Онлайн-бар

Що таке кальвадос та як його правильно пити

2 Хв

Розповідаємо, що це за напій, як його пити та з чим він смакує найкраще.

Кальвадос — це яблучний бренді французького походження. Щоб його зробити, використовують яблучний сидр — переганяють його й виходить міцніший напій. 

Він так називається тому, що його найбільше роблять в департаменті на півночі Франції — в Кальвадосі. Саме в цьому регіоні росте найбільше різноманітних сортів яблук, не лише столових, але й спеціально виведених для виготовлення сидру. Сьогодні у Франції налічують близько 10000 марок кальвадосу.

Кальвадос здобув свою популярність завдяки романам одного з кульових німецьких письменників минулого століття — Еріха Марії Ремарка. Назва цього напою зʼявляється в багатьох рядках його творів. Кальвадос також зʼявляється і в текстах іншого письменника — американця Генрі Міллера.

Також буде цікаво

Як правильно пити кальвадос?

Як правильно пити кальвадос?
  • Ввечері. Кальвадос, як і всі міцні напої, найкраще пити ввечері. Також, оскільки в ньому є яблучна кислота, яка активізує роботу шлунку, його можна випити як аперитив до вечері або під час неї для кращого травлення.
  • З тюльпаноподібного келиху. Це має бути келих з широким дном, але вузьким горлом. Може підійти келих для коньяку. Це потрібно для того, щоб максимально насолодитися ароматом та смаком напою.
  • Температура 20 градусів. Це теж потрібно, щоб смак і аромат були максимально виразними. Перед тим, як питимеш кальвадос, потримай келих з ним в теплих руках.
  • Повільно. Насолоджуйся всім букетом смаку та аромату кальвадосу без поспіху. Пий його маленькими ковтками.

З чим пити кальвадос?

З чим пити кальвадос?
  • Мʼясо з різноманітними фруктовими та ягідними соусами.
  • Теплий салат з мʼясом.
  • Сири.
  • Випічка.
  • Різноманітні десерти.
  • Фрукти.
  • Кава.
  • Чорний чай.

Придбати смачний та якісний кальвадос можна на сайті MAUDAU. Ділимось з тобою невеличкою добіркою наших фаворитів. 

Кальвадос Coquerel 15 yo

Цей кальвадос витримувався цілих пʼятнадцять років у бочках, виготовлених з французького дуба. Має дуже свіжий смак з відтінками яблук, ванілі та меду, що плавно перетікає в тривалий і теплий післясмак.

Кальвадос Slaur Sardet Maitre Pierre

Кальвадос трирічної витримки з достатньо складним поєднанням смаків та приємним мʼяким післясмаком. В смаку цього напою відчуваються відтінки яблучного джему, сухофрукти, деревина та ваніль.

Бренді плодовий Кальвадос Прикарпатський

Це кальвадос українського виробництва, який роблять у Галичині. Його витримують 6 місяців і за цей час він отримує доволі обʼємний яблучний смак та аромат з нотками свіжих яблук, ванілі та солодких кондитерських спецій.


Бажаємо приємних покупок.

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
27 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Що таке глінтвейн та яке вино на глінтвейн потрібно

7 Хв
Розповідаємо, що таке глінтвейн, яке вино на глінтвейн обрати, що потрібно для глінтвейну та історію винайдення цього гарячого напою
Онлайн-бар

Що таке бренді та чим відрізняється від коньяку

9 Хв
Розповідаємо історію бренді та коньяку, чим ці напої відрізняються, які класифікації мають, як правильно пити та які бренди варто спробувати
Онлайн-бар

Сам собі бармен: коктейлі з джином

6 Хв
Розповідаємо, з яким алкоголем найкраще поєднується джин та які коктейлі приготувати з нього
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Онлайн-бар

Що таке просекко та як його пити: добірка від сомельє