Розповідаємо, як приготувати найсмачніший пиріг з яблуками вдома.
У цій статті:
Деякі страви ніби створені для затишних сімейних вечорів, пишних святкових застіль, ранкової чашки чаю або просто для покращення настрою. Серед таких універсальних смаколиків — домашній пиріг з яблуками. Його духмяний запах та солодкий фруктовий смак захоплюють з першого шматочка.
Готувати цю страву дуже легко, а інгредієнтів для цього потрібно мінімум. Ділимося найсмачнішими рецептами яблучного пирога для всієї родини та детально розберемо, як його зробити. Запасайся своїм улюбленим сортом яблук та нумо готувати.
Домашній пиріг з яблуками на кефірі: рецепт
Повітряно-легкий та простий в приготуванні пиріг, який ідеально підійде на сніданок для всієї родини.
Порції: 10
Калорійність: приблизно 304 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 3 курячих яйця
- 250 г борошна
- 160 г цукру
- 60 г солодковершкового масла (82%)
- 160 мл кефіру (2,5%)
- 2 ч. л. розпушувача для тіста
- ½ пакетика ванільного цукру
- 2 ч. л. цукрової пудри
- ½ ч. л. меленої кориці
Як приготувати:
Крок 1
Добре просій борошно крізь сито в глибоку миску. Додай до нього розпушувач, ванільний цукор та корицю.
Крок 2
В іншу миску розбий яйця, насип цукрову пудру та збий міксером на високій швидкості. Має вийти маса з пінистою консистенцією.
Крок 3
В миску з яйцями налий кефір кімнатної температури та збий.
Крок 4
Розтопи вершкове масло в мікрохвильовці та дай охолонути. Потім додай його до яєць з кефіром та добре розмішай.
Крок 5
В цю масу поступово висипай суміш борошна, ванільного цукру, кориці та розпушувача, постійно перемішуючи її. Збий до консистенції повністю однорідного тіста.
Крок 6
Почисти яблука від шкірки та серцевини. Поріж їх маленькими шматочками та додай до тіста. Розмішай.
Крок 7
Візьми форму для випікання та змасти її вершковим маслом. Влий туди тісто з яблуками та розрівняй. За бажанням, зверху присип його трохи корицею.
Крок 8
Розігрій духовку до 180 градусів. Постав туди форму з тістом на 40-45 хвилин, поки пиріг не приготується.
Простий пісочний пиріг з яблуками
Цей хрусткий пісочний пиріг із соковитою начинкою стане яскравим доповненням до будь-якого столу.
Порції: 6
Калорійність: приблизно 197 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 200 г цукру
- 100 г маргарину
- 2 ст. л. сметани
- 1 ч. л. розпушувача для тіста
- 2 яєчні жовтки
- 1 кг яблук
- Трохи манки
- 1 ст. л. крохмалю
- Трохи кориці
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 1 ст. л. цукрової пудри
Як приготувати:
Крок 1
Почисти яблука від шкірки та серцевини. Поріж їх на маленькі шматочки чи на скибочки. Додай 50 г цукру, трохи кориці та крохмаль. Перемішай.
Крок 2
Візьми глибоку миску та просій в неї борошно. Додай до нього розпушувач, маргарин, сметану, жовтки, 50 г цукру та добре перемішай.
Крок 3
Постели в форму для випікання кухонний пергамент. Розділи тісто на дві нерівні частини. Більшу розкатай, підсипаючи борошна, та виклади в форму для випікання так, щоб вона покривала дно і бортики.
Крок 4
Присип тісто в формі для випікання манкою та виклади зверху яблучну начинку. Меншу його частину теж розквітай та накрий нею яблука. Потім зʼєднай краї тіста та зроби проколи виделкою зверху.
Крок 5
Розігрій духовку до 180 градусів та постав туди пиріг приблизно на 40 хвилин. Коли він буде готовий, присип його зверху ванільним цукром, а коли охолоне — прикрась його цукровою пудрою.
Тертий пиріг з яблуками: рецепт
Поєднання тертих яблук та тіста створили пиріг, що має ніжну начинку, але контрастний зовнішній вигляд.
Порції: 8-10
Калорійність: приблизно 258 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 2 курячих яйця
- 250 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 г масла
- 1 ч. л. розпушувача
- 750 г борошна
- 5-6 великих яблук
- 1 ч. л. кориці
- 2 ст. л. крохмалю
Як приготувати:
Крок 1
Візьми глибоку миску, розбий в неї яйця, додай цукор і ванільний цукор та збий до однорідної маси. Додай мʼяке масло та ще раз збий.
Крок 2
В іншу миску просій борошно, насип розпушувач та розмішай. Додай цю суміш у збиті яйця з цукром та заміси тісто.
Крок 3
Розділи його на дві частини так, щоб одна була більша за іншу. Загорни обидві в харчову плівку. Більшу поклади в холодильник, а меншу — в морозилку на 1 годину.
Крок 4
Почисти яблука від шкірки та серцевини. Натри їх на грубій терці, додай корицю та крохмаль і розмішай.
Крок 5
Дістань з холодильника більшу частину тіста, розкатай та виклади в форму для випікання. Зверху насип натерті яблука. Дістань з морозилки меншу частину тіста та натри її на грубій терці одразу на яблука.
Крок 6
Розігрій духовку до 180 градусів та постав туди пиріг на 35-40 хвилин, поки він не приготується.
Пиріг з яблуками на молоці
Невибагливий в інгредієнтах простий рецепт пирога на випадок, якщо спонтанно захотілося чогось смачного.
Порції: 6-8
Калорійність: приблизно 213 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 3 курячих яйця
- 100-150 мл рослинної олії
- 12 г розпушувача для тіста
- трохи ваніліну (на смак)
- 200 г цукру
- 2-3 яблука
Як приготувати:
Крок 1
Очисти яблука від шкірки та серцевини. Поріж їх тоненькими скибочками.
Крок 2
Візьми миску, розбий в неї яйця та збивай їх протягом 1 хвилини. Додай до яєць цукор та збивай ще 1 хвилину.
Крок 3
Потім, знову збиваючи, поступово додавай молоко, олію, борошно, розпушувач та яблука.
Крок 4
Візьми форму для випікання, змасти її рослинною олією та застели кухонним пергаментом.
Крок 5
Перемісти туди суміш та постав у духовку, розігріту на 180 градусів. Через 35-40 хвилин пиріг буде готовим.
Заливний пиріг з яблуками: простий рецепт
Цей пиріг, в якому мʼяке солодке заливне тісто поєднується зі шматочками свіжих яблук, стане ідеальним легким десертом для будь-якої вечірки.
Порції: 14
Калорійність: 247 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 125 г солодковершкового масла
- 500 г сметани (20%)
- 200 г борошна вищого сорту
- 1 ч. л. розпушувача
- 2 великих курячих яйця
- 260 г цукру
- ½ пакетика ванільного цукру
- 50 г пшеничного борошна
- 500 г яблук
Як приготувати:
Крок 1
Розтопи в мисці 125 г вершкового масла та дай йому охолонути. Потім додай до нього 150 г сметани, щоб вийшла однорідна маса.
Крок 2
В іншу миску просій борошно вищого сорту, насип розпушувач та перемішай.
Крок 3
Перемісти суміш борошна й розпушувача в миску зі сметаною й маслом. Заміси щільне пісочне тісто. Зліпи з нього кульку, загорни в харчову плівку та поклади в холодильник на 15-25 хвилин.
Крок 4
Коли тісто охолоне, поклади його в форму для випікання та рівномірно розподіли по всьому дну та внутрішнім стінкам. Постав у холодильник.
Крок 5
Почисти яблука від шкірки та серцевини та наріж їх тонкими скибками. Дістань форму для випікання з холодильника та рівномірно заповни її ними.
Крок 6
В нову миску вилий решту сметани, просій пшеничне борошно, додай цукор звичайний і ванільний. Розбий туди яйця та змішай все міксером на високій швидкості до однорідності.
Крок 7
Залий цю масу зверху на яблука. Трохи струси форму для випікання, щоб заливка рівномірно розподілилася.
Крок 8
Розігрій духовку на 180 градусів, постав туди пиріг та випікай 50-60 хвилин.
Крок 9
По готовності залиш його охолонути, а потім поклади в холодильник на ніч, щоб консистенція заливки стала більш щільною.
Швидкий пиріг з яблуками на сковороді: рецепт
Простий рецепт яблучного пирога на випадок, якщо вдома плита без духовки, немає під рукою форми для випікання чи бракує вільного часу.
Порції: 10
Калорійність: приблизно 175 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 3 курячих яйця
- 150 г пшеничного борошна
- 600 г яблук
- 200 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 20 г вершкового масла
- 1 ст. л. лимонного соку
Як приготувати:
Крок 1
Почисти яблука від шкірки та серцевини. Наріж їх тонкими скибками.
Крок 2
Візьми сковорідку з товстими стінками, розтопи на ній вершкове масло. Додай 50 г цукру, лимонний сік та розмішай до однорідного сиропу. Висип туди яблука та ще раз перемішай. Смаж на середньому вогні протягом 3-4 хвилин. Потім дай карамелізованим яблукам охолонути.
Крок 3
Візьми глибоку миску, розбий туди яйця, додай решту цукру та збий до однорідної пінистої консистенції.
Крок 4
В іншу миску просій борошно, насип розпушувач та перемішай. Цю суміш висип у збиті яйця з цукром та заміси однорідне тісто.
Крок 5
До тіста додай карамелізовані яблука та перемішай.
Крок 6
Візьми сковороду з товстим дном і з діаметром приблизно 20-22 см. Змасти її вершковим маслом, вилий туди тісто з яблуками та розрівняй. Накрий кришкою й постав на найменший вогонь на 30-35 хвилин.
Крок 7
Коли пиріг буде готовим, переверни сковорідку на велику тарілку, щоб вийняти його.
Рекомендуємо перевіряти готовність пирога за допомогою деревʼяної шпажки. Потрібно проштрикнути нею тісто і дістати. Якщо шпажка залишиться чиста й суха, це означає, що смаколик готовий.
А також завітай на MAUDAU, де тебе чекає багато корисного для твоїх майбутніх кулінарних шедеврів:
Зберігай нашу добірку рецептів яблучного пирога, щоб вона завжди була під рукою. Також ділися нею з друзями, щоб і вони поласували смачненьким!