Сам собі барменАлкогольні напоїКоктейлі

Мангеттен (Manhattan): рецепт коктейлю для приготування вдома

2 Хв

«Незабутній» коктейль за версією Міжнародної асоціації барменів. З міцнішою класичною версією можна провести цілий вечір, насолоджуючись маленькими ковтками. В складі солодкої версії більше вермуту і його можна дозволити собі на 1 – 2 бокали за вечір більше.

Манхеттен подають в класичному коктейльному бокалі з червоною коктейльною вишнею на шпажці. Для приготування знадобляться: ємність для змішування напою, стрейнер, джиггер та коктейльна ложка.

Основний інгредієнт: бурбон, вермут

Міцність: 35°, але може суттєво коливатися в залежності від міцності віскі та пропорцій

Смак: міцний, солодкий, трав’яний

Тип: лонґ дрінк

Кількість інгредієнтів: 5

Складність приготування: легко

Інгредієнти

Бурбон – 50 мл

Червоний вермут – 25 мл

Біттер Ангостура – 1 мл

Коктейльна вишня – 1 шт.

Лід в кубиках – 300 г

Як приготувати коктейль Мангеттен 

Крок 1. Налий в склянку для змішування 25 мл червоного вермуту і 50 мл бурбону.

Крок 2. Додай 1 деш (3 – 5 крапель) біттеру ангостура.

Крок 3. Наповни склянку кубиками льоду та розмішай коктейльною ложкою.

Крок 4. Перелий напій через стрейнер в охолоджений бокал.

Крок 5. Прикрась коктейль шпажкою з вишенькою.

Історія та деякі інші цікаві факти

Точні обставини винаходу коктейлю до наших днів не збереглися. Відомо, що напій вперше почали змішувати ще в позаминулому столітті. За одною з версій це сталося в 1874 году в барі «Manhattan Club», від якого пішла назва коктейлю.

Деякі джерела стверджують, що мати Вінстона Черчіля, яка була американкою, наказала подавати цей напій на вечірці на честь обрання одного з «бурбонних демократів» мером Нью-Йорка в 1875 році. Саме вона винайшла коктейль з бурбоном у складі.

Як обрати інгредієнти для приготування Manhattan вдома

Кукурудзяний віскі – національний напій і гордість американців. Країною бурбону традиційно називають штат Кентуккі, де щороку навіть проводять фестиваль, присвячений цьому напою.

Справжній бурбон виробляють лише в США, що варто врахувати при виборі основного інгредієнту для приготування манхеттену. Проте існують рецепти мангеттену без бурбону. В кубинському варіанті замість віскі використовують темний ром, а в «столичному» (він же «метрополітен») бурбон заміняють на бренді або коньяк в пропорції до вермуту 3:1.

Вибір вермуту залежить від бажаного результату. Для класичного мангетена обирай солодкий вермут, а для «сухого» – сухий. Якщо перший рецепт для тебе занадто солодкий, а другий – кислий, можливо варто приготувати «Ідеальний мангеттен» з рівними частинами солодкого і сухого вермуту.

Фото: безкоштовні фотостоки

Схожі записи
Алкогольні напоїВіскіРомЦікаві добірки

Бюджетний ТОП-15 міцного алкоголю: рейтинг за відгуками

9 Хв
Як вибрати міцний алкоголь не за всі гроші світу та даємо конкретні приклади.
Алкогольні напоїПиво

Який твій пивний знак Зодіаку?

6 Хв
Уявили, яким сортом пива міг би бути кожен знак Зодіаку та створили алкогольний гороскоп.
Алкогольні напоїВино

Як вибрати ідеальне вино до птиці: секрети гармонійних поєднань

6 Хв
Ділимось порадами сомельє, як вибрати вино до птиці, які сорти білого та червоного найкраще розкриють смак курки, індички та качки.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *