Коктейль бульвардьє на дві третини схожий з негроні, але замість джина в ньому використовують бурбон або житній віскі.
Щодо бокалу не існує жорстких правил, найчастіше це рокс або олд фешн, проте цілком може бути купе чи Nick&Nora. Для приготування знадобляться джигер, ніж для цедри та коктейльна ложка.
Основний інгредієнт: віскі, червоний вермут, лікер Campari
Міцність: 31°.
Смак: міцний, гіркий
Тип: лонґ дрінк
Кількість інгредієнтів: 5
Складність приготування: легко
Інгредієнти
Витриманий бурбон чи житній віскі – 45 мл
Червоний вермут – 30 мл
Червоний біттер Campari – 30 мл
Цедра апельсина – 1 шт
Лід в кубиках – 120 г
Бульвардьє коктейль: рецепт
Крок 1. Наповни рокс по вінця льодом. Замість кубиків можна взяти один великий шматок, який менше розбавлятиме напій по мірі танення.
Крок 2. Налий по 30 мл вермуту та біттера.
Крок 3. Додай 45 мл бурбону або віскі, злегка перемішай коктейльною ложкою.
Крок 4. Прикрась коктейль спіраллю апельсинової цедри.
Про письменника, що вигадав коктейль та бармена, який написав книгу
В 1920-х роках в Парижі жив американець Ерскін Гвін. Він був онуком американського залізничного магната, письменником, а також засновником і головним редактором журналу для американців, що живуть у Франції, The Paris Boulevardier (Паризький Бульвар).
Сьогодні ніхто не знає книжок Гвіна, його журнал також давно забутий, але навіть через 100 років світ пам’ятає ім’я людини, яка вигадала коктейль бульвардьє.
Одного разу Ерскін зайшов у Harry’s NY Bar – осередок Мангеттену в самісінькому центрі Парижу. В цьому барі винайшли чимало класичних коктейлів, зокрема Криваву Мері. Наш герой попросив у бармена змішати для нього житній віскі, біттер та солодкий вермут. Тим барменом був легендарний Гаррі Мак-Елон, який згодом написав свою відому книгу Barflies and Cocktails.
Фото: безкоштовні фотостоки