Сам собі барменОнлайн-бар

Paloma: рецепт приготування коктейлю вдома

2 Хв

Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Paloma вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.

Подейкують, що шеф-кухарі вдома завжди готують собі страви ресторанного рівня, а бармени – балують себе та друзів незвичайними та складними коктейлями майже щовечора. Можливо я тебе здивую, але це не так. Насправді ми майже завжди обираємо для себе прості та витончені смаки.

Одне з найпопулярніших питань серед моїх гостей у барі – «А який твій улюблений коктейль чи напій?» Відповідаю миттєво – це текіла та будь-які коктейлі на її основі.

Для мене «текіла» – магічне слово.  Питання лише в тому, як використовувати цю магію. Дуже довго бармени боялися міксувати напої на текілі, тому що вона в чистому вигляді самодостатня. Через це складно підібрати інгредієнти, які ідеально розкриють її смак.

Саме тому сьогодні хочу розказати тобі про коктейль Paloma. Це легкий на смак, не міцний, кисло-солодко-гірко-солоний напій, що вміє освіжити та делікатно сп’янити. 

Слово «Paloma» з іспанської перекладається як «голубка».  За однією з версій коктейль назвали на честь пісні La Paloma, яку в 1950-х роках написав Себастьян Ірадье.  У Мексиці ця пісня зведена до рангу народної. За іншою версією, Paloma – це улюблений коктейль жителів штату Техас, тому вигадати його могли тільки там. Техасці порівнюють «Палому» з «Маргаритою» і вважають, що популярність «Марго» здобула через дешеві інгредієнти, а на смак «Палома» значно краще. Я б не поспішала знецінювати «Маргариту», бо насправді цей коктейль не менш приголомшливий. Бо це щось на кшталт того, щоб оцінювати людину за кольором очей. Усі люди прекрасні, просто вони різні.

Якщо попросиш бармена зробити кисло-солодкий коктейль на основі текіли та із сіллю, я впевнена, що профі запропонує скуштувати саме «Палому».

Цей коктейль універсальний, тому пити його можна в будь-який час дня та ночі. А щодо сезонності – влітку, на мою думку, його замовляють найчастіше. Тільки уяви: літо, море, гарна музика, у повітрі пахне безтурботністю та жагою до романтичних пригод. Якраз із цими інгредієнтами Paloma міксується ідеально.

Як і в багатьох напоїв із довгою історією, цей коктейль також має безліч варіантів рецептур.  Я пропоную два своїх улюблених. 

Як приготувати коктейль «Палома»

Як приготувати коктейль Paloma


Крок 1. Змішай всі інгредієнти у вашому келиху.

Крок 2. Додай в келих лід.

Крок 3. Прикрась коктейль соляною облямівкою та цитрусовими.

Якщо готовий експериментувати, то пропоную ще один альтернативний рецепт, який дуже люблю:

  • Текіла 50 мл,
  • Сік рожевого грейпфрута (свіжий) 25 мл,
  • Сік лайму(свіжий)12.5 мл,
  • Сироп агави 7.5 мл,
  • Газована вода з рожевим грейпфрутом 50 мл.

Мій улюблений варіант прикраси – це суміш перців із морською сіллю. Щоби прикрасити коктейль, просто змочи зовнішню частину келиха лаймом і занур у сольову суміш. Не бійся, а мерщій на MAUDAU – купуй міцні штуки для коктейлю та сміливо міксуй!

173 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Великий гайд віскі

12 Хв
Склали великий та ґрунтовний гайд для тих, хто хоче розібратися у віскі. Набір асоціацій із цим міцним напоєм, як правило, у людей…
Онлайн-бар

Вина, народжені з любові

5 Хв
Розповідаємо про п’янкі з ліричними історіями. Роберт Льїюс Стівенсон якось сказав, що вино — це поезія в пляшках. Навіть в одній із…
Онлайн-бар

Як обрати алкоголь за арканом таро

10 Хв
Пропонуємо трактування карт таро, яке допоможе з вибором п’янкого на вечір і не тільки. Таро — це система карт зі спеціальними образами,…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *