Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Bellini вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.
Я зараз перебуваю в Парижі. Декілька днів тому спускалася в метро й побачила великий рекламний плакат про виставку венеціанського художника 15-го століття – Джованні Белліні. Тепер здається, що він мене переслідує, адже я бачу його скрізь. Або, можливо, це знак, що саме час розповісти про коктейль Bellini, який був названий на честь митця.
В оригінальному рецепті коктейль складається всього з двох інгредієнтів – сік або пюре свіжих білих персиків та ігристе вино. Уперше приготував це напій італієць Джузеппе Капріані. Джузеппе жив у Венеції та керував власним баром Harry. Згідно із записами, він створив коктейль Белліні в 1943 році. Назву напій отримав завдяки своєму ніжно-рожевому відтінку, який також є характерним для картин відомого художника.
Bellini дуже любили замовляти представники богеми, а особливим поціновувачем цього коктейлю був письменник Ернест Хемінгуей. Окрім Хемінгуея, випити Белліні до бару Harry заїжджали Френсіс Скотт Фіцджеральд і Дороті Паркер. На щастя, це місце й досі приваблює знаменитостей з усього світу.
З травня до вересня в Італії високий сезон білих персиків. Якщо матимеш можливість відвідати батьківщину Белліні в ці місяці, то дуже рекомендую спробувати максимально оригінальний варіант коктейлю – полюбиш після першого ж ковтка. Хоча, наші українські персики (особливо, одеські) не менш смачні та соковиті. Впевнена, що тітка Соня на Привозі продасть тобі десяток найкращих. Знову ж таки – потрібно дочекатися сезону.
На мою думку, коктейль Белліні ідеально підходить для будь-якої частини дня чи ночі, свята чи звичайного обіду. Окрім того, тобі не потрібні жодні специфічні інструменти, щоб його приготувати. Рецепт та процес приготування дійсно вражають простотою, позаяк і смак напою.
Як приготувати Белліні вдома
Крок 1. Персики попередньо подрібни блендером до пюре, або одразу візьми готове, але обирай якісне та 100% персикове.
Крок 2. Додай пюре в ігристе, а не навпаки, щоб не сильно підіймалася піна.
Крок 3. Змішай барною ложкою – вуаля.
Готово!
Лайфгак: Додай у пюре чайну ложку лимонного фрешу чи щіпку цукрової пудри, якщо персики будуть надто солодкі або навпаки – недостатньо. А ще – чим більше пюре, тим насиченіший персиковий смак отримає напій. Це на випадок того, якщо хочеш не зовсім класичну та менш міцну версію коктейлю.
Пропоную додати до твоєї коктейльної карти ще декілька цікавих альтернативних рецептів легендарного Белліні:
- Візьми персиковий шнапс замість ігристого – смак персика в напої буде яскравішим.
- Деякі бартендери додають 1,5-2 чайні ложки персикового шнапсу й до класичного міксу ігристого та пюре – спробуй.
- Додай трохи свіжої малини до подрібненого персика перед тим, як робити пюре. Колір та смак тебе приємно вразять.
Я, мабуть, усе ж таки відвідаю ту виставку Джованні Белліні та сподіваюся, що відтепер той рекламний плакат перестане мене переслідувати. Обов’язково заміксую собі один Белліні після культурного заходу. І тобі рекомендую – набір інгредієнтів для коктейлю замовляй на MAUDAU!