Кондитерські виробиПродукти

6 рецептів пирогів з яблуками

7 Хв

Розповідаємо, як приготувати найсмачніший пиріг з яблуками вдома.

Деякі страви ніби створені для затишних сімейних вечорів, пишних святкових застіль, ранкової чашки чаю або просто для покращення настрою. Серед таких універсальних смаколиків — домашній пиріг з яблуками. Його духмяний запах та солодкий фруктовий смак захоплюють з першого шматочка. 

Готувати цю страву дуже легко, а інгредієнтів для цього потрібно мінімум. Ділимося найсмачнішими рецептами яблучного пирога для всієї родини та детально розберемо, як його зробити. Запасайся своїм улюбленим сортом яблук та нумо готувати.

Також буде цікаво

Домашній пиріг з яблуками на кефірі: рецепт

Домашній пиріг з яблуками на кефірі: рецепт

Повітряно-легкий та простий в приготуванні пиріг, який ідеально підійде на сніданок для всієї родини.

Порції: 10

Калорійність: приблизно 304 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 курячих яйця
  • 250 г борошна
  • 160 г цукру
  • 60 г солодковершкового масла (82%) 
  • 160 мл кефіру (2,5%)
  • 2 ч. л. розпушувача для тіста
  • ½ пакетика ванільного цукру
  • 2 ч. л. цукрової пудри
  • ½ ч. л. меленої кориці

Як приготувати:

Крок 1

Добре просій борошно крізь сито в глибоку миску. Додай до нього розпушувач, ванільний цукор та корицю.

Крок 2

В іншу миску розбий яйця, насип цукрову пудру та збий міксером на високій швидкості. Має вийти маса з пінистою консистенцією.

Крок 3 

В миску з яйцями налий кефір кімнатної температури та збий. 

Крок 4

Розтопи вершкове масло в мікрохвильовці та дай охолонути. Потім додай його до яєць з кефіром та добре розмішай.

Крок 5

В цю масу поступово висипай суміш борошна, ванільного цукру, кориці та розпушувача, постійно перемішуючи її. Збий до консистенції повністю однорідного тіста.

Крок 6

Почисти яблука від шкірки та серцевини. Поріж їх маленькими шматочками та додай до тіста. Розмішай. 

Крок 7

Візьми форму для випікання та змасти її вершковим маслом. Влий туди тісто з яблуками та розрівняй. За бажанням, зверху присип його трохи корицею.

Крок 8

Розігрій духовку до 180 градусів. Постав туди форму з тістом на 40-45 хвилин, поки пиріг не приготується.

Простий пісочний пиріг з яблуками

Простий пісочний пиріг з яблуками

Цей хрусткий пісочний пиріг із соковитою начинкою стане яскравим доповненням до будь-якого столу. 

Порції: 6

Калорійність: приблизно 197 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 г маргарину
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • 2 яєчні жовтки
  • 1 кг яблук 
  • Трохи манки
  • 1 ст. л. крохмалю
  • Трохи кориці
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 1 ст. л. цукрової пудри 

Як приготувати:

Крок 1

Почисти яблука від шкірки та серцевини. Поріж їх на маленькі шматочки чи на скибочки. Додай 50 г цукру, трохи кориці та крохмаль. Перемішай.

Крок 2

Візьми глибоку миску та просій в неї борошно. Додай до нього розпушувач, маргарин, сметану, жовтки, 50 г цукру та добре перемішай.

Крок 3

Постели в форму для випікання кухонний пергамент. Розділи тісто на дві нерівні частини. Більшу розкатай, підсипаючи борошна, та виклади в форму для випікання так, щоб вона покривала дно і бортики. 

Крок 4

Присип тісто в формі для випікання манкою та виклади зверху яблучну начинку. Меншу його частину теж розквітай та накрий нею яблука. Потім зʼєднай краї тіста та зроби проколи виделкою зверху. 

Крок 5

Розігрій духовку до 180 градусів та постав туди пиріг приблизно на 40 хвилин. Коли він буде готовий, присип його зверху ванільним цукром, а коли охолоне — прикрась його цукровою пудрою.

Тертий пиріг з яблуками: рецепт

Тертий пиріг з яблуками: рецепт

Поєднання тертих яблук та тіста створили пиріг, що має ніжну начинку, але контрастний зовнішній вигляд.

Порції: 8-10

Калорійність: приблизно 258 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 250 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 200 г масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 750 г борошна
  • 5-6 великих яблук
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 ст. л. крохмалю

Як приготувати:

Крок 1

Візьми глибоку миску, розбий в неї яйця, додай цукор і ванільний цукор та збий до однорідної маси. Додай мʼяке масло та ще раз збий. 

Крок 2

В іншу миску просій борошно, насип розпушувач та розмішай. Додай цю суміш у збиті яйця з цукром та заміси тісто. 

Крок 3

Розділи його на дві частини так, щоб одна була більша за іншу. Загорни обидві в харчову плівку. Більшу поклади в холодильник, а меншу — в морозилку на 1 годину. 

Крок 4

Почисти яблука від шкірки та серцевини. Натри їх на грубій терці, додай корицю та крохмаль і розмішай.

Крок 5

Дістань з холодильника більшу частину тіста, розкатай та виклади в форму для випікання. Зверху насип натерті яблука. Дістань з морозилки меншу частину тіста та натри її на грубій терці одразу на яблука. 

Крок 6

Розігрій духовку до 180 градусів та постав туди пиріг на 35-40 хвилин, поки він не приготується. 

Пиріг з яблуками на молоці

Пиріг з яблуками на молоці

Невибагливий в інгредієнтах простий рецепт пирога на випадок, якщо спонтанно захотілося чогось смачного.

Порції: 6-8

Калорійність: приблизно 213 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 3 курячих яйця 
  • 100-150 мл рослинної олії
  • 12 г розпушувача для тіста
  • трохи ваніліну (на смак)
  • 200 г цукру
  • 2-3 яблука

Як приготувати:

Крок 1

Очисти яблука від шкірки та серцевини. Поріж їх тоненькими скибочками.

Крок 2

Візьми миску, розбий в неї яйця та збивай їх протягом 1 хвилини. Додай до яєць цукор та збивай ще 1 хвилину. 

Крок 3 

Потім, знову збиваючи, поступово додавай молоко, олію, борошно, розпушувач та яблука.

Крок 4

Візьми форму для випікання, змасти її рослинною олією та застели кухонним пергаментом.

Крок 5

Перемісти туди суміш та постав у духовку, розігріту на 180 градусів. Через 35-40 хвилин пиріг буде готовим.

Заливний пиріг з яблуками: простий рецепт

Заливний пиріг з яблуками: простий рецепт

Цей пиріг, в якому мʼяке солодке заливне тісто поєднується зі шматочками свіжих яблук, стане ідеальним легким десертом для будь-якої вечірки.

Порції: 14

Калорійність: 247 кКал/100 г

Інгредієнти: 

  • 125 г солодковершкового масла
  • 500 г сметани (20%)
  • 200 г борошна вищого сорту
  • 1 ч. л. розпушувача 
  • 2 великих курячих яйця
  • 260 г цукру
  • ½ пакетика ванільного цукру
  • 50 г пшеничного борошна 
  • 500 г яблук

Як приготувати:

Крок 1

Розтопи в мисці 125 г вершкового масла та дай йому охолонути. Потім додай до нього 150 г сметани, щоб вийшла однорідна маса.

Крок 2

В іншу миску просій борошно вищого сорту, насип розпушувач та перемішай.

Крок 3 

Перемісти суміш борошна й розпушувача в миску зі сметаною й маслом. Заміси щільне пісочне тісто. Зліпи з нього кульку, загорни в харчову плівку та поклади в холодильник на 15-25 хвилин.

Крок 4

Коли тісто охолоне, поклади його в форму для випікання та рівномірно розподіли по всьому дну та внутрішнім стінкам. Постав у холодильник.

Крок 5

Почисти яблука від шкірки та серцевини та наріж їх тонкими скибками. Дістань форму для випікання з холодильника та рівномірно заповни її ними. 

Крок 6

В нову миску вилий решту сметани, просій пшеничне борошно, додай цукор звичайний і ванільний. Розбий туди яйця та змішай все міксером на високій швидкості до однорідності.

Крок 7

Залий цю масу зверху на яблука. Трохи струси форму для випікання, щоб заливка рівномірно розподілилася. 

Крок 8

Розігрій духовку на 180 градусів, постав туди пиріг та випікай 50-60 хвилин. 

Крок 9

По готовності залиш його охолонути, а потім поклади в холодильник на ніч, щоб консистенція заливки стала більш щільною. 

Швидкий пиріг з яблуками на сковороді: рецепт

Швидкий пиріг з яблуками на сковороді: рецепт

Простий рецепт яблучного пирога на випадок, якщо вдома плита без духовки, немає під рукою форми для випікання чи бракує вільного часу.

Порції: 10

Калорійність: приблизно 175 кКал/100 г

Інгредієнти: 

  • 3 курячих яйця
  • 150 г пшеничного борошна 
  • 600 г яблук
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 20 г вершкового масла 
  • 1 ст. л. лимонного соку

Як приготувати:

Крок 1

Почисти яблука від шкірки та серцевини. Наріж їх тонкими скибками. 

Крок 2

Візьми сковорідку з товстими стінками, розтопи на ній вершкове масло. Додай 50 г цукру, лимонний сік та розмішай до однорідного сиропу. Висип туди яблука та ще раз перемішай. Смаж на середньому вогні протягом 3-4 хвилин. Потім дай карамелізованим яблукам охолонути. 

Крок 3 

Візьми глибоку миску, розбий туди яйця, додай решту цукру та збий до однорідної пінистої консистенції. 

Крок 4

В іншу миску просій борошно, насип розпушувач та перемішай. Цю суміш висип у збиті яйця з цукром та заміси однорідне тісто.

Крок 5

До тіста додай карамелізовані яблука та перемішай.

Крок 6

Візьми сковороду з товстим дном і з діаметром приблизно 20-22 см.  Змасти її вершковим маслом, вилий туди тісто з яблуками та розрівняй. Накрий кришкою й постав на найменший вогонь на 30-35 хвилин. 

Крок 7

Коли пиріг буде готовим, переверни сковорідку на велику тарілку, щоб вийняти його.

Рекомендуємо перевіряти готовність пирога за допомогою деревʼяної шпажки. Потрібно проштрикнути нею тісто і дістати. Якщо шпажка залишиться чиста й суха, це означає, що смаколик готовий. 

А також завітай на MAUDAU, де тебе чекає багато корисного для твоїх майбутніх кулінарних шедеврів:


Зберігай нашу добірку рецептів яблучного пирога, щоб вона завжди була під рукою. Також ділися нею з друзями, щоб і вони поласували смачненьким! 

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
48 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ЗакускиПродукти

Салат з тунцем: 7 швидких рецептів

6 Хв
Розповідаємо, як приготувати найсмачніший салат з тунцем
Поради та добіркиПродукти

Пісні страви на вечерю: ТОП-11 рецептів

10 Хв
Розповідаємо, що приготувати пісного на вечерю, щоб було цікаво й смачно
Поради та добіркиПродукти

Куркума: користь та лікувальні властивості

8 Хв
Розповідаємо, чим корисна куркума для здоров’я та найцікавіші штуки про неї
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Гайд покупцяАлкогольні напоїЦікаві добірки

Рецепт сидру: як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах