Онлайн-бар

7 найкращих рецептів глінтвейну в домашніх умовах

5 Хв

Розповідаємо, що це таке та як варити глінтвейн вдома.

Що таке глінтвейн та чому він такий популярний в світі

Що таке глінтвейн та чому він такий популярний в світі

Глінтвейн — це гарячий алкогольний напій, який традиційно готують з червоного вина, фруктів і спецій. На смак він пряний, солодкуватий та має виражену кислинку. Міцність глінтвейну може коливатися від 7% до 12%. Це залежить від інгредієнтів та від того, скільки часу ти його варитимеш, адже при нагріванні частина алкоголю випаровується. 

Назва глінтвейну походить з німецької мови та означає «палаюче вино». Вперше гаряче вино зі спеціями приготували в Середньовіччі десь на півночі Європи. З тих часів глінтвейн є традиційним зимовим напоєм у Австрії, Німеччині, Великій Британії та в країнах Скандинавії. 

Завдяки своєму унікальному складу, глінтвейн має зігріваючі властивості. Саме тому він дуже популярний в холодну пору року по всьому світу. Цей напій традиційно можна зустріти на вуличних різдвяних заходах, тому для багатьох глінтвейн є символом зимових свят, родинного тепла та затишку. 

До того ж, глінтвейн можна легко зробити в домашніх умовах. Обирай будь-який рецепт та нумо готувати.

Також буде цікаво

Рецепт глінтвейну класичного

Класичний глінтвейн

Порції: 4-6

Час приготування: 20-30 хв.

Склад Класичний глінтвейн

  • 2 пляшки червоного вина
  • 3 апельсина 
  • 1 корінь імбиру
  • 250 г меду чи цукрової пудри
  • 10 бутонів гвоздики
  • 2 палички кориці
  • 1 стручок ванілі чи пакетик ваніліну
  • 3-5 зірочок бадьяну
  • 2 щіпки мускатного горіха
  • 3 лаврові листи

Рецепт приготування Класичний глінтвейн

  1. Натри цедру з апельсинів.
  2. З мʼякоті апельсинів зроби фреш.
  3. Візьми каструлю та додай у неї мед чи цукрову пудру, імбир, апельсинову цедру та фреш. Розмішай.
  4. Постав суміш на середній вогонь та нагрівай. Постійно помішуй суміш, поки вона не стане однорідною. 
  5. Додай трохи вина пропорційно до суміші, гвоздику, корицю, ваніль, бадьян, мускатний горіх та лаврові листочки.
  6. Кипяти суміш 5 хвилин. 
  7. Зніми суміш з вогню, щоб трохи охолола. 
  8. Додай решту вина та розлий напій по келихах.

Глінтвейн з білого вина, рецепт

Глінтвейн з білого вина

Порції: 4-6

Час приготування: 20-30 хв.

Склад Глінтвейн з білого вина

  • 2 пляшки білого вина
  • 2 мандарини
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 250 г меду чи кленового сиропу
  • 8 бутонів гвоздики
  • 2 палички кориці
  • 1 стручок ванілі чи пакетик ваніліну
  • Кардамон на свій смак
  • 3 зірочки бадьяну

Рецепт приготування Глінтвейн з білого вина

  1. Натри з лимону, лайма та мандаринів цедру.
  2. З мʼякоті цитрусових вичав фреш.
  3. Візьми каструлю та додай у неї мед чи кленовий сироп, цитрусову цедру та фреш. Змішай.
  4. Постав каструлю з сумішшю на середній вогонь та помішуй. 
  5. Коли суміш стане однорідною, додай трохи вина — пропорційно суміші. 
  6. Додай у суміш гвоздику, корицю, ваніль, кардамон та бадьян. 5 хвилин кипʼяти суміш.
  7. Зніми суміш з вогню, щоб вона трохи охолола. 
  8. Додай решту вина та розлий глінтвейн по келихах.

Кавовий глінтвейн: рецепт в домашніх умовах

Кавовий глінтвейн

Порції: 2-4

Час приготування: 15-20 хв.

Склад Кавовий глінтвейн

  • 250 мл кави мокко
  • 1 пляшка червоного вина
  • 1 чарка коньяку
  • 150 г цукру
  • 3-4 бутони гвоздики 
  • 1 апельсин

Рецепт приготування Кавовий глінтвейн

  1. Натри з апельсина цедру.
  2. Візьми каструлю й додай у неї каву, вино, коньяк, цукор, цедру та гвоздику.
  3. Розмішай всі інгредієнти та постав на середній вогонь. Підігрій до 70 градусів та знімай  каструлю з вогню.
  4. Розлий глінтвейн по келихах.

Рецепт імбирного глінтвейну

Рецепт імбирного глінтвейну

Порції: 3-4

Час приготування: 15-20 хв.

Склад імбирного глінтвейну

  • 1 пляшка червоного вина
  • ½ апельсина
  • ½ лимона
  • 3-4 горошини духмяного чорного перцю
  • 1 невеличкий корінь імбиру
  • 1 паличка кориці
  • 3-4 бутони гвоздики
  • Мед або цукор за смаком

Рецепт приготування імбирного глінтвейну

  1. Очисти імбир від шкірки та наріж дрібними шматочками. Апельсин та лимон поріж тоненькими кільцями.
  2. Налий у каструлю вино та додай до нього корицю, гвоздику, перець, імбир, апельсин, лимон та цукор чи мед. 
  3. Постав каструлю на повільний вогонь. При появі перших бульбашок зніми каструлю з вогню.
  4. Розлий напій у келихи та подавай.

Французький глінтвейн в домашніх умовах, рецепт

Французький глінтвейн

Порції: 3-4

Час приготування: 15-20 хв.

Склад Французький глінтвейн

  • 1 пляшка червоного вина
  • ½ лимона
  • 150 г цукру
  • 150 мл коньяку

Рецепт приготування Французький глінтвейн

  1. Зріж з лимона шкірку, а з мʼякоті вичав фреш.
  2. Візьми каструлю та налий в неї вино. Підігрій на повільному вогні.
  3. Додай до вина цукор та лимонний фреш, розмішай до однорідності. 
  4. Додай шкірку лимона в суміш та провари, не доводячи до кипіння.
  5. Додай коньяк та зніми каструлю з вогню.
  6. Дай напою настоятися 5 хвилин.
  7. Розлий глінтвейн у келихи та подавай.

Апельсиновий глінтвейн

Апельсиновий глінтвейн

Порції: 2-4

Час приготування: 15-20 хв.

Склад Апельсиновий глінтвейн

  • 1 пляшка сухого червоного вина
  • 400 мл соку червоних апельсинів
  • 1 апельсин
  • 2 палички кориці
  • 125 г коричневого цукру

Рецепт приготування Апельсиновий глінтвейн

  1. Візьми каструлю та налий в неї вино й сік. 
  2. Натри з апельсину цедру та додай її в каструлю.
  3. Додай цукор і корицю, розмішай до однорідності.
  4. Постав суміш на середній вогонь та нагрій до 70 градусів.
  5. Розлий напій по келихах та подавай.

Фруктовий глінтвейн

Фруктовий глінтвейн

Порції: 4-5

Час приготування: 30-35 хв.

Склад Фруктовий глінтвейн

  • 500 мл апельсинового фрешу
  • 500 мл червоного вина
  • 130 мл води
  • 1 яблуко
  • 4 горошини духмяного чорного перцю
  • 3 палички кориці
  • 1 щіпка меленого імбиру
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • 1 щіпка кардамону
  • 3 ст. л. апельсинової цедри
  • 3 ст. л. лимонної цедри
  • 3 ст. л. родзинок

Рецепт приготування Фруктовий глінтвейн

  1. Візьми каструлю та додай в неї фреш, вино та воду.
  2. Постав суміш на середній вогонь та н нагрій до закипання. Після цього зменш вогонь.
  3. Наріж яблуко на скибочки та додай у суміш.
  4. Додай перець, корицю, імбир, мускатний горіх, кардамон цедру цитрусових та родзинки.
  5. Дай суміші нагрітися, але зніми з вогню з появою перших бульбашок. 
  6. Накрий каструлю кришкою та дай напою настоятися 15 хв.
  7. Добре проціди та налий глінтвейн у келихи.

За вином для свого найсмачнішого глінтвейну завітай на MAUDAU:

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
28 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Купажований віскі та односолодовий віскі: в чому різниця

9 Хв
Разом з досвідченим сомельє дізнаємося, в чому різниця між купажованим віскі та односолодовим віскі, і як їх виготовляють
Онлайн-бар

Що таке глінтвейн та яке вино на глінтвейн потрібно

7 Хв
Розповідаємо, що таке глінтвейн, яке вино на глінтвейн обрати, що потрібно для глінтвейну та історію винайдення цього гарячого напою
Онлайн-бар

Що таке кальвадос та як його правильно пити

2 Хв
Розповідаємо, що це за напій, як його пити та з чим він смакує найкраще
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

×
Гайд покупцяНапоїПродукти

Як готувати матча-лате та матча-тонік: легкі рецепти