Новини

На MAUDAU більше не буде Bonduelle

1 Хв

 

Ми знімаємо з сайту продукцію компанії Bonduelle і припиняємо співпрацю з виробником.

Наприкінці грудня 2022 року в російських соцмережах з’явилася інформація, що французький виробник заморожених та консервованих овочів Bonduelle підтримує війська РФ і передає військовим гуманітарну допомогу з побажанням «швидкої перемоги».

Перше коротке спростування Bonduelle Group опублікували 31 грудня 2022 року. В офіційній заяві написали, що публікації про гуманітарну допомогу армії РФ неправдиві й «Bonduelle Group продовжує свою діяльність у Росії з єдиною метою — забезпечити доступ населення до основних продуктів у Росії». 

З січня 2023 року з’явилися нові коментарі від Bonduelle щодо цієї ситуації. Компанія ще раз наголосила, що не надсилала свою продукцію військовим, а фото в соцмережах — фейк. 

Проте 5 січня зранку у твітері Національного агентства з питань запобігання корупції України повідомили, що внесли Bonduelle Group до списку International War Sponsor, і закликали підтримати бойкот:

твіт назк


Усі компанії із цього списку включені в базу World-Check, яку використовують для виявлення компаній із фінансовими, регуляторними чи репутаційними ризиками. Ці бренди потрапляють під посилені перевірки з боку банків і фінустанов, а це ускладнює співпрацю з ними.

За декілька днів товари Bonduelle зникли з полиць українських магазинів. Компанія MAUDAU також припиняє продаж продукції Bonduelle Group. Зараз товари ще залишаються на сайті з поміткою «немає в наявності», щоби не було сторінок із 404 помилкою. Але зовсім скоро взагалі приберемо їх з асортименту. 

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *