Добірки

Що печуть у Європі на Різдво

5 Хв

Ділимося рецептами ароматної європейської різдвяної випічки та добіркою п’янких штук, які підкреслять смак цих десертів.

Різдвяна випічка є в кухнях багатьох країн. Вона відрізняється смаками, інгредієнтами, зовнішнім виглядом. Проте між усіма цими стравами є дещо спільне: їх запах і смак хоча б на мить дозволяють поринути в атмосферу свята, безтурботності та очікування дива.

Зібрали п’ять десертів, якими із задоволенням поласує вся родина. І, звісно, доповнили їх смачними п’янкими штуками до святкового столу.

Польський Маковець

Це традиційна випічка сусідньої Польщі: рулет із тонким шаром тіста, у який загорнута солодка маково-горіхова начинка. Як і з борщем, його рецептів існують сотні, адже кожна господиня має власні секретики приготування.

Такій страві пасує ромова пропитка, тому як акомпанемент радимо саме ром, а точніше — пряний Tanduay. Це найпопулярніший ром у світі, який лише нещодавно з’явився в Україні. Перш за все, між іншим, на MAUDAU!

Пряний Tanduay Especia Spiced Rum витримують 7 років у бочках з американського дуба. В ароматі відчуваються фруктовий пиріг, кориця, карамель, мигдаль та ваніль, а його смак насичений, пряний, із тонами меду та імбиру, відтінками тропічних фруктів.

Маковець

Як спекти традиційний польський маковий пиріг на Різдво читай на Shuba

Мигдалевий пиріг із клементинами

Цей десерт дуже популярний в Австралії. У ньому ідеально поєднуються цитрусова кислинка й терпкість із ніжним вологим коржиком. Його оцінять люди, які стараються не вживати глютен, адже замість пшеничного борошна тут потрібне мигдалеве.

Мигдалевий пиріг з клементинами

Як спекти мигдальний пиріг із клементинами читай на Shuba

Щоби продовжити тему мандаринового настрою, радимо приготувати мандариновий джин-тонік. Для нього тобі знадобиться:

  • мандарин — 1 шт
  • кмин — 2–3 гілочки
  • ¾ джигера лимонного соку (десь 23 мл)
  • ½ джигера медового сиропу (десь 15 мл)
  • 60 мл джину (радимо Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus)
  • кубики льоду із замороженими квітами (для декору)
  • содова

Приготування:

  1. Мадлером (спеціальним товкачиком для коктейлів) розімни мандарин із кмином, соком, сиропом і джином. Фрукт має віддати увесь сік.
  2. Чисту склянку наповни льодом із квітами. Через сито проціди отриману основу для коктейлю.
  3. Наповни склянку до верха газованою водою та обережно перемішай. Можна прикрасити кружальцем сушеного мандарина.
@join_jules

This Clementine Vodka Smash comes together in a snap and can be easily made into a mocktail or switched out for bourbon. Think of this as your roadmap to an easy sip to get you through the rest of the week. Let make this at home: 1 cutie 2-3 sprigs of thyme 3/4 oz lemon juice 1/2 oz honey syrup 2 oz vodka, gin or even bourbon Muddle in a cocktail shaker, add ice and shake! Double strain into a glass filled with ice. Top with your favorite soda water. Garnish with a fresh cutie slice and thyme. Xoxo, cheers! #cocktails30sec #clementine #tangerine #vodka #vodkadrinks #cocktailrecipes #drinkrecipes #springdrinks

♬ Going up the Country – Canned Heat

Цвібак

Не могли залишити цю добірку без української страви. Радимо скуштувати традиційний галицький пиріг цвібак за рецептом гастроблогерки Маріанни Душар. До речі, у перекладі з польської його назва означає «печений двічі», що натякає на особливість приготування цієї страви.

Як приготувати цвібак читай на Shuba

До нього добре смакуватимуть наливки, настоянки, наприклад Хані Баджер «На бджолах». Це 37-градусна медово-трав’яна настоянка, яку смачно пити як окремо, так і в складі коктейлів або навіть додавати її в узвар чи інші варіації домашнього глінтвейну. До речі, нещодавно ми розповідали, як приготувати українську безалкогольну варенуху (варянку). Дорослі можуть «підкріпити» її ароматною настоянкою.

Штолен

Було би незаконно не включити в список різдвяної випічки штолен. Це майже легендарний пиріг, який багато хто не наважується пекти, бо його потрібно їсти не одразу, а дати йому час «полежати». Але повір, терпіння винагороджується!

Штолен

Як приготувати штолен за класичним дрезденським рецептом читай на Shuba

Для рецепта штолена потрібен коньяк, тому частувати ним також можна із цим напоєм. А оскільки весь коньяк, що виготовлений не в провінції Cognac це бренді, радимо звернути увагу на французький Frapin Grande Champagne VSOP. У його смаку відчувається легкий апельсиновий смак, що змінюється пряним посмаком кориці та перцю.

@agonkocht

Christstollen Rezept ___ #christstollen #stollen #weihnachtsbäckerei #weihnachtsrezepte #agonkocht

♬ Background Music – KsenonMusic

Імбирне печиво

Готувати святкове печиво разом — чудова розвага для всієї сім’ї, включно з її наймолодшими членами. Можна експериментувати з формами, малюнками, декором, додавати в тісто різні спеції та начинки, тобто фантазувати на повну. Потім красиві прянички можна вішати на ялинку або дарувати друзям чи рідним.

@kate.nora.blog

Це #печиво обожнюють мої рідні. Аромат подарує святковий настрій – 100%. Розписувати їх можна всім разом, особливо з дітками. 500 г цукру 200 мл окропу 200 г масла 1 ч.л. соди 0,5 ч л. солі суміш спецій для пряників (1 с. л. імбиру, 2 ч.л. кориці, 1 1/2 ч. л. меленого кардамону, 1/4 ч.л. меленої гвоздики, 1/4 ч.л. бодяну) 980 г борошна 2 ст. л меду Цукор розтопити у сотейнику, обережно влити окріп (буде пінитись і може бризкати), перемішати до повного розчинення карамелі. Вогонь середній, щоб карамель на перегорала. Додати масло, розчинити, всипати спеції і соду (буде дуже пінитися). Винести на холод, остудити. Додати яйце, поступово вмішати муку. Тісто має бути м‘яким і досить липким. Витримати ніч в холодильнику. Розділити на частини, дати трохи нагрітися, розкатувати між двома шарами пергаменту завтовшки близько 5 мм, випікати при 180, 7-8 хв. Важливо не перепекти, щоб пряники буди м‘якими Глазур: 1 білок, 200-250 г дрібної цукрової пудри, 1/2 ч.л. крохмалю, 1 ч.л. лимонного соку. Змішати білок з пудрою, збивати міксером на малій швидкості 3 хв. Додати крохмаль і лимонний сік, збивати на високій швидкості ще 5-7 хв. Глазур вийде густа, для окантовки. Якщо додати 1-2 ч. л. води – вийде глазур для заливки (можна підфарбувати барвником). Використовуйте одноразові кондитерські мішечки для глазурі (можна звернути конуси з пергаменту). #пряники #різдвянепечиво #різдвяніпряники #christmas #christiantiktok

♬ Christmas Party – Kush Mody

Готувати таке печиво легко і швидко. Ба більше: за один раз модна приготувати багато тіста й частину його заморозити, щоби повернутися до нього, коли буде час і натхнення.

Імбирне печиво

Як приготувати імбирне печиво із цукровою глазур’ю читай на Shuba

Найкраще таке печиво смакує з какао. Гостям, старшим 18, можна запропонувати до такого частування:

  • біле солодке вино Shabo Limited Edition із сорту винограду Мускат Оттонель. У нього бурштиново-золотистий колір та м’який, гармонійний, маслянистий смак із приємним і довгим посмаком стиглих абрикосів;
  • вершковий солодкий коктейль Baileys Coffee, що складається з лікеру, віскі, еспресо та шоколадного молока. Придбати готовий комплект для цього коктейлю можна в кілька кліків на MAUDAU.

До речі, раніше ми розповідали про 5 рецептів із «Маленької книги хюґе», які зроблять твій вечір по-особливому затишним. Звісно що до кожного рецепту ми підібрали особливе вино.

170 записи

Про автора
Копірайтерка, вайнловерка. Понад п'ять років працюю з текстами. Пишу про все, найчастіше — про лайфстайл, їжу та вино, красу, екологію, здоров'я, соціальні теми. Перекладаю зі складної на людську.
статті
Схожі записи
Добірки

Ідеї подарунків на День матері

7 Хв
Зібрали ідеї подарунків для найріднішої
Добірки

Добірка класних штук для дитячої кімнати

4 Хв
Розповідаємо, як освіжити спальню малечі за допомогою симпатичних корисних штук. І дорослим, і дітям важливо піклуватися про ментальне здоровʼя. На нього впливає…
Добірки

Добірка класних великодніх товарів

8 Хв
Зібрали список потрібних штук до важливого свята. За даними КМІС Різдво Христове та Великдень займають перші місця за популярністю серед українських важливих…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Онлайн-бар

10 рецептів моктейлів до святкового столу