Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Pear Mojito вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.
Мохіто. Ох, цей коктейль викликає в мене море спогадів. Пам’ятаю свій перший барний конкурс, де мені потрібно було готувати класичні коктейлі — Irish Coffee, Margarita, Cosmopolitan і, звичайно, Mojito. Та перша спроба виявилася для мене провальною, бо призового місця я не взяла. Проте познайомилася із цікавими та скіловими людьми, які підштовхнули мене до нових професійних звершень.
На тому конкурсі в далекому 2012 році я приготувала Мохіто не зі звичайним льодом, а з дрібним. Його ще називають «краш». Це була груба помилка (і не єдина), адже класичне приготування — обов’язково шматковий лід. Насправді це дуже функціонально, адже такий лід тане набагато повільніше і твій напій довше залишається прохолодним. А «краш» перетворюється на воду через 10 хвилин, якщо пити коктейль у спекотний літній день.
Мало хто з моїх колег любить готувати Мохіто. І річ не в тім, що він складний — навіть навпаки. Більше лякає кількість замовлень на нього, що зростає в геометричній прогресії, варто лише приготувати один. А далі все — Мохіто стає топом продажу впродовж усього вечора.
Я вже розповідала про класичний Мохіто в одній із попередніх статей. А сьогодні ми розберемо ще один варіант цього напою — Pear Mojito. Він теж став одним із найвідоміших коктейлів у світі. Але зараз розкажу вам про його інтерпретацію від Юлії Терлецької, бартендерки та посла компанії Nemiroff в Україні. Перед тим, як розкрити рецептуру, хочу дати тобі можливість безпосередньо зі слів Юлії познайомитися з коктейлем:
«Мохіто у своїй первісній природі являє суміш рому із листям м’яти, газованою водою, цукром та лаймом, має кубинський акцент та спекотний настрій. Додавання содової розбавляє ром, даючи легендарну питкість та легкість коктейлю, через що його популярність щороку зростає. А що, якщо додати йому настрою запальних танців на Труханову острові, відчуття затінку зелених каштанів на вулицях Києва, розмаю української архітектури та образотворчого мистецтва, трохи фльору вуличних музик та божевільної краси українських заходів сонця? Бурхлива глибина, сонячність, перламутр та неоднозначність Nemiroff Burning Pear, що базується на винятково натуральних інгредієнтах із відбитком фільтрації сріблом та платиною — це основа переосмисленого напою, що для впізнаваності носить горде назву «мохіто». Для втамування літньої спраги, естетичного голоду та пошуку достойних полісмаків цей напій стане влучним рішенням».
Пам’ятаєш, я казала, хто горілка та джин — ідеальні базові напої для коктейлів? Так ось — це ще один приклад вдалого використання такої основи.
Отже, щоби приготувати Мохіто з грушевим присмаком, повнотою смаків і почуттів…
Як приготувати Pear Mojito вдома
Крок 1. Наповни келих льодом ½.
Крок 2. Почави м’яту та лайм і поклади в келих.
Крок 3. Додай настоянку Nemiroff Burning Pear, прозорий лимонад і содову.
Крок 4. Обережно розмішай напій барною ложкою.
Крок 5. Прикрась гілочкою м’яти.
Подача: у келиху High-ball.
Лайфгак: побий м’ятою по долоні, перед тим як почнеш готувати коктейль, щоб вивільнити аромат. Протри нею келих зсередини, а потім додай до напою, як написано в інструкції вище. Так ти зможеш розкрити повноту її смаку в будь-якому «мохіто» й отримаєш у результаті той самий аромат свіжості перед першим ковтком. А за першим, повір, піде другий і третій — поки коктейль не закінчиться і треба буде замовляти наступний. Та тепер це не проблема, адже в тебе є під рукою рецептура та докладна покрокова інструкція.
Кажуть, що це літо буде рекордно спекотним, тож не гай часу і міксуй прохолодні напої самостійно вдома. Набір необхідних інгредієнтів для приготування Pear Mojito замовляй на MAUDAU. І найголовніше: не бійся бути сміливим!