Новини

Ексклюзивні міцні штуки, які варто спробувати

5 Хв

Розповідаємо про сотол, шьочю, чаранду та інші незвичайні міцні штуки, які оцінять гурмани та шукачі нових смаків.

Міцні штуки можна обирати за різноманітними критеріями: смак, ціна, прихильність до бренду. Ще одна класна спеція, що додає особливої насолоди від споживання алкоголю — його унікальність. Погодься, пити віскі, який можна придбати в будь-якому маркеті, та пити віскі, тираж якого склав усього лише 170 пляшок — це дещо різні відчуття.

Сьогодні розповідаємо про п’ять пляшок унікального алкоголю, який майже неможливо придбати в Україні — лише на MAUDAU. Поїхали!

Дегустуємо ексклюзивний алкоголь

Віскі Linkwood 7 Years Old Refill Bourbon Single Malt Scotch Whisky

  • Міцність алкоголю: 60,9 %
  • Тип: Віскі
  • Місткість: 0,7 л
  • Бренд: Linkwood
  • Країна виробник: Великобританія

Компанія Diageo завжди займалася виробництвом блендів, але на початку 90-х вони вирішили поекспериментувати і випустили серію односолодового віскі. З легкої руки експерта та популяризатора культури віскі Майкла Джексона вона отримала назву The Flora and Fauna. Кожній із 26 пляшок серії дістався свій представник місцевої флори та фауни Шотландії. Символом віскі Linkwood став лебідь.

В ароматі цього віскі відчуваються відтінки солоду, фруктовість, легкий димний смак. До речі, його тираж складає всього 170 пляшок. Ідеально смакує зі стейками.

Сотол Seis 14 Grand Sotol Joven

  • Міцність алкоголю: 45 %
  • Тип товару: Сотол
  • Місткість: 0,7 л
  • Бренд: Seis 14
  • Країна виробник: Мексика

Сотол — це мексиканський дистилят, кузен текіли та мескалю. Але, на відміну від попередніх двох напоїв, сотол виготовляють не з агави, а зі спаржевих — роду дазиліріон. Різні сорти цієї рослини ростуть у пустелі Чіуауа, на півночі Мексики, а також в Американських штатах Нью-Мексико, Аризона, у західних і центральних регіонах Техасу. Сотол вважають офіційним напоєм штатів Чіуауа, Дуранго й Коауїла.

Читайте також: «Гайд текілою — усе, що треба про неї знати»

З 2002 року виробництво сотола захищене однойменним Найменуванням місця походження товару (НМПТ), що поширюється на територію цих штатів. Тобто сотол, що виготовлений не в тих регіонах, що зазначені документально, не має права називатися сотолом (така ж історія як із шампанським та коньяком). Сотол виготовляють так само як мескаль, лише з іншої сировини.

Сотол Seis 14 Grand Sotol Joven має м’який свіжий солодкуватий смак. У ньому відчуваються легкі ноти груші та горіхів. В ароматі відчуваються трави та білі фрукти. Посмак свіжий і тривалий, з гіркуватістю. Як пити сотол? Подавати за температури 18–20°C. Його можна пити в чистому вигляді, з льодом або в складі коктейлів.

Seis 14 (614) означає міський код міста Алдама в штаті Чіуауа, де народжується цей сотол. Його виготовляють вручну невеликими партіями.

Лікер Yumehibiki Umeshu

  • Міцність алкоголю: 20 %
  • Тип товару: Умесю
  • Місткість: 0,5 л
  • Бренд: Yumehibiki
  • Країна виробник: Японія

Японський лікер Yumehibiki Umeshu має м’який смак із деревними відтінками та пряністю, що чимось нагадує віскі. У посмаку відчутні ноти ванілі й абрикоса, а в ароматі — квіти, мигдаль та мед. Його витримують три роки, а потім переливають у бочки з білого дуба, у яких раніше настоювали віскі преміумклас. Напій бурштинового кольору ідеально смакує в чистому вигляді або з льодом.

Не можна не звернути увагу на оформлення: квадратна пляшка огорнута традиційною японською тканиною фурошики, завдяки чому виглядає естетично і приваблює погляд.

Цей лікер створюють на винокурні Kurayoshi Distillery, що знаходиться недалеко від гори Дайсен. Завдяки цьому гуральня отримує прісну воду з рясних снігопадів цієї гори.

Kurayoshi Distillery виготовляє міцні штуки з 1910 року — саке, бренді, віскі, які, до речі, з незмінно вражають журі різних міжнародних конкурсів та отримують численні нагороди на ретельних сліпих дегустаціях. Завод надає перевагу якості над кількістю, тому їх запаси алкоголю досить низькі.

Шьочю Hakata no Hana Quartet of Cask

  • Міцність алкоголю: 32 %
  • Тип товару: Шьочю
  • Місткість: 0,7 л
  • Бренд: Hakata No Hana
  • Країна виробник: Японія

Алкоголь із дивною назвою шьочю — це японський дистилят, який виготовляють із рису (коме), ячменю (муґі), солодкої картоплі (сацума-імо), гречки (соба) або коричневого цукру (кокуто). Інколи також можуть використовувати каштани, кунжут, картоплю чи навіть моркву. Його п’ють охолодженим у чистому вигляді або з льодом.

Hakata no Hana Quartet of Cask — це шьочю блідо-золотистого кольору, що має гармонійний аромат із солодово-димними відтінками. На смак він м’який, з нотами солоду й диму, що плавно переходять у шовковистий, пряний посмак.

Як випливає з назви, це напій, створений із суміші кількох шьочю, дистильованих у чотирьох різних бочках. Кожен із них виражає унікальні характеристики завдяки різним видами дистиляції та витримки. Остаточна суміш має ідеальний баланс між солодкими, димними та пряними ароматами.

Читайте також: «Як відрізнити алкоголь від підробки»

Чаранда Sol Tarasco Anejo 10 yo

  • Міцність алкоголю: 42 %
  • Тип товару: Чаранда
  • Місткість: 0,7 л
  • Смак/Аромат: Шоколадний, Кавовий, Ванільний
  • Бренд: Sol Tarasco
  • Країна виробник: Мексика

Чаранда — це місцевий мексиканський ром із цукрової тростини. Її п’ють у чистому вигляді за температури подачі 20–22°C.

Чаранда Sol Tarasco Anejo 10 yo має аромат, у якому розкриваються ноти карамелі, кави, темного шоколаду, спецій та родзинок, відчуваються ноти дуба. Смак сухий із яскравими нотами підсмаженого дуба, ванілі та спецій. Посмак тривалий і зігріваючий.

Цю чаранду створюють за традиційними методами виробництва: дистиляція проводиться в мідних перегінних кубах, а потім напій витримують у бочках з-під бурбона та хересу не менше 10 років. Цукор не додають.

Виробник Casa Tarasco Spirits вже понад 111 років виробляє чаранду преміумкласу в місті Уруапан у штаті Мічоакан. Винокурня має власні тростинні поля на висоті приблизно 1300 метрів над рівнем моря. Там вона вирощує цукрову тростину сортів Кріолла, Кристаліна та Морада.

Усі ці штуки в Україні можна придбати лише на MAUDAU. Але не тільки їх, а ще багато інших унікальних напоїв: віскі із серця регіону Хіросіма з колекції Togouchi, найвисокогірніший джин La Republica, який виробляють на висоті 3600 м у Болівії, рідкісний ром Ron Cristobal або сливове вино Fu-Ki Plum з Японії та багато інших рідкісних напоїв світу. І всі вони в обмеженій кількості…

А з 1 вересня по 1 жовтня на них діють приємні знижки до -26 % — поспішай смакувати!

163 записи

Про автора
Копірайтерка, вайнловерка. Понад п'ять років працюю з текстами. Пишу про все, найчастіше — про лайфстайл, їжу та вино, красу, екологію, здоров'я, соціальні теми. Перекладаю зі складної на людську.
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Онлайн-бар

Улюблений алкоголь президентів США