Сам собі барменОнлайн-бар

Wild Cranberry Spritz: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв

Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Wild Cranberry Spritz вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.

Коли ти обираєш, що поїсти, то зазвичай відштовхуєшся від власних відчуттів чи певної ситуації, в якій знаходишся. До прикладу, якщо ви з друзями зібралися на пікнік, то точно захочеться посмажити м’ясо чи овочі на вогнищі. Якщо маєш вдома пляшечку білого вина, то може з’явитися апетит до морепродуктів, які ідеально до нього пасують. А жоден похід у кіно не обходиться без попкорну та коли, адже ця їжа йде буквально «за ручку» з переглядом фільмів.

Рівно та ж історія відбувається і з вибором напоїв — чи то коктейлі, чи чистий алкоголь. Інгредієнти, різновид келиха, одяг і навіть температура повітря ніби підштовхує нас до найдоречнішого зараз смаку.

Досвідчені бартендери обов’язково додають у коктейльні карти сезонні напої. Бо в морозний зимовий день малоймовірно, що гості будуть замовляти кислі коктейлі, тому що хочеться солодощів та прянощів, щоб зігрітися. А в спекотний літній день, наприклад, наврядчи закортить солодкого та вершкового коктейлю — найвірогідніше ти віддаси перевагу напоям із кислим або гірким смаковим профілем: Margarita, Daiquiri, Negroni Sbagliato.

Серед моїх друзів є багато шеф-кухарів і, наскільки мені відомо, мало хто з них любить готувати вдома. Те саме відбувається із шеф-барменами. Ми не готуємо собі напої з використанням складних технік та обладнання, тому пиво чи келих вина може стати ідеальним завершенням вечора.

«Шприц» для мене — це саме той напій, який я готую собі без витрат сил і часу, але мені дуже смачно. Попри мій професійний бекграунд, влітку я часто віддаю перевагу саме цьому напою. А причина цього в тому, що він готується елементарно, ідеально підходить у будь-який час доби спекотним літом і не сп’янює мене так, як, наприклад, Negroni. Його я теж дуже люблю, але п’ю його набагато обережніше, адже вміст алкоголю в ньому 22.94 %, а в «шприцах» — усього 8-9 %.

Міцність класичного «шприца» навіть нижча, ніж у червоному вині. Тому часом, коли мені хочеться чогось трішки міцнішого, на допомогу приходить один рецепт з арсеналу Юлії Терлецької (бренд-посла Nemiroff), якій вдалося, не використовуючи складних технік, але підтримуючи вітчизняного виробника, задовольнити мої смакові уподобання.

Як ти пам’ятаєш, я часто повторюю, що все геніальне — просто. Отже, знайомся з Wild Cranberry Spritz

Wild Cranberry Spritz - рецепт

Як його готувати Wild Cranberry Spritz вдома

Крок 1. Наповни келих льодом на ½.
Крок 2. Зімни м’яту, наріж тоненько скибку лимона та поклади в келих.
Крок 3. Додай настоянку Nemiroff Wild Cranberry та ігристе вино.
Крок 4. Обережно розмішай напій барною ложкою.
Крок 5. Прикрась гілочкою м’яти.

Подача: келих для вина.

Ось що говорить про свій коктейль його авторка Юлія:

«Коктейль зʼявився майже сам собою, ясно давши зрозуміти, що без нього жодна вечірка не обійдеться. Останні роки широкого вжитку набув ритуал споживання Nemiroff Wild Cranberry як аперитивного дрінку, без льоду. Враховуючи міцність 40 % та безапеляційну збалансованість, питкість, граційність та глибину смаку задля підтримання культури насолоди аперитивом виник «перевернутий шприц» (від німецького слова «spritzen» — розбавлений).

Основну роль відіграє високоякісна смакова горілка, яку пролонгуємо безалкогольним ігристим вином. Свого часу австрійці не могли споживати спокійно заміцне для них італійське вино й розбавляли содовою, отримуючи те, що самі назвали «шприцами».

Wild Cranberry Spritz про інше. Не розбавити, а подовжити, створити феєрію смаку та текстури в келиху, щоб насолоджуватися автентичною українською горілкою».

Якщо ти не звернув уваги, я дозволю собі помітити, що за фактом у цьому коктейлі два інгредієнти. ДВА! Чи це не успіх! Нагадаю, що для приготування смачних напоїв, не обов’язково «вигадувати велосипед», можна просто «змішати смачне зі смачним», як у Wild Cranberry Spritz. А на MAUDAU вже є готовий набір для міксування цього коктейлю — замовляй і насолоджуйся.

Щодо м’яти, до речі, я раджу чинити так само як розповідала в статті про Pear Mojito — ще один «твіст» від Юлії Терлецької. І ще один лайфгак від мене тобі по секрету: термочашки для води ідеально тримають температуру, і твій Aperol буде холодним довго, якщо ти розумієш про що я.

Цією статтею я урочисто завершую серію статей про коктейлі на основі кращої української горілки Nemiroff, але це зовсім не означає, що я не чекатиму нових рецептур. І як тільки вони з’являться, ти дізнаєшся про це першим! Стеж за випусками й не бійся бути сміливим, як і завжди.

19 записи

Про автора
Привіт, я Маруся Окучинська, бартендерка. За барною стійкою працюю вже 13 років. Я відкрила один із культових українських барів та допомагала розвивати інші популярні заклади, навчала новачків та керувала великими командами барменів, створювала коктейльні карти та власні авторські коктейлі. А у 2021 році увійшла в топ найкращих барменів України за версією The World Class. Я обожнюю свою професію і планую ділитися з тобою секретами та лайфгаками коктейльного мистецтва.
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Як обрати біле некисле вино

3 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова розповідає, як обрати саме ту пляшку білого вина
Онлайн-бар

Чорний оксамит: як приготувати коктейль вдома

4 Хв
Розповідаємо, як приготувати вдома коктейль Чорний оксамит і найцікавіші штуки про нього.  Поєднання насиченого пива стаут та вишуканого сухого ігристого вина може…
Онлайн-бар

Що пити на Великдень

4 Хв
Сомельє Марина Ревкова у своїй колонці на M Journal розповідає про класні варіанти вин до важливого свята. Домовмось замість слова «окрім» вживати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *