Сам собі барменОнлайн-бар

Bee’s Knees: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв


Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Bee’s Knees вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.


Сьогодні розкажу вам про класичний коктейль з оригінальною назвою Bee’s Knees («колінки бджоли» або «вищий сорт»), до складу якого входить мед. Люблю цей коктейль за простий рецепт та складний насичений смак. Мені дуже подобається, як переплітаються гіркота і трав’янистість джину із солодкістю і квітковістю меду, та як лимон ідеально балансує між цими двома яскравими
складовими.

Для бартендера мед – досить примхливий інгредієнт. Від його сорту безпосередньо залежить підсумковий смак напою, де ми його міксуємо. Тож не раджу сліпо купувати мед, а підійти до цього питання відповідально – ніби ти трішки кулінар. 

Думаю, що ти вже помітив, настільки заплутані та варіативні бувають історії створення коктейлів. І Bee’s Knees – не виняток.

Згадки про цей коктейль уперше з’являється в 30-і роки 20-го століття, тобто його «день народження» припадає на часи Сухого Закону в Америці. Мед тоді дійсно було дістати легше, ніж хороший алкоголь. Тож його часто використовували, щоб замаскувати смак не дуже якісного віскі чи бурбону. 

Існує ще одна історія створення коктейлю Bee’s Knees. Подейкують, що руку до створення напою доклала відома «непотоплювана Моллі Браун», вона ж Маргарет – світська левиця, прогресивна американка, що влаштовувала гучні вечірки в Парижі на початку 20 століття. Моллі вела яскравий спосіб життя, насичений неймовірними подіями. Авторство коктейлю їй приписує історик Джеред Браун. Але колеги містера – інші дослідники історії напоїв – знайшли рецепт Bee’s Knees у збірці коктейлів Сocktails de Paris 1929 року. Також у збірці зазначено, коктейль вигадав барменеджер готелю Ritz – Френк Мейєр. Ймовірно Маргарет просто була в цей момент у барі і Френк приготував Bee’s Knees для неї, чи то була спільна творча робота двох нудьгуючих людей, хтозна. 

Пропоную поміркувати про це під час приготування Bee’s Knees прямо в тебе на кухні. Далі чіткий і роки перевірений рецепт – смачний коктейль гарантую.

Рецепт Bee’s Knees

 

Як приготувати Bee’s Knees вдома


Крок 1. Залий джин, лимонний фреш, медовий сироп та лід у шейкер.
Крок 2. Змішай усі інгредієнти.
Крок 3. Перелий готовий напій в охолоджений келих (ідеально підійде келих типу «Купе»).
Крок 4. Прикрась лимонною цедрою.

Готово!

Я рекомендую трішки відійти від класичного рецепта та скористатися рекомендацією дослідника Дейла Де Гроффа з книги The Essential Cocktail – додати у Bee’s Knees медовий сироп, а не мед.

Як приготувати: щоб зробити медовий сироп, найчастіше використовують пропорцію 1:1, але я більше люблю 1 води до приблизно 3 меду – виходить ідеальна консистенція та солодкість. Ти можеш почати з 1:1, куштувати сироп та коригувати баланс додавання води чи меду. 

Альтернативний варіант приготування Bee’s Knees: Девід А. Ембері в книзі «Витончене мистецтво змішування напоїв» 1948 року радить додати в класичний Bee’s Knees трохи апельсинового соку та стверджує, що цей твіст також має цікавий смак. Спробуй!

Міф: Коктейлі з медом дуже солодкі та мед перебиває весь смак.
Правда: Уважно слідкуй за пропорціями й результат тебе приємно здивує.

Нещодавно я вирішила, що хочу пройти кулінарні курси. Щодня впевнююся в тому,  що кулінарія та барне мистецтво пов’язані навіки – безліч технік і тонкощів щодо створення нових смаків схожі як у барі, так і на кухні. Наприклад, конфітюри, ікра із соків, дегідроване молоко для прикраси коктейлю чи морквяна пудра. Комусь не вдалося «підкорити» мед чи мармелад у створенні коктейльних шедеврів, а інші ризикнули та прославилися завдяки незвичним сміливим поєднанням. 

Як завжди, рекомендую не зволікати! Рецепт та інструкції щодо приготування в тебе вже є, готовий набір інгредієнтів замовляй на MAUDAU та сміливо міксуй смачні напої для себе та друзів.

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Як обрати біле некисле вино

3 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова розповідає, як обрати саме ту пляшку білого вина
Онлайн-бар

Чорний оксамит: як приготувати коктейль вдома

4 Хв
Розповідаємо, як приготувати вдома коктейль Чорний оксамит і найцікавіші штуки про нього.  Поєднання насиченого пива стаут та вишуканого сухого ігристого вина може…
Онлайн-бар

Що пити на Великдень

4 Хв
Сомельє Марина Ревкова у своїй колонці на M Journal розповідає про класні варіанти вин до важливого свята. Домовмось замість слова «окрім» вживати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *