Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв

Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця.

З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом, насолоджуватися погодою та не сидіти вдома. Тим паче коли початок квітня настільки неочікувано теплий і приємний. Ми зібрали п’ять цікавих подій квітня, що допоможуть провести цей місяць яскраво та насичено. У кінці статті шукай бонус — підбірку з 10 парків, створених для весняних прогулянок.

Виставка Алли Горської «Боривітер»

Коли: до 28 квітня, щодня з 11:00 до 19:00
Де: Український Дім, Хрещатик, 2, Київ
Вартість: повний — 100 грн, пільговий — 50 грн (для школярів та студентів).
Більше інформації

Це перша ретроспективна виставка мисткині-шістдесятниці Алли Горської, на якій зібрали більш як 100 її творів живопису, графіки, ескізів монументальних робіт із музейних і приватних колекцій, а ще — архівних матеріалів, що висвітлюють творчу і громадську діяльність Горської та її найближчого оточення.

Відвідати експозицію варто з двох причин: подивитися на «другу хвилю» нашого розстріляного відродження, побачити роботи, які вже знищенні або знаходяться на тимчасово окупованих територіях. По-друге, отримати естетичну насолоду від оформлення виставки, світлових інсталяцій та цитат художниці, які залишають слід глибоко в серці.

МУР. Премʼєра реп-мюзклу

Коли: 24 квітня, о 19:00
Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Вартість: від 550 грн
Більше інформації

Ще одна культурна подія, присвячена репресованим діячам культури. На сцені Жовтневого сучасні українські музиканти розкажуть справжню історію Хвильового, Курбаса, Сосюри, Тичини та Семенка.

«Краще зʼїсти кирпичину, ніж учить Павла Тичину» — шкільний жарт, який характеризує ставлення цілого покоління до української літератури та до Тичини зокрема. Проте схоже, що в школі нам розповідали не все. Вистава — шанс поглянути на постаті, що формували нашу культуру у XX сторіччі, як на реальних людей, а не персонажів зі шкільного підручника.

Це перфоманс за мотивами першого в Україні історичного альбому-мюзиклу, про який писали BBC, Forbes та Vogue. До речі, це вже третій концерт МУРу, адже квитки на перші два розібрали менше, ніж за добу. 

Концерт LATEXFAUNA

Коли: 20 квітня, 19:00
Де: Bel etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вартість: від 600 грн
Більше інформації

«Мене в тобі всьо устраює, особливо» квітень! Якщо в житті не вистачає магії, нею можна насититися на концерті гурту LATEXFAUNA. Там і лаймові небеса, і кентаври, й Іван Богун. Тим паче, що це крайній виступ в Україні перед їх великим благодійним туром Сполученими Штатами. Особлива любовна лірика гурту — те, що треба в період теплої весни, коли люди поступово роздягаються до футболок і оголюють душі до почуттів.

Читай також: «Чому весною людям хочеться любові»

@kuzfilm

@LATEXFAUNA in Leiden, Netherlands 2023 #concert #gig #live #love #dream #indie #cameraman #relax #mooi #gezellig #pop #softrock #music

♬ Bounty – LATEXFAUNA

Київський півмарафон незламності

Коли: 13–14 квітня
Де: ВДНГ
Вартість: від 550 грн
Більше інформації

Це масштабна спортивна подія, яка з 2011 роки об’єднує професійних бігунів та спортсменів-любителів. 50 % прибутку із цього пробігу організатори передають на потреби Медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри», що бере участь у російсько-українській війні з 2014 року.

Ти можеш обрати різні дистанції відповідно до свого рівня підготовки: 1,6 км, 5 км, 10 км та 21 км — тобто півмарафон. Маршрути прокладені по території ВДНГ.

Камерна опера «Стус: Перехожий»

Коли: 13 квітня, о 19:00
Де: Центр Сучасного Мистецтва «ДАХ», вул. Велика Васильківська, 136
Вартість: від 400 грн
Більше інформації

«Перехожий: Стус» — це медитативна камерна опера про любов, ніжність та тендітність життя. Це перформанс, побудований на основі творів Василя Стуса, який став жертвою радянського режиму й символізує боротьбу та опір українського народу. Його втілює в життя творча група DakhTrio, виконавці та актори зі складу «ЦСМ ДАХ».

@mary4i4ka

22.03 в Львівському театрі Ляльок Камерна опера «Стус:Перехожий» від театру «Дах» #театрдах #васильстус #концертльвів #кудипітильвів #українськамузика @Локальна Культурна Підтримка

♬ оригінальний звук – maryshko

Бонус: куди піти в Києві на природу

Тримай список парків та місць у межі міста, де можна насолодитися зеленню, погуляти з песом або влаштувати пікнік із сім’єю та друзями.

Парк Шевченка
ст. м. «Університет»
Зелений острівець у самому центрі Києва, де можна й гуляти, і відпочивати на лавочках, створених вигадливими архітекторами, та розкинути плед на одній із зелених зон.

Володимирська гірка
ст. м. «Поштова площа»
Ідеальний маршрут для прогулянки. На маршруті облаштовані альтанки, з яких відкриваються неймовірні краєвиди на лівий берег міста.

Маріїнський парк
ст. м. «Арсенальна» або «Хрещатик»
Центральний та головний парк Києва, принаймні так вважається історично. Можна взяти каву чи морозиво, пройтися затишними алеями та роздивитися вигадливу архітектуру Маріїнського палацу.

Труханів острів
ст. м. «Поштова площа» або «Дніпро»
Порада редакції: бери із собою гамак, вішай його між деревами та насолоджуйся плескотом Дніпра. Але й без гамака на території можна чудово провести час, наприклад, за активними іграми: волейболом чи бадмінтоном.

Парк КПІ
ст. м. «Політехнічний інститут»
Тут панують дух студентства та монументальна архітектура університетських корпусів. Коли стане спекотно, зазирни у бібліотеку. Брати чи не брати там книги вирішуй сам, але інтерʼєри точно варті уваги.

Парк «Наталка»
ст. м. «Оболонь»
Великі зелені зони, охайна набережна та інстаграмний міст. Якщо ти думаєш, де б провести весняний вечір — вирушай на Оболонь.

Русанівська набережна
ст. м. «Лівобережна»
Русанівка — це окремий острів, який не погоджується бути зарахованим до всього іншого лівого берега. Прогуляйся вздовж каналу, погодуй качок та відчуй вайб маленького острівного містечка посеред мегаполісу.

Сирецький парк
ст. м. «Сирець»
Якщо ти фанат Гаррі Поттера, тобі точно сподобається дитяча залізниця в Сирецькому парку. Навіть якщо ти вирішиш не подорожувати ним, то віадук над урвищем усе одно допоможе на хвилинку відчути себе героєм пригодницьої історії.

Голосіївський парк
ст. м. «Голосіївська»
Озера та дерева, дерева та озера. Не дарма Голосіївський парк часто називають Голосіївським лісом. До речі, тут розташовані спортивні майданчики для тренувань на відкритому повітрі. Якщо ти хотів урізноманітнити своє спортивне життя — тобі сюди.

Гора Щекавиця
ст. м. «Конктрактова площа»
Оповита міфами, легендами та мемами гора на Подолі навесні так і запрошує насолодитися природою та краєвидами міста. Бери плед та снеки, тут точно захочеться влаштувати пікнік.


Зберігай цю афішу, аби не забути про цікаві події місяця. Розкажи у коментарях, які цікаві місця ти плануєш відвідати цього квітня.

21 записи

Про автора
Мої три улюблені справи: писати, читати та смачно їсти. Адептка смарт-велнес: вважаю, що всі тренди треба адаптувати під себе, а не слідувати порадам наосліп. Вірю, що в житті завжди є місце новим досвідам, шукаю їх та ділюся ними.
статті
Схожі записи
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Новини

День Святого Патріка

5 Хв
Розповідаємо цікаві факти про головне ірландське свято. Щорічно 17 березня в Ірландії та інших країнах, де є багато представників ірландської діаспори, відзначають…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Добірки

Як дивитися фільми, що виграли Оскар-2024