Сам собі барменОнлайн-бар

Godfather: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв

Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Godfather вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.

У цьому випуску я розповім про відомий коктейль, ба більше про сімейство коктейлів, які  вже давно стали класикою — Godfather, Godmother, Godchild, French Connection, The Boss та Godfather Sour. Сказати напевно, хто й коли вперше заміксував ці коктейлі складно. Вони з’явилися в американських барах у період між громадянською війною та запровадженням «сухого закону». До речі, саме цей час вважається золотою епохою коктейльної історії.

Але достеменно відомо, що коктейль, Godfather отримав свою назву завдяки відомому роману «Хрещений батько» та його екранізації через однойменний фільм. У фільмі Марлон Брандо віддавав саме цьому напою, що й посприяло популяризації коктейлю. У нас навіть є окрема стаття про коктейлі, які стали відомими завдяки кіно та серіалам – там велика добірка. 

Одразу пропоную зафіксувати рецептуру кожного коктейлю із цього сімейства. Перший — коктейль Godfather:

Рецепт коктейлю Godfather / Хрещений батько

Godmother

Горілка 50 мл,
Амарето Дісароно 25 мл.

Godchild

Бренді 45 мл,
Амарето Дісароно 22.5 мл.

French Connection

Коньяк 45 мл,
Амарето Дісароно 22.5 мл.

The Boss (американський різновид French Connection)

Бурбон 50 мл,
Амарето Дісароно – 25 мл.

Думаю, ти звернув увагу, що коктейлі практично ідентичні. Хоч у них є відмінності — різний міцний алкоголь в основі. Напої Godfather, Godmother, Godchild подаються в келиху типу «олдфешн». Щоби приготувати Godfather, Godmother чи Godchild змішай два інгредієнти в склянці з льодом та перелий на брилу в келих «олдфешн».

Для приготування French connection обов’язково використовується коньяк і подають його в сніфтері, форма якого дозволяє зігрівати коньяк у руках. French Connection був створений у 1970-х роках. Свою назву також отримав від однойменного фільму 1971-го року з Джином Хекманом.

Помітив ще одну схожість — їх пов’язує лікер Амарето. А тепер розберімося, що ж такого особливого в лікері Амарето. Це мигдалевий лікер, родом з Італії. Слово «амарето» перекладається як «трохи гіркий», хоча на смак він все-таки солодкий. Відверто кажучи, я вважаю, що пляшка Амарето вдома — мастхев для гурманів, адже його використовують не лише в коктейлях, а і для приготування різноманітних страв та десертів.

Саме через ось цю солодкість лікеру, коктейль Godfather довго вважали десертним напоєм. Спочатку Амарето та віскі змішували в рівних частинах, а вже згодом бармени почали експериментувати з пропорціями. Тому ти також можеш коригувати міцність та солодкість напою самостійно: більше Амарето — коктейль буде солодкий та легкий, більше віскі — коктейль буде міцний та пікантний.

Є ще один «хрещений батько» серед коктейлів, про якого я маю згадати: 

Godfather Sour

Віскі 30 мл,
Амарето Дісароно 30 мл,
Лимонний фреш 30 мл,
Цукровий сироп 7.5 мл,
Білок одного яйця 20 мл.

Цей коктейль не дуже міцний та буде до смаку поціновувачам кисліших напоїв. Спосіб приготування тут звісно відрізняється: необхідно залити всі інгредієнти в шейкер і збити з льодом, відфільтрувати рідину від льоду, ще раз збити до створення пишної пінної шапки. Після цього перелити в келих типу «олдфешн» на лід та прикрасити цедрою апельсина.

Що ж, ось ще одне нагадування тобі, що сім’я — це найважливішим, адже кожен із членів цієї сім’ї унікальний і незамінний.  Замовляй набір для приготування коктейлю Godfather на MAUDAU, міксуй вдома й насолоджуйся, адже «я зробила тобі пропозицію, від якої ти не зможеш відмовитися».

19 записи

Про автора
Привіт, я Маруся Окучинська, бартендерка. За барною стійкою працюю вже 13 років. Я відкрила один із культових українських барів та допомагала розвивати інші популярні заклади, навчала новачків та керувала великими командами барменів, створювала коктейльні карти та власні авторські коктейлі. А у 2021 році увійшла в топ найкращих барменів України за версією The World Class. Я обожнюю свою професію і планую ділитися з тобою секретами та лайфгаками коктейльного мистецтва.
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Що треба знати про мускат

4 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова ділиться добіркою класних мускатів
Онлайн-бар

Чим відрізняються віскі за тисячу грн і тисячу доларів

7 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова розповідає про те, як впливає ціна віскі на його смак
Онлайн-бар

Улюблені напої країн-рекордсменів Євробачення

8 Хв
Розбираємося, які напої найбільше шанують країни, що найчастіше перемагали на всеєвропейському пісенному конкурсі.  Після Другої світової війни з’явилась ідея об’єднати країни Європи,…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Сам собі барменОнлайн-бар

Whisky Sour: як приготувати коктейль вдома