Новини

Привіт, весна: 5 важливих весняних справ

4 Хв


Як зустрічати весну? Святкувати, планувати та купувати важливі штуки зі знижками, бо сьогодні починається великий весняний розпродаж на MAUDAU.

Сьогодні перший день весни – особливої весни для країни та для кожного з нас окремо. Якщо вже відчуваєш, що з’являється натхнення та енергія для нових звершень, то пропонуємо не чекати, а скерувати все це добро на важливі справи. Це чудовий час, щоб навести лад у думках та у власній оселі, додати в рутину корисні звички та ще трішечки покращити цей світ.

Отож пропонуємо почати із цих п’яти простих, але важливих весняних справ. Після того, як зробиш усе зі списку, енергії буде ще більше. Ну і відповідний весняний настрій з’явиться.

 

Освіжи оселю

Перш за все, необхідно зробити весняне прибирання вдома. Вибери день або вихідні, коли зможеш приділити цьому завданню достатньо часу. Підготуй план прибирання для кожної кімнати, зосередившись на місцях, які потребують особливої уваги. У результаті, твоя оселя стане по-весняному свіжою та затишною.

Перебери та викинь усі непотрібні та зайві речі – влаштуй весняне розхламлення, щоб очистити простір для нового життя.

Як провести розхламлення правильно:

  1. Перш ніж розпочати процес розхламлення, важливо зробити план – список задач, які потрібно виконати в кожній кімнаті, та прикинути, скільки часу та ресурсів на це потрібно.
  2.  Розбери речі на три категорії: залишити, викинути або подарувати / віддати. Пройдись по кожній кімнати, шафі, шухлядці чи коробці та все розклади по групам.
  3. Організуй речі, які залишив вдома, щоби вони завжди мали «своє місце» та були умовно під рукою.
  4. Купи спеціальні органайзери для речей, які можна в них упорядкувати: вакуумні пакети для одягу, бокси для круп, контейнери для їжі, спеціальні коробочки для різних дрібниць.

Здається, що це надскладне завдання, але якщо складеш план та знайдеш час, запустиш процес, то вся складність зникне, як сніг на сонці.

 

Зроби весняні закупи

Усе знову ж таки починається зі створення списку того, що тобі потрібно, у якій кількості, та який бюджет можна використати прямо зараз. Робити закупи на місяць вигідно, бо ти економиш час та гроші. На MAUDAU вже стартував весняний розпродаж, тому на важливі штуки діють приємні знижки:

Купити все за дуже приємною ціною можна до 14 березня 2023 року. Тому скоріше створюй список покупок, бо це важливий етап шопінгу, що допоможе зосередитися на дійсно потрібних штуках.

Як створити ефективний список покупок:

  1. Запиши все, що купуєш регулярно – перевір холодильник, полички на кухні та у ванній кімнаті. Під час розхламлення також можуть прийти ідеї: чого, виявляється, не вистачає вдома.
  2. Нотуй усе це одразу в телефоні або на папері – що буде ближче.
  3. Розбий список на категорії, як відділи в магазинах – бакалія, кондитерка, побутова хімія.
  4. Погугли готові шаблони зі списками покупок – з базою, яка точно має бути вдома такі точно є, та доповни його власними пунктами.

Готовий список покупок та сезонний розпродаж – твої ліпші помічники на шляху до свідомого шопінгу без накопичення зайвого та ще й із можливістю заощадити гроші.

 

Придбай нову постільну білизну

Дуже просто, але ефект феноменальний: від свіжої та нової постільної білизни автоматично підіймається настрій та підвищується відчуття самоцінності. Варто освіжати постіль щотижня. А от щосезону можна взагалі купувати собі нову – обрати тематичний колір та нову текстуру. На весну підійде варіант постелі з квітковими малюнками, наприклад. Також це гарний привід для оновлення декору в твоїй спальні, щоб створити атмосферу свіжості й комфорту. Якщо поки не плануєш купувати нову постіль, або щойно отримав у подарунок, то придбай важливі штуки для прання з новим ароматом.

 

Сходи на прогулянку

Весна – це гарний привід частіше бувати на природі: ходити в парк, у ліс чи до річки. Заплануй свій перший весняний пікнік. Нехай він буде зовсім короткий та в найближчому парку, але не відтягуй цей особливий момент. Приготуй смачний сендвіч та улюблений чай чи каву в термокружці – обідати на свіжому повітрі чомусь завжди смачніше, аніж будь-де. Вдихай на повні груди, спостерігай за природою, насолоджуйся ароматами весни. Це чудовий спосіб розслабитися та підтримати здоров’я.

 

Влаштуй вдома вечір спа

Побалуй себе після купи справ, які вже виконано. Влаштуй вдома справжній спа-вечір із гарячою ванною, ароматичними свічками, ароматною пінкою чи сіллю для ванни, та іншими приємними штуками для тіла. Щоб створити особливу весняну атмосферу, можна використати пелюстки квітів. Ідеально доповнить цей список плейліст з улюбленою музикою. Тепер можна розслабитися – усі справи зроблено, а весна тільки почалася.


Весною пробуджується вся природа, тому енергія ніби літає в повітрі – хочеться багато запланувати та ще більше зробити. Обери прямо зараз одне найважливіше та найжаданіше бажання, виконай його, а потім повертайся до важливих справ зі списку вище. Знижки на MAUDAU чекають на тебе до 14 березня!

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *