Новини

Яким буде новий навчальний рік в українських школах

1 Хв

У Міністерстві освіти України розповіли, яким буде навчальний рік 2023-2024.

Останні декілька років формат навчання в Україні змінився — і дітям, і вчителям, і батькам довелося підлаштовуватися під нові умови.

Цього року навчання в школах традиційно розпочнеться з 1 вересня. Навчальний рік триватиме до 28 червня 2024 року.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначив, що для держави в пріоритеті повернути дітей до традиційного очного навчання. Але у зв’язку з безпековими умовами, поки не всі заклади освіти готові до такого формату. Дистанційне навчання продовжиться в регіонах, де тривають воєнні дії та наближених до лінії фронту.

Водночас якщо батьки з власних міркувань не готові відправляти дитину навчатися офлайн, а воліють продовжити онлайн-навчання, для таких дітей можуть бути організовані окремі класи. Це зауважив заступник міністра освіти й науки України Андрій Сташків розповів в етері телемарафону.

«Ми не повертаємо до очного навчання ті регіони, де є підвищені ризики, де йдуть активні бойові дії. Там навчання буде продовжуватися в онлайновому форматі», — пояснив Лісовий.

У липні міністр оцінив готовність укриттів в українських школах до нового навчального року. За його словами укриттями забезпечені майже 9 тисяч шкіл з 13.

У школах також готуються до ймовірних відключень світла, тож рекомендують школам та органам місцевого самоврядування завчасно придбати генератори. У випадку складних ситуацій навчання буде проходити дистанційно.

Також міністр освіти та науки планує оновити шкільний предмет «Захист України». За його словами, він повинен давати більше практики, життєво необхідних знань і навиків. У цю дисципліну планують ввести:

  • домедичну допомогу,
  • мінну безпеку,
  • керування дронами,
  • орієнтування на місцевості.
163 записи

Про автора
Копірайтерка, вайнловерка. Понад п'ять років працюю з текстами. Пишу про все, найчастіше — про лайфстайл, їжу та вино, красу, екологію, здоров'я, соціальні теми. Перекладаю зі складної на людську.
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Свідомі тренди

Як вивчити кольори з дитиною