Розповідаємо, як приготувати морозиво в домашніх умовах.
У цій статті:
Солодке й освіжаюче морозиво – це найулюбленіший десерт для багатьох. У спекотний літній день холодне морозиво принесе насолоду, а у похмурий і сумний – втішить. Одним словом, у будь-якій життєвій ситуації – це крута штука. Ми зібрали для тебе кращі рецепти домашнього морозива та ділимося, як зробити морозиво вдома.
Читай також: «Як стати справжнім шефом на своїй кухні»
Домашнє морозиво з молока
Порції: 2
Калорійність: приблизно 126 кКал/100 г
Білки: 3.2 г
Жири: 3.5 г
Вуглеводи: 21.3 г
Час приготування: 12 год.
Інгредієнти
- 1 стакан молока (мінімум 2,5% жирності)
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- ванілін (на свій смак)
Як зробити морозиво вдома з молока
Крок 1.
Додай у каструлю яйце, цукор та ванілін. Розмішай до однорідності.
Крок 2.
Додай у суміш молоко, повільно помішуючи та постав на невеликий вогонь. Коли суміш нагріється, зніми з вогню та збий.
Крок 3.
Розподіли суміш по формочках та постав у морозилку на 5 годин.
Домашнє морозиво з вершків
Порції: 10
Калорійність: приблизно 229 кКал/100 г
Білки: 3.80 г
Жири: 14.15 г
Вуглеводи: 21.68 г
Час приготування: 9 год.
Інгредієнти
- 500 мл вершків (30-33% жирності)
- 150 мл молока (3,2 % жирності)
- 150 г цукру
- 3 великих жовтка
- ⅙ ч.л. ваніліну
Як зробити морозиво з вершків
Крок 1.
Додай у каструлю жовтки та цукор, розітри. Додай молоко і ванілін.
Крок 2.
Постав суміш на маленький вогонь та нагрій, постійно помішуючи, поки консистенція не стане в’язкою та однорідною. Потім зніми та остуди.
Крок 3.
Додай вершки у окрему посудину та збий до густої консистенції.
Крок 4.
Додай збиті вершки до суміші, розмішай до однорідності. Переклади суміш в лоток з кришкою та поклади у морозилку на 8 годин.
Пломбір в домашніх умовах
Порції: 5
Калорійність: приблизно 227 кКал/100 г
Білки: 3.2 г
Жири: 15 г
Вуглеводи: 20.8 г
Час приготування: 8 год.
Інгредієнти
- 200 мл молока (3,2% жирності)
- 200 г вершків (30-33 %)
- 4 великих жовтка
- 70 г цукру
- ⅙ ч. л. ваніліну
Як зробити морозиво пломбір
Крок 1.
Додай у каструлю молоко, постав на маленький вогонь та нагрій. У іншу посудину додай жовтки та цукор, збий.
Крок 2.
Додай до молока жовтки з цукром та, постійно помішуючи, вари, поки не вийде однорідний крем. Потім зніми з плити та охолоди.
Крок 3.
У окремому посуді збий вершки та додай до крему, розмішай до однорідності. Переклади суміш в лоток з кришкою та постав у морозилку на 7 годин.
Домашнє морозиво для дітей
Порції: 8
Калорійність: приблизно 239 кКал/100 г
Час приготування: 5 год.
Інгредієнти
- 350 г сухого дитячого харчування
- 300 мл молока
- 100 г дитячого печива
- 20 г цукру
Як приготувати дитяче морозиво вдома
Крок 1.
Додай в каструлю молоко та цукор. Нагрій на маленькому вогні, помішуючи, та поки кристалики цукру не розчиняться. Потім зніми з вогню.
Крок 2.
Додай до молока дитячу суміш та розмішай до однорідності. Дрібно розкриши печиво та додай його до молока. Перемішай та залиш настоятися на 10 хв.
Крок 3.
Переклади суміш у формочки та поклади у морозилку на 3-4 год.
Рецепт шоколадного морозива
Порції: 4
Калорійність: приблизно 213 кКал/100 г
Білки: 3.68 г
Жири: 11.62 г
Вуглеводи: 24.09 г
Час приготування: 7 год.
Інгредієнти
- 4 великих яйця
- 140 г цукрової пудри
- 0,4 л вершків (30-33%)
- 150 г розтопленого шоколаду
- 1 пачка ванільного цукру
Як приготувати морозиво з шоколадом
Крок 1.
Відокрем білки та жовтки яєць у дві різні миски. Збий жовтки та додай розтоплений шоколад, розмішай. У миску з білками додай цукрову пудру та збий.
Крок 2.
У іншу миску додай вершки та ванільний цукор, збий.
Крок 3.
Змішай все в однорідну масу та переклади у лоток з кришкою. Поклади у морозилку на 6 годин.
Малинове морозиво вдома
Порції: 10
Калорійність: приблизно 213 кКал/100 г
Білки: 3 г
Жири: 7.70 г
Вуглеводи: 23 г
Час приготування: 9 год.
Інгредієнти
- 300 мл молока (3,2% жирності)
- 300 мл вершків (33% жирності)
- 200 г свіжої малини
- 100 г цукру
- 4 яєчні жовтки
- ⅙ ч. л. ваніліну
Як зробити домашнє морозиво з малиною
Крок 1.
Налий в каструлю молоко і вершки, постав на маленький вогонь. Додай ванілін, розмішай та нагрій молоко до кипіння. Зніми з вогню.
Крок 2.
В окремій мисці збий до пінки жовтки та 80 г цукру. Додай у гаряче молоко, постав на маленький вогонь та помішуй, поки суміш не почне густіти. Потім зніми з вогню та охолоди.
Крок 3.
Перемісти суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку на 2-3 год. Кожні 20 хв. перемішуй масу, щоб не з’явилися кристалики льоду.
Крок 4.
Засип малину в каструлю, додай 20 г цукру та 40 мл води. Постав на вогонь та провари 10 хв. після закипання. Протри через дрібне сито, щоб вийшло пюре без кісточок.
Крок 5.
Вмішай малинове пюре у вершкову масу та поклади в морозилку. Через 5 годин морозиво буде готове.
Рецепт домашнього морозива зі згущеним молоком
Порції: 4
Калорійність: приблизно 284 кКал
Білки: 3.8 г
Жири: 14.3 г
Вуглеводи: 35 г
Час приготування: 9 год.
Інгредієнти
- 500 мл вершків
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 400 г згущеного молока
Як приготувати морозиво зі згущеним молоком
Крок 1.
У миску налий вершки, додай ванільний цукор та збий до кремової консистенції.
Крок 2.
Перемішуючи суміш, додай згущене молоко.
Крок 3.
Переклади суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку на 2-3 год. Кожні 20 хв. перемішуй масу, щоб не з’явилися кристалики льоду. Потім залиш морозиво в морозилці ще на 6 годин до повного загустіння.
Як приготувати м’ятне морозиво
Порції: 8
Калорійність: приблизно 180 кКал/100 г
Час приготування: 8 год.
Інгредієнти
- 500 мл молока (3,2% жирності)
- 50 г солодковершкового масла (82% жирності)
- 4 яєчні жовтки
- 100 г цукрової пудри
- 0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 13 листочків м’яти
Як приготувати
Крок 1.
Налий у каструлю молоко, додай м’яту. Постав на вогонь та провари.
Крок 2.
Охолоди та проціди молоко, потім знову постав його на повільний вогонь та нагрій. Додай масло.
Крок 3.
У мисці змішай жовтки, крохмал та цукрову пудру. Додай суміш в молоко і провари до загустіння.
Крок 4.
Помісти суміш у лоток з кришкою та поклади у морозилку на 7 годин.
Рецепт кокосового морозива
Порції: 8
Калорійність: приблизно 222 кКал/100 г
Білки: 2.9 г
Жири: 15.3 г
Вуглеводи: 18.4 г
Час приготування: 8 год.
Інгредієнти
- 250 мл вершків (30-33%)
- 250 мл консервованого кокосового молока
- 100 г цукру
- 75 г дрібної кокосової стружки
- 5 яєчних жовтків
Як приготувати кокосове морозиво
Крок 1.
Збий у каструлі жовтки та цукор. Додай молоко і прогрій на повільному вогні до загустіння. Зніми з вогню та охолоди.
Крок 2.
Додай у миску вершки та кокосове молоко, збий.
Крок 3.
Змішай кокосовий крем та молоко з жовтками. Додай кокосову стружку, розмішай.
Крок 4.
Переклади суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку на 7 год.
Домашнє морозиво з соку
Порції: 4
Калорійність: приблизно 118 кКал
Білки: 0.50 г
Жири: 0.50 г
Вуглеводи: 22.75 г
Час приготування: 5 год.
Інгредієнти
- 500 мл фруктового соку
- 2 ст. л. цукру
- 150 мл води
- 2 ст. л. лимонного фрешу
- деревʼяні палички або пластикові трубочки
Як зробити морозиво з соку
Крок 1.
Налий в каструлю воду, додай цукор, постав на маленький вогонь та звари сироп. Додай лимонний сік.
Крок 2.
Налий у миску сік та цукровий сироп. Перемішай.
Крок 3.
Розлий суміш по формочкам та поклади в морозилку. Через 1 годину встав деревʼяні палички або пластикові трубочки в морозиво. Поклади ще на 3 години в морозилку.
Звертаємо увагу на те, що БЖВ і калорійність, наведені у рецептах, – приблизні. Ці числа залежать від інгредієнтів, які ти будеш використовувати для приготування своїх смаколиків.
Який би рецепт морозива в домашніх умовах ти не обрав, бажаємо смачного.