готувати коктейлі вдома

Безалкогольний мохіто (Mojito): обов’язковий для приготування влітку

Мохіто — один із найдавніших коктейлів у світі, йому вже понад 500 років. Він настільки популярний, що в США щороку 11 липня святкують Національний день мохіто.

Поєднання рому із цитрусами та м’ятою стало особливо популярним завдяки морякам, що місяцями перебували в плаванні. Саме лимонами, лаймами та запашним пряним листям вони рятувалися від цинги. До того ж ці інгредієнти допомагали заглушити смак і аромат дешевого рому.

Мохіто без алкоголю
Мохіто без алкоголю / https://unsplash.com

Мохіто — один із небагатьох коктейлів, який прекрасно смакує без алкогольної основи. У ньому є все необхідне, щоб тамувати спрагу: лід, лайм, газована вода й багато-багато м’яти.

  • Основні інгредієнти: м’ята, лайм
  • Міцність: безалкогольний
  • Смак: тропічний, м’ятний, свіжий
  • Тип: лонґ дрінк
  • Кількість інгредієнтів: 5
  • Складність приготування: легко

Тобі знадобиться висока склянка, мадлер (інструмент бармена для чавлення інгредієнтів) або щось на кшталт товкачика, місткість для відмірювання складників (в ідеалі — барний джагер, але підійде й чарка) і коктейльна ложка. Напій традиційно п’ють через соломинку. Будь в еко-тренді, використовуй багаторазові металеві трубочки або одноразові з перероблюваних матеріалів — паперу, соломи тощо.

Мохіто — рецепт, як приготувати безалкогольний варіант

Інгредієнти:

  • Цукровий сироп — 15 мл
  • Содова (столова мінеральна вода) — 150 мл
  • Лайм — 60 г
  • М’ята — 3 г
  • Подрібнений лід — 200 г

Приготування:

  1. На дно склянки поклади 3 шматочки лайма та 10 листочків м’яти.
  2. Туди ж налий 15 мл цукрового сиропу.
  3. З допомогою мадлера (спеціальний інструмент бармена), ложки чи товкачика для спецій подуши всі інгредієнти, щоб вони віддали напою свої смаки й аромати.
  4. Наповни склянку подрібненим льодом до верху.
  5. До вінця склянки долий мінералки, злегка розмішай коктейльною ложкою.
  6. Додай ще трохи подрібненого льоду.
  7. Прикрась свій напій найгарнішою гілочкою м’яти та насолоджуйся.
Полуничний мохіто — рецепт без алкоголю
Полуничний мохіто без алкоголю / https://unsplash.com/

3 секрети найсмачнішого безалкогольного мохіто

Як і з класичною версією, з мохіто без рому можна нескінченно експериментувати.

Секрет 1. У рецепті «для лінивих» замість сиропу та мінеральної води можна використати Sprite. За цим винятком рецепт залишається тим самим.

Секрет 2. Щоб насолоджуватися коктейлем удвічі довше, варто підготувати спеціальний лід — заморозити у формочках мікс із рівних частин води, цукру (сиропу) та соку лайма.

Секрет 3. Якщо в найближчому супермаркеті немає лаймів чи хочеться зробити максимально бюджетний літній коктейль, бери лимон.

Екстрасекрет! Якщо хочеться чогось особливого, варто приготувати полуничний мохіто — рецепт від описаного вище відрізняється не сильно. Потрібно лише додати 3–5 ягід полуниці після третього кроку й також її розчавити, після чого далі слідувати інструкції.

Джин Гарден (Home Alone) — несподівані поєднання для неймовірної насолоди

В оригіналі — це слабоалкогольний коктейль, який сподобається людям, що люблять куштувати щось нове й незвичне та прагнуть прохолоди і свіжості влітку. Проте завдяки насиченим смакам імбирного пива, цитрусу та свіжості огірка, він чудово смакує і без додавання джину. Джин гарден — ідеальний акомпанемент до канапок із червоною рибою та легких салатів. Його подають у високих склянках (хайболах) із соломинкою.

Джин або ялівцева горілка — традиційний англійський алкогольний напій, тому нескладно відгадати батьківщину цього коктейлю. Кажуть, його створили двоє бартендерів, які надихнулися дикою красою парків у англійському стилі — коли природу не підганяють під канони вроди та моди, а дають змогу самостійно будувати ландшафт. Проте англійською назва цього напою звучить як Home Alone — і досі достеменно невідомо, чому.

Jin Garden або Home Alone
Jin Garden або Home Alone без алкоголю / https://unsplash.com
  • Основні інгредієнти: імбирне пиво, огірок
  • Міцність: безалкогольний
  • Смак: свіжий, імбирний
  • Тип: лонґ дрінк
  • Кількість інгредієнтів: 5
  • Складність приготування: середня

Для приготування знадобляться прес для цитрусових, мадлер (підійде ложка чи товкачик для подрібнення спецій), стрейнер (можна замінити будь-яким ситечком), джагер (чарка для відмірювання інгредієнтів), шейкер (або термос чи слоїк зі щільною кришкою). Також підготуй коктейльну ложку й ніж для нарізання огірка.

Безіл Смеш (Basil Smash): вибух базиліку у твоїй склянці

Jin Basil Smash — це досить юний коктейль, вигаданий усього лише у 2008 році. Він став переможцем у номінації «Кращий новий коктейль» на фестивалі Tales Of The Cocktail. Його автор — німецький бармен із міста Гамбург.

Що таке смеш? Смешами називають напої із соком базиліка. Вперше його почав додавати у свої мікси легендарний бармен Джері Томас — ще на початку минулого століття. Уже тоді були відомі джулепи — напої з подушеними листками м’яти в складі. Томас любив експерименти і прийшов до висновку, що базилік смакує в коктейлях не гірше за м’яту. З ним важко не погодитися.

Читайте також: Як приготувати класичний алкогольний Basil Smash удома

Basil Smash без алкоголю
Basil Smash без алкоголю / https://unsplash.com

В оригінальному рецепті безіл смеш або джин безіл смеш — доволі міцний коктейль, проте лимон приховує смак спирту, а завдяки яскравому аромату базиліка градус не відчувається. Цим коктейлем досить просто порадувати себе і друзів у домашніх умовах.

Напій традиційно подають у широкій приземкуватій склянці з товстим дном (рокс чи олд фешн) з двома соломинками.

  • Основні інгредієнти: базилік
  • Міцність: безалкогольний
  • Смак: свіжий, кислий, трав’яний, цитрусовий
  • Тип: лонґ дрінк
  • Кількість інгредієнтів: 4
  • Складність приготування: середня

Тобі знадобиться мадлер, стейнер, джигер, шейкер або їхні домашні аналоги, про які ми писали вище.

Коктейль із базиліком без алкоголю — як приготувати вдома

Інгредієнти:

  • Содова (або цукровий сироп та мінеральна вода) — 80 мл
  • Лимон — 80 г
  • Зелений базилік — 5 г
  • Кубики льоду — 320 г

Приготування:

  1. Наповни склянку кубиками льоду до вінця.
  2. У шейкер (слоїк чи термос) склади 10 листочків зеленого базиліку та накриши половинку лимона. Усе це ретельно подуши товкачиком.
  3. Налий содову, наповни шейкер кубиками льоду й енергійно збовтай.
  4. Проціди рідину через ситечко в склянку.
  5. Прикрась найгарнішим листочком базиліку.

Секрети Basil Smash

Секрет 1. Заморозь великі (за розміром келиха) кулі льоду замість кубиків. Так він ефектно виглядатиме й танутиме значно повільніше. Можна заморозити лід зі шматочками базиліку та лимону.

Секрет 2. Використовуй лише свіжі лимони й не ведися на лимонний сік із пляшок чи пакетів — їхній смак суттєво відрізняється. До того ж такий сік інколи містить у складі цукор, що змінить пропорції напою.

Секрет 3. Не знайшов зеленого базиліку? Не біда. Бери червоний і змінюй назву на Red Basil Smash.

Нагадаємо, спеціально на MJournal бартендерка Маруся Окучинська веде власну колонку, де розповідає, як готувати всесвітньо відомі популярні коктейлі вдома.

3 записи

Про автора
Привіт, я Калашнікова Інна — бренд-менеджер категорії алкогольних напоїв у MAUDAU. Завдяки першій хвилі ЗНО та моїй мамі, яка завжди говорила, що перша освіта має бути на бюджеті, вивчилась на магістра з маркетингу. А потім усе пішло як по маслу. Як то кажуть — пройшла вогонь, воду та мідні труби роботи в маркетингових агенціях. Останні 2 роки я частина дуже крутого проєкту — MAUDAU. Разом із командою маркетингу працюємо над зростом впізнаваності бренду в цілому. Та зокрема — над зростом впізнаваності MAUDAU як маркету з продажу алкогольних напоїв. Кожного дня дізнаюсь багато цікавого від сомельє, алкогольних експертів та категорійних менеджерів. Тому мені є що розказати. Буду писати про складні речі простими словами та ділитися лайфгаками, як вибирати смачні напої, незалежно від цінових діапазонів.
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Як пити вино на природі

4 Хв
Розповідаємо, як підготуватися до пікніка з вином
Онлайн-бар

Колесо аромату вина

5 Хв
Розповідаємо, як дегустувати вино як досвідчений знавець
Онлайн-бар

Що таке таніни

4 Хв
Сомельє Марина Ревкова розповідає важливі штуки, що допоможуть під час дегустацій
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Сам собі барменОнлайн-бар

Як готувати коктейлі вдома