Новини

Плани на листопад: куди піти в Києві

4 Хв

Розповідаємо про класні події в Києві в листопаді, які самі плануємо відвідати.

Минулого місяця списком подій-рекомендацій ділилася головна редакторка M Journal Наталки Шамало. Цього місяця про івенти, варті уваги, розповідає редакторка та авторка журналу Ліля Вітюк.

Розповімо детальніше, чим цікава наша афіша на листопад.

Прем’єра фільму «Між нами»

Коли: з 2 листопада
Де: у кінотеатрах
Вартість: від 99 грн
Більше інформації

Чому варто сходити: подивитися на гру розкішних Ірми Вітовської та Анастасії Пустовіт і відкрити для себе творчість нової української режисерки.

Сюжет розповідає про аб’юзивні стосунки двох жінок, заручниць випадку, що радикально змінив їхні життя. У центрі подій — дівчина Саша з травматичним минулим, яку зіграла Анастасія Пустовіт та лікарка Аня, втілена культовою акторкою Ірмою Вітовською.

Вистава «Погані дороги»

Коли: 10 листопада, 18:00
Де: Київський академічний театр драми й комедії на лівому березі Дніпра
пр-т Броварський, 25
ст. м. Лівобережна
Вартість: 150–500 грн
Більше інформації

Чому варто сходити: на власні очі побачити виставу про війну в Україні від режисерки «Кіборгів» та «Спіймати Кайдаша» Наталії Ворожбит.

В основі цього твору — шість історій реальних людей про стосунки чоловіків і жінок під час війни. Головна героїня вирушає в сіру зону для пошуку документальних матеріалів, а опиняється ніби в реальності, де жертви й кати можуть мінятися місцями, а кохання перетворюються на щось ледь вловне.

Екскурсія Києвом «Пікантний Київ»

Коли: 19 листопада, 11:00–13:30
Де: вулиця Музейний провулок, 2,
біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу
ст. м. Майдан Незалежності
Вартість: 300 грн (діти до 13 років — 250 грн, до 6 років — безплатно)
Більше інформації

Чому варто сходити: дізнатися цікаві факти про історію Києва, а точніше його «хуліганську» сторону — де в місті жили та чим займалися гульвіси, аферисти, панянки легкої поведінки.

Під час прогулянки містом знавці розказують, як воно жило колись і якими правилами, забобонами й історіями була наповнена тогочасна рутина. Також гід розповість:

  • як генерал-губернатор Бібіков покривав злочинниць і про київську «даму з камеліями»,
  • чому київські сади дівчатам краще було відвідувати в компанії чоловіка,
  • по якій стороні Хрещатика варто гуляти заміжнім жінкам,
  • де в місті знаходилися курені для інтимних зустрічей,
  • ким були київські Еркюль Пуаро й Шерлок Холмс.

Танцювально-рухова терапія

Коли: 25 листопада, 2 та 9 грудня, 11:30–14:00
Де: м. Київ, вул. В.Васильківська, 6, офіс 12
Центр клінічної психології та психотерапії
ст. м. Площа Українських Героїв
Вартість: 900 грн одне заняття, 2500 грн — три заняття
Більше інформації

Чому варто сходити: щоб навчитися розуміти своє тіло, відчувати його потреби та налагодити емоційний стан, знизити тривожність і стрес.

Заняття включають знайомство, розминку, завдання з танцювально-рухової терапії, тілесних практик, техніки бодіворк, арттерапія, обговорення між учасниками, де кожен може висловитися за власним бажанням, і техніки релаксації.

Займатись можуть люди будь-якого віку та фізичного стану. Заняття проведе Ольга Бойко — лікар невролог вищої категорії, лікар психотерапевт, психоаналітик, танцювально-руховий терапевт. Можна відвідати одну, дві або всі три зустрічі — вони будуть присвячені різним темам.

Вистава для дітей та дорослих «Коти-біженці»

Коли: 12 листопада, 12:00
Де: Театр на Михайлівській
м. Київ, вул. Михайлівська, 24Ж
Вартість: 250 грн
Більше інформації

Чому варто сходити: цікаво провести час із дітьми або юними сиблінгами.

За сюжетом, кошеня на ім’я Персик загубилося і потрапило до незвичайного Котячого клубу, де живуть «коти-біженці». Котику Персику потрібно себе опанувати та змиритися з новою реальністю, навчитись допомагати іншим та підтримувати їх. У цьому йому допоможуть відважна кішка Маруся, невгамовна киця Буся та самовпевнений котан Микола.

Бонус!

Кулінарний курс від Євгена Клопотенка

Коли: без термінів
Де: онлайн
Вартість: від 1000 до 5000 грн
Більше інформації

Чому варто сходити: навчитися готувати швидко, смачно, легко й без зайвих зусиль вигадувати корисне меню.

«Сімпл кукінг» — це чотиритижневий відеокурс, під час якого Євген Клопотенко ділиться навичками та лайфгаками шеф-кухаря та навчає готувати корисну їжу швидко й без страждань. Під час курсу кулінар розповідає про понад 30 різних страв: сніданки, м’ясо, рибу, супи, салати й багато іншого.

Найпростіший пакет курсу включає доступ до всіх відеолекцій протягом шести місяців, 30 відеорецептів та сертифікат про проходження навчання. У найдорожчому пакеті доступ залишається назавжди, а ще є практичні завдання від шефа, додаткові матеріали та можливість підтримати проєкт Клопотенка.

@klopotenko_chef

Завжди користуюсь цим лайфхаком вдома ❤️ зелений авокадо 😡 #лайфхактікток #кулінарнийлайфхак #зеленийавокадо #хейтер

♬ Yacht Club – MusicBox

Поділися в коментарях своїми планами, куди сходити в листопаді. Можливо, ти знаєш класні цікаві заходи в Києві, про які ми не дізналися і будемо шкодувати, якщо пропустимо!

163 записи

Про автора
Копірайтерка, вайнловерка. Понад п'ять років працюю з текстами. Пишу про все, найчастіше — про лайфстайл, їжу та вино, красу, екологію, здоров'я, соціальні теми. Перекладаю зі складної на людську.
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Добірки

15 штук, які варто купити до початку блекаутів