Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю French 75 вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.
У моєму особистому словнику коктейлів існує розряд напоїв, які я називаю «джентльменськими». Таку назву вони отримали не через те, що пити їх повинні тільки джентльмени, а тому що зовні ніжний і «акуратний» смак цих коктейлів може зовсім непомітно й «по-джентельменськи» сп’янити. Але тут, як і завжди, завдання полягає в тому, щоб знати міру і вміти насолоджуватися коктейльними шедеврами без наслідків.
До речі, ось вам моє особисте правило №1 на всіх вечірках: один коктейль – одна склянка води. Секрет нашого поганого самопочуття через алкоголь криється в зневодненні організму. Саме тому пити каву, щоби протверезіти – помилкове рішення, бо вона також виводить рідину з організму. Усе просто – насолоджуйся коктейлями та слідкуй за водним балансом, щоб на ранок не боліла голова.
French 75 – це збалансоване поєднання свіжості лимона, трав’янистості джину і ялівцевих нот, сухості та квіткового аромату шампанського або ж просеко, який також відмінно підходить для приготування та надає коктейлю легкості й грайливості. Загалом, це один із моїх улюблених коктейлів, що зібрав у собі цілий спектр смаків з акцентом на кислотність та трав’янистість.
French 75 – легендарний напій, який отримав свою назву на честь 75-міліметрової легкої польової гармати, що стріляла шрапнеллю. Власне, зв’язок між артилерійським снарядом та коктейлем криється в дивовижній «вбивчій» силі. Хоча, на мою думку, коктейль зовсім не такий страшний, як його назва.
Як приготувати French 75 вдома
Крок 1. Усі інгредієнти, окрім шампанського, вилий у шейкер.
Крок 2. Додай лід та збий напій у шейкері.
Крок 3. Перелий вміст шейкера охолоджений келих для шампанського (Флюте).
Крок 4. Долий зверху шампанське або ігристе вино.
Крок 5. Прикрась цедрою лимона, попередньо скропивши келих ефірними оліями, що містяться в цедрі.
Лайфгак: якщо замінити цукровий сироп на цукрову пудру, то отримаєш коктейль із присмаком щербету – 15 мл цукрового сиропу = 2 чайні ложки цукрової пудри.
Є ще дуже цікавий варіант рецепта «Френч 75» від Дейла Де Гроффа – відомого американського бартендера та популяризатора коктейльної культури. Саме Дейл почав використовувати свіжі соки для приготування коктейлів. Ось що пропонує «гуру»:
Джин 30 мл,
Фреш лимона 15 мл,
Цукровий сироп 15 мл,
Шампанське або ігристе вино 90 мл.
Складові та процес приготування залишаються незмінними, але саме в таких пропорціях коктейль вийде порівняно легший та не такий міцний. Однозначно рекомендую спробувати.
Всупереч загрозливій назві French 75 – відмінний аперитив, що дає відчуття легкого сп’яніння і польоту, але все-таки не збиває з ніг. Хоча, дивлячись скільки келихів випити. Замовляй набір для приготування «Френч 75» на MAUDAU та сміливо міксуй коктейль вдома.