Новини

Відповідай та вигравай знижки до Дня Незалежності

3 Хв

День Незалежності України 2023 — одне із найважливіших свят для усіх українців. 24 серпня відзначаємо 32 річницю Незалежності. До цієї дати ми підготували для тебе цікаву активність та подарунки до свята.

Спершу пропонуємо відповісти на декілька цікавих, але непростих питань.

Небанальні питання про українську культуру

  1. Українці завжди любили смачно поїсти та випити. У раціоні наших предків було безліч хмільних напоїв, але один із них виділявся — подекуди його вживали на рівні з хлібом. Як думаєш, про який напій йде мова?
  • Лікер
  • Горілка
  • Пиво
Правильна відповідь

Звісно, що мова йде саме про пиво. Його прирівнювали до хліба і споживали майже нарівні, адже воно висококалорійне й добре допомагало відновлювати енергію, витрачену під час важкої праці. До речі, про це та інші цікаві факти ми розповідали в статті «Гід українським пивом».

  1. Ця традиційна українська крупа не надто популярна в інших країнах світу, попри свою поживність і користь. У часи регулярних набігів кочівників на українські території наші предки вирощували її особливо багато, тому що вона не дуже вибаглива в догляді. За це її охрестили «культурою тривожного кордону». Про яку крупу йде мова?
  • Гречка
  • Просо
  • Ячмінь
Правильна відповідь

Правильна відповідь — гречка. У більшості країн світу її не вживають так, як в Україні. Як правило, там продають зелену необсмажену гречку — її вважають веганським суперфудом. Також у світі часто використовують гречане борошно — з нього печуть булочки, готують пасту або використовують у міксах з іншими видами борошна.

  1. Дівоча коса в українській культурі завжди була дуже цінним атрибутом вроди. Про волосся дівчат починали піклуватися з народження: коли новонароджену дівчинку купали вперше, то до купелі клали одну штуку, яка за повір’ям мала зробити її волосся густим, довгим і гарним. Що це за штука?
  • Відвар троянди
  • Гребінець
  • Червону стрічку
Правильна відповідь

У купіль до маленької дівчинки клали гребінець. З того часу багато чого змінилося, але красива та здорова шевелюра досі вважається символом краси. В одному зі своїх текстів ми розповідали про те, як доглядати за волоссям у домашніх умовах.

  1. Зараз в Україні широко розповсюджена культура споживання кави. А чи знаєш ти, у якому році вперше зафіксували згадку про цей напій на території нашої сучасної держави?
  • 1578
  • 1672
  • 1803
Правильна відповідь

Перша письмова згадка про каву в Україні датується 1672 роком — тоді відкрили першу кав’ярню в Кам’янці-Подільському. Це було ще до появи кав’ярень першої хвилі, які розповсюджувались у 20 столітті. Щоби більше знати про каву, читай наш великий «Гайд кавою».

  1. Можливо в когось це викличе здивування, але існують українські породи собак. Серед них — український хорт, карпатська гонча, одіс, кундель-степовик або українська вівчарка. Відгадаєш останнього серед красенів на фото?
Правильна відповідь

На всіх трьох фото зображені вівчарки: на першому — маремма-абруцька вівчарка, на третьому — біла швейцарська вівчарка, а в центрі — наш кундель-степовик або українська вівчарка.

А тепер обіцяний сюрприз від MAUDAU та Sense Bank

Наші друзі Sense Bank проводять разом із MAUDAU святкову вікторину у День Незалежності України 2023. Усе, що потрібно – правильно відповісти на 10 питань про MAUDAU.

Які призи: 500 переможців отримають промокод на знижку у 200 грн та безкоштовну доставку на чек від 1500 грн від MAUDAU.

Кількість спроб необмежена. Помилився? Починай спочатку!

Як узяти участь у вікторині:

1. Авторизуватися в Sense SuperApp.
2. Створити новий чат підтримки.
3. Вибрати розділ «MAUDAU QUIZAU».
4. Прочитати правила.
5. Почати гру.

Участь беруть лише власники карток, що підтримуються в програмі Cash’u Club. Докладно ознайомитися з правилами вікторини можна на спеціальній сторінці.

Вікторина триватиме один день — 24 серпня з 10:00 до 00:00.

Переможців серед визначимо за допомогою рандому та оприлюднимо їх імена на сайті до 28 серпня.

Зверни увагу:

  • термін дії призових промокодів із 25 серпня по 07 вересня;
  • промокод працює тільки на чеки від 1500 грн;
  • безплатна доставка може бути кур’єрською або Новою Поштою;
  • якщо в чеку тільки алкогольні товари, безплатна доставка діяти не буде, але якщо окрім них у чеку є ще товар мінімум на 200 грн — доставимо замовлення безплатно.

Бажаємо успіхів! Є сенс вразити всіх знаннями!

163 записи

Про автора
Копірайтерка, вайнловерка. Понад п'ять років працюю з текстами. Пишу про все, найчастіше — про лайфстайл, їжу та вино, красу, екологію, здоров'я, соціальні теми. Перекладаю зі складної на людську.
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Новини

Знижки для незалежних