Новини

Плани на березень: куди піти в Києві

5 Хв

Розповідаємо про події березня, з яких самі плануємо розпочати весну.

Кінець лютого вже тішив нас теплою погодою, тож бажання гуляти містом прокинулось не дочекавшись офіційного початку весни. У нашій добірці цікавих подій на березень головна тема — натхнення.

Велика виставка про мрії, концерт із назвою «Пережити зиму», повернення «Дюни» на великі екрани, нові книгарні та можливість відчути себе художником на один день.

Виставка: Ательє мрій

Коли: до 3 березня щодня з 11:00 до 19:00
Де: Український Дім, Хрещатик, 2, м. Хрещатик
Вартість: вхід вільний
Більше інформації

Подія із категорії «обовʼязково встигнути» — велика виставка про мрії українських дітей під час війни.

Велика виставкова зала присвячена мистецьким роботам, що створювалися з лютого 2022 року дітьми та молоддю з понад 50 громад України. Артоб’єкти представлені в жанрах: музика, сучасне мистецтво, дизайн, саунд-дизайн, режисура, блогінг.

Велику частину виставки займає дитяча зона, від якої дорослі отримають не менше задоволення: тут можна спробувати самих себе в ролі творців на майстеркласах, воркшопах та інтерактивних сесіях.

Поспішай, бо виставка закривається вже цими вихідними.

Концерт Артистки Чуприненко

Коли: 16 березня, 18:00
Де: Мала Опера, вул. Дегтярівська, 5, м. Лук’янівська
Вартість: від 500 грн
Більше інформації

Концерт феномену щирості, чуттєвості та гумору, амбасадорки степів морів Херсонщини — Артистки Чуприненко. Мені завжди стає тепло та затишно від її музики, а подію з назвою «Пережити зиму» я не можу пропустити, і не можу нею не поділитися.

«Будуть смішні, сумні й ніжні пісні, під які приятно сміятись, плакать, цілуваця і світить ліхтариком телефона, та й загалом — відчувать себе живим. Буду влюблять вас у південь і в життя, а музиканти коло мене будуть грать ульотно красиву музику. Найбільше за все на світі люблю триматись за руки, їсти круасани на сніданок і співать пісні з класними людьми ввечері, 16 березня планую не пропустити жодного пункту й запрошую вас зробить це разом!»

Маруся Чуприненко
@artistka_chuprynenko

якщо додивитись відео до кінця, стає зрозуміло, чому це найкраще з можливих виконання цієї пісні!

♬ оригінальний звук – Артистка Чуприненко

Кінопремʼєра: «Дюна. Частина друга»

Коли: з 29 лютого

З 29 лютого в українському прокаті стартував бойовик «Дюна. Частина друга». Це продовження фільму, що вийшов на екрани у 2021 році. Окрім того, що саме цей всесвіт став основою для серії настільних та відеоігор, він став взірцем жанру для багатьох інших всесвітів (таких як Зоряні війни, наприклад). Книга, яку роками не могли екранізувати, а фільм Девіда Лінча по ній став провальним.

Тож просто не пропусти другу частину, тим більше до зіркового касту приєдналися Остін Батлер, Флоренс Пʼю, Дейв Батіста та Леа Сейду. Обирай будь-який день, будь-який час та кінотеатр, бери друзів і насолоджуйся!

Читай також: «Cheers! як у кіно: що п’ють герої Тімоті Шаламе»

Майстер-клас у студії КатАртСис

Коли: майже щодня, перевіряй розклад
Де: Студія КатАртСис, вул. Саксаганського 24, м. Площа Українських Героїв
Вартість: від 1350 грн
Більше інформації

Це моя особиста знахідка і план на якийсь із березневих вихідних. Студія КатАртСис дозволяє кожному відчути себе митцем на один день — навіть якщо в тебе немає жодних навичок та уявлення, як малювати. Це артстудія про малювання, кайф від процесу, відпочинок від рутини та сміливість нанести перший мазок фарби на полотно.

Потрібно обрати майстер-клас: абстракція, акварель, пейзаж, текстурна паста, флористичний арт тощо. Кожне заняття триває 2,5 години, за цей час ти створиш свою власну роботу під керівництвом художника. У вартість входить полотно, матеріали, навчання та абсолютне задоволення від процесу.

Екскурсія по нових книгарнях

Взимку в Києві стався справжній книжковий бум, тож якщо ти ще не відвідав нові місця на книжковій мапі столиці, березень — саме час це виправити. Отже, маст-візіт для активних читачів:

«Сенс» на Хрещатику, 34 — триповерхова книгарня в самому центрі столиці з кавʼярнею та простором для івентів.

Книгарня-бібліотека «Тиша» на вул. Богдана Хмельницького, 68 — книги тут беруть за підпискою, а не купують, як у звичайних книжкових магазинах. Тут створили по-справжньому домашню атмосферу: на вході просять роззуватися і видають капці.

Незалежна книгарня «Збірка» заховалася у дворику на Золотих воротах. Особливість магазину — тут немає художньої літератури — лише нон-фікшн, а в кожної полиці є куратор, який обирав асортимент.

Читай також: «Книги про любов: добірка паперових ромкомів»

@tysha.bookstore

1500 книжок вже чекають тебе на полицях📚 Але буде ще. Ми за толерантність у літературі, тож хочеш Ніцше — будь ласка, хочеш horny-fantasy — тримай два. У нас є все, а якщо немає, то ми обов’язково знайдемо. 📌 [мови книжок] — українська; — англійська; — трохи французької; — дрібка італійської. Питай, які книжки тебе цікавлять, а ми відповімо, чи чекають вони вже тебе на поличці під чашку чаю🧡 #книгарня #книгиукраїнською #буктокукраїнською #книжнийрек #книжнийтікток

♬ Magical Mystery – Mark Fabian & Alexander Smith

Бонус: «Любов варта всього»

На кіносервісі Takflix можна подивитися добірку короткометражних фільмів «Любов варта всього», яка йшла в лютому в кінотеатрах України.

«Любов варта всього» — добірка коротких метрів, що зняті сучасними українськими режисерами після 24 лютого 2022 року. Автори фіксують нову воєнну реальність із перспективи особистого життя та романтичних стосунків. Це ідеальна ідея для домашнього побачення з партнером, або для побачення із собою.

Вартість: 135 грн
Більше інформації

Зберігай цю афішу собі в календар та зроби березень щедрим на події. Ділись у коментарях, куди плануєш сходити цього місяця.

21 записи

Про автора
Мої три улюблені справи: писати, читати та смачно їсти. Адептка смарт-велнес: вважаю, що всі тренди треба адаптувати під себе, а не слідувати порадам наосліп. Вірю, що в житті завжди є місце новим досвідам, шукаю їх та ділюся ними.
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Добірки

5 ідей для романтичної вечері