«Незабутній» коктейль за версією Міжнародної асоціації барменів. З міцнішою класичною версією можна провести цілий вечір, насолоджуючись маленькими ковтками. В складі солодкої версії більше вермуту і його можна дозволити собі на 1 – 2 бокали за вечір більше.
Манхеттен подають в класичному коктейльному бокалі з червоною коктейльною вишнею на шпажці. Для приготування знадобляться: ємність для змішування напою, стрейнер, джиггер та коктейльна ложка.
Основний інгредієнт: бурбон, вермут
Міцність: 35°, але може суттєво коливатися в залежності від міцності віскі та пропорцій
Смак: міцний, солодкий, трав’яний
Тип: лонґ дрінк
Кількість інгредієнтів: 5
Складність приготування: легко
Інгредієнти
Бурбон – 50 мл
Червоний вермут – 25 мл
Біттер Ангостура – 1 мл
Коктейльна вишня – 1 шт.
Лід в кубиках – 300 г
Як приготувати коктейль Мангеттен
Крок 1. Налий в склянку для змішування 25 мл червоного вермуту і 50 мл бурбону.
Крок 2. Додай 1 деш (3 – 5 крапель) біттеру ангостура.
Крок 3. Наповни склянку кубиками льоду та розмішай коктейльною ложкою.
Крок 4. Перелий напій через стрейнер в охолоджений бокал.
Крок 5. Прикрась коктейль шпажкою з вишенькою.
Історія та деякі інші цікаві факти
Точні обставини винаходу коктейлю до наших днів не збереглися. Відомо, що напій вперше почали змішувати ще в позаминулому столітті. За одною з версій це сталося в 1874 году в барі «Manhattan Club», від якого пішла назва коктейлю.
Деякі джерела стверджують, що мати Вінстона Черчіля, яка була американкою, наказала подавати цей напій на вечірці на честь обрання одного з «бурбонних демократів» мером Нью-Йорка в 1875 році. Саме вона винайшла коктейль з бурбоном у складі.
Як обрати інгредієнти для приготування Manhattan вдома
Кукурудзяний віскі – національний напій і гордість американців. Країною бурбону традиційно називають штат Кентуккі, де щороку навіть проводять фестиваль, присвячений цьому напою.
Справжній бурбон виробляють лише в США, що варто врахувати при виборі основного інгредієнту для приготування манхеттену. Проте існують рецепти мангеттену без бурбону. В кубинському варіанті замість віскі використовують темний ром, а в «столичному» (він же «метрополітен») бурбон заміняють на бренді або коньяк в пропорції до вермуту 3:1.
Вибір вермуту залежить від бажаного результату. Для класичного мангетена обирай солодкий вермут, а для «сухого» – сухий. Якщо перший рецепт для тебе занадто солодкий, а другий – кислий, можливо варто приготувати «Ідеальний мангеттен» з рівними частинами солодкого і сухого вермуту.
Фото: безкоштовні фотостоки