Новини

Якою буде косметика майбутнього

4 Хв

Розповідаємо про тренди косметики 2024 року та як зміниться доглядова рутина в найближчому майбутньому.

У 2023 році людство досі не дочекалося літаючих автомобілів, про які розповідали у фільмі «Назад у майбутнє» — хіба що тільки літаючих «мопедів». Проте науково-технічний прогрес не стоїть на місці й часто вигадує класні корисні штуки, які роблять наше повсякденне життя кращим.

Наприклад, наступного року ми можемо стати свідками революції в індустрії краси завдяки технологічному прогресу та новаторським інноваціям. Надихнулися текстом від Naples Illustrated, який створив для їх редакції штучний інтелект, і переказуємо найцікавіше про тренди догляду за шкірою.

Читайте також: «Що буде модно їсти та пити у 2024 році»

Тренди косметики 2024 

Макіяж у віртуальній реальності

Технологія VR дозволить користувачам віртуально наносити на обличчя різні косметичні засоби та легко експериментувати зі стилями. Лише декілька кліків миші допоможуть миттєво змінити зовнішній вигляд і знайти ідеальний образ для будь-якого випадку. Тобто можна буде експериментувати з незліченною кількістю образів, не наносячи жодного продукту на обличчя. Це особливо зручно, коли немає часу, щоби перефарбовуватися.

Наприклад, на сайті бренду Maybelline вже можна протестувати віртуальну студію краси, яка дозволяє «приміряти» на себе різну косметику та повноцінні мейки. Для цього потрібно завантажити в додаток своє фото або використати камеру в режимі онлайн та обрати із запропонованих варіантів, який саме продукт ти хочеш «перевірити» на собі — тональний крем, контуринг, помаду тощо.

Працює це як фільтри у Instagram та Tiktok. Завдяки цій опції можна «потестувати» кольори і відтінки засобів — цього часто не вистачає, коли замовляєш косметику онлайн.

Аналіз шкіри за допомогою доповненої реальності

Щоб підтримувати шкіру чистою, сяйною та здоровою, потрібно розуміти її потреби. У 2024 році із цим допомагатиме доповнена реальність (AR). Саме завдяки їй персоналізований догляд за шкірою підійметься на нову висоту. За допомогою технології AR розширені алгоритми будуть сканувати обличчя людини і глибоко аналізувати стан шкіри, її текстуру, рівень зволоження наявність таких проблем як прищі, темні плями, зморшки тощо.

На основі цього аналізу будуть миттєво створювати індивідуальні рекомендації щодо догляду за шкірою, розроблені спеціально для унікальних потреб конкретної людини. Це ніби віртуальний дерматолог, який у будь-який час може надати поради, що потрібні конкретно тобі.

Біорозкладні косметичні засоби

Головний тренд близького майбутнього — це сталість (sustainability). Цієї тенденції дотримуються в усіх сферах: бізнес, їжа та напої, виноробство, одяг, тепер і косметика.

Виробництво і розповсюдження косметики зараз створює величезну кількість відходів через пакування та інгредієнти, які не розкладаються. Відповідно, увесь цей пластик, силікони, парабени та інші компоненти шкодять довкіллю.

Наприклад, пластик, який не потрапляє на переробку, розпадається на дрібні фракції (мікропластик), стікає у водойми, забруднює питну воду й таким чином потрапляє в організми риб, тварин і рослин, якими ми харчуємось. У 2020 році науковці вперше виявили, що крихітні частинки пластику можуть потрапляти й накопичуватися в тканинах і органах людей. Це може призвести до різних хвороб, у тому числі безпліддя і раку.

Ситуацію можуть змінити біорозкладні косметичні засоби. Це інноваційні продукти, які виготовляють з екологічно чистих матеріалів, що розкладаються природним шляхом, не залишаючи жодних слідів відходів. Це стосується і складу продуктів, тобто їх екологічно чистих формул, і пакування. 

Популярності набуває «гола» косметика — тобто така, яку можна набрати у власну таро або загорнути в матеріали, що легко переробляються чи можна використати повторно (картон, тканину). 

Розумні б’юті-девайси

У 2024 році розумні косметичні пристрої займуть центральне місце в повсякденній доглядовій рутині. Інноваційні гаджети будуть використовувати штучний інтелект (AI) й алгоритми машинного навчання, щоб зробити домашній догляд за шкірою та волоссям ефективнішим.

Наприклад, уяви собі гребінець, оснащений датчиками, які аналізують стан шкіри голови, або пристрій для очищення обличчя, що регулює інтенсивність руху відповідно до потреб твоєї шкіри. До речі, уже зараз подібною функцією наділені сучасні електричні зубні щітки.

У б’юті-рутину увійдуть антивікові лазери, світлодіодні маски та апарати, що видають мікроструми для тонізації шкіри. Це даватиме видимі результати без хірургічного втручання та ін’єкцій. Ймовірно, це підвищить популярність домашнього догляду, адже завдяки спеціальним приладам удома можна буде влаштовувати собі процедури, результати яких будуть відповідати салонному рівню якості.

Косметичні засоби на генетичній основі

Майбутнє персоналізованої краси — за генетичними продуктами. У 2024 році набори для генетичного тестування, розроблені спеціально для косметичних цілей, стануть легкодоступними в Інтернеті й популярними серед людей, які шукають індивідуальні підходи для розв’язання своїх проблем.

Аналізуючи ДНК, ці набори зможуть ідентифікувати генетичні маркери, з якими пов’язане старінням шкіри, проблеми пігментації та схильність до випадіння волосся. На основі цих висновків людині будуть рекомендувати індивідуальні косметичні засоби на основі тих інгредієнтів, які максимально ефективно зможуть допомогти їй із рішенням її запитів.


Тенденції краси постійно розвиваються. П’ять футуристичних тенденцій, про які йшлося вище, дозволяють зробити свою б’юті-рутину більш ефективною та дієвою. Можливо, більше не доведеться володіти арсеналом різноманітних тюбиків та баночок для догляду за шкірою, а їх замінять кілька гаджетів та засобів, створених під індивідуальні потреби твоєї шкіри.

177 записи

Про автора
Редакторка, авторка. Перекладаю зі складної на людську. Тестую на собі свідомі тренди, п'ю смачне вино, пізнаю нове та ділюся найцікавішим у статтях M Journal
статті
Схожі записи
Новини

Алкогороскоп: що пити в червні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що пити знакам Зодіаку в перший місяць літа
Новини

Що карти таро радять купувати в червні

5 Хв
Поради, які штуки варто додати у список покупок цього місяця
Новини

Плани на червень: куди піти в Києві

5 Хв
Куди сходити у перший місяць літа в столиці, щоб перемкнутися думками
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Свідомі тренди

10 тенденцій свідомого лайфстайлу