Гайд покупця

Полуничне морозиво в домашніх умовах: 4 легких рецепта

3 Хв

Ділимося, як зробити полуничне морозиво в домашніх умовах.

Влітку прохолодне й смачне морозиво – це справжній мастхев. Воно не лише допоможе охолонути, але й покращить настрій. Найкраще освіжає морозиво з кислими нотками – ягідне й фруктове, наприклад, полуничне. 

До речі, за версією компанії OnePoll, що проводить масштабні опитування, твоє улюблене морозиво може багато чого сказати про твою особистість та навіть про твій вік. Згідно з результатами їхнього дослідження, морозиво з полуницею люблять люди до 24-х років. Прихильники полуничного морозива зазвичай комунікабельні люди, які люблять наукову фантастику та джаз.

Морозиво, яке ти зробиш своїми руками з найсвіжіших інгредієнтів, буде не лише смачнішим, а ще й кориснішим за покупне. Саме тому ми підготували для тебе 4 дуже смачні та, що не менш важливо, прості рецепти полуничного морозива й розповідаємо, як їх приготувати вдома, що для цього знадобиться та скільки часу на це піде. 

Доречі, на MAUDAU є чимало корисних штук, для того, щоб насолоджуватися морозивом:

У кожному рецепті з цієї підбірки ти знайдеш приблизний показник калорійності, але пам’ятай, що реальна калорійність залежить від інгредієнтів, які ти використовуєш. Нумо готувати смакоту.

Читай також: «Як приготувати каву без кавомашини»

Полуничне морозиво на молоці

Порції: 1
Калорійність: приблизно 35 кКал/100 г
Час приготування: 4 год. 5 хв.

Інгредієнти для приготування:

  • 300 г очищеної замороженої полуниці
  • 1 ст. л. молока

Як приготувати полуничне морозиво на молоці:

Крок 1.
Добре промий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок, поріж її на шматочки та поклади у морозилку на 4 години.

Крок 2.
Дістань з морозилки заморожену полуницю та переклади у блендер. Додай молоко та подрібнюй до однорідної консистенції.

Крок 3.
Переклади морозиво у мисочку та насолоджуйся.

Домашнє полуничне морозиво зі згущеним молоком

Порції: 4
Калорійність: приблизно 250 кКал/100 г
Час приготування: 7 год.

Інгредієнти для приготування:

  • 300 г полуниці
  • 400 мл холодних вершків (33% жирності)
  • 1 банка згущеного молока

Як приготувати домашнє полуничне морозиво зі згущеним молоком:

Крок 1.
Помий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок. Поклади у блендер та подрібнюй до консистенції пюре.

Крок 2.
Налий вершки в миску та збий міксером у пишну кремову масу – приблизно 10 хв на середній швидкості.

Крок 3.
Додай до вершків пюре з полуниці та перемішай міксером до однорідності.

Крок 4.
Поступово, збиваючи суміш міксером, вливай згущене молоко.

Крок 5.
Переклади суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку приблизно на 6 годин. Перші 2 години кожні 30 хв. перемішуй морозиво ложкою чи виделкою, щоб не з’явилися кристалики льоду. 

Як зробити полуничне морозиво з печивом

Порції: 1
Калорійність: приблизно 109 кКал/100 г
Час приготування: 6 годин і 15 хв.

Інгредієнти для приготування:

  • 300 г полуниці
  • 100 г печива
  • ½ ч. л. цукрозамінника
  • 100 мл води

Як приготувати полуничне морозиво з печивом:

Крок 1.
Добре промий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок. Наріж її на шматочки та поклади в морозилку на 4 години.

Крок 2.
Поклади в блендер заморожену полуницю, печиво та цукрозамінник, подрібнюй. Якщо консистенція вийшла дуже густа, додай трохи водички. 

Крок 2.
Вилий суміш у формочку для морозива та постав у морозилку на 2 години. 

Крок 3.
Дістань морозиво з морозилки та смакуй.

Рецепт полуничного морозива вдома

Порції: 4
Калорійність: приблизно 168 кКал/100 г
Час приготування: 7 год.

Інгредієнти для приготування:

  • 400 г полуниці
  • 100 г цукру
  • 250 г холодних вершків (33% жирності)
  • 150 мл йогурту (10% жирності)

Як приготувати полуничне морозиво вдома:

Крок 1.
Добре промий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок. Поріж її на середні шматочки. 

Крок 2.
Поклади шматочки полуниці в блендер та подрібнюй до консистенції пюре. 

Крок 3.
Перелий полуничне пюре в ємність з кришкою та постав у морозилку на 5-7 хв.

Крок 4.
Налий у миску холодні вершки, збивай міксером на середній швидкості. Додай цукор і збий. Потім додай йогурт та збивай до густої пишної однорідної маси.

Крок 5.
Дістань з морозилки полуничне пюре та перелий його у вершкову масу. Перемішай ложкою.

Крок 6.
Перелий всю масу в лоток з кришкою та поклади в морозилку на 6 годин. Перші 2 години кожні 30 хв. перемішуй морозиво ложкою, щоб не з’явилися кристали льоду.


В середньому, зберігати домашнє морозиво можна не більше 7 днів у морозилці. Якщо помітиш, що змінилася текстура ти смак морозива, краще не їж.

Бажаємо смачного полуничного морозива!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
25 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
Гайд покупця

Як правильно мити голову: помилки та поради щодо догляду

6 Хв
Розповідаємо, як мити голову кожен день, скільки разів на день, які існують правила та який обрати шампунь
Гайд покупця

Що приготувати дитині в школу? 6 ідей, що покласти в ланч-бокс

2 Хв
Розповідаємо, який смачний та корисний перекус у школу можна приготувати для дитини
Гайд покупця

Сухе волосся: як відновити в домашніх умовах

6 Хв
Розповідаємо про причини сухого волосся, як відновити та зволожити сухе волосся і який домашній догляд обрати
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Гайд покупця

Як зробити морозиво вдома: 10 легких рецептів