Ділимося, як зробити полуничне морозиво в домашніх умовах.
Влітку прохолодне й смачне морозиво – це справжній мастхев. Воно не лише допоможе охолонути, але й покращить настрій. Найкраще освіжає морозиво з кислими нотками – ягідне й фруктове, наприклад, полуничне.
До речі, за версією компанії OnePoll, що проводить масштабні опитування, твоє улюблене морозиво може багато чого сказати про твою особистість та навіть про твій вік. Згідно з результатами їхнього дослідження, морозиво з полуницею люблять люди до 24-х років. Прихильники полуничного морозива зазвичай комунікабельні люди, які люблять наукову фантастику та джаз.
Морозиво, яке ти зробиш своїми руками з найсвіжіших інгредієнтів, буде не лише смачнішим, а ще й кориснішим за покупне. Саме тому ми підготували для тебе 4 дуже смачні та, що не менш важливо, прості рецепти полуничного морозива й розповідаємо, як їх приготувати вдома, що для цього знадобиться та скільки часу на це піде.
Доречі, на MAUDAU є чимало корисних штук, для того, щоб насолоджуватися морозивом:
У кожному рецепті з цієї підбірки ти знайдеш приблизний показник калорійності, але пам’ятай, що реальна калорійність залежить від інгредієнтів, які ти використовуєш. Нумо готувати смакоту.
Читай також: «Як приготувати каву без кавомашини»
Полуничне морозиво на молоці
Порції: 1
Калорійність: приблизно 35 кКал/100 г
Час приготування: 4 год. 5 хв.
Інгредієнти для приготування:
- 300 г очищеної замороженої полуниці
- 1 ст. л. молока
Як приготувати полуничне морозиво на молоці:
Крок 1.
Добре промий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок, поріж її на шматочки та поклади у морозилку на 4 години.
Крок 2.
Дістань з морозилки заморожену полуницю та переклади у блендер. Додай молоко та подрібнюй до однорідної консистенції.
Крок 3.
Переклади морозиво у мисочку та насолоджуйся.
Домашнє полуничне морозиво зі згущеним молоком
Порції: 4
Калорійність: приблизно 250 кКал/100 г
Час приготування: 7 год.
Інгредієнти для приготування:
- 300 г полуниці
- 400 мл холодних вершків (33% жирності)
- 1 банка згущеного молока
Як приготувати домашнє полуничне морозиво зі згущеним молоком:
Крок 1.
Помий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок. Поклади у блендер та подрібнюй до консистенції пюре.
Крок 2.
Налий вершки в миску та збий міксером у пишну кремову масу – приблизно 10 хв на середній швидкості.
Крок 3.
Додай до вершків пюре з полуниці та перемішай міксером до однорідності.
Крок 4.
Поступово, збиваючи суміш міксером, вливай згущене молоко.
Крок 5.
Переклади суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку приблизно на 6 годин. Перші 2 години кожні 30 хв. перемішуй морозиво ложкою чи виделкою, щоб не з’явилися кристалики льоду.
Як зробити полуничне морозиво з печивом
Порції: 1
Калорійність: приблизно 109 кКал/100 г
Час приготування: 6 годин і 15 хв.
Інгредієнти для приготування:
- 300 г полуниці
- 100 г печива
- ½ ч. л. цукрозамінника
- 100 мл води
Як приготувати полуничне морозиво з печивом:
Крок 1.
Добре промий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок. Наріж її на шматочки та поклади в морозилку на 4 години.
Крок 2.
Поклади в блендер заморожену полуницю, печиво та цукрозамінник, подрібнюй. Якщо консистенція вийшла дуже густа, додай трохи водички.
Крок 2.
Вилий суміш у формочку для морозива та постав у морозилку на 2 години.
Крок 3.
Дістань морозиво з морозилки та смакуй.
Рецепт полуничного морозива вдома
Порції: 4
Калорійність: приблизно 168 кКал/100 г
Час приготування: 7 год.
Інгредієнти для приготування:
- 400 г полуниці
- 100 г цукру
- 250 г холодних вершків (33% жирності)
- 150 мл йогурту (10% жирності)
Як приготувати полуничне морозиво вдома:
Крок 1.
Добре промий та почисти полуницю від хвостиків та плодоніжок. Поріж її на середні шматочки.
Крок 2.
Поклади шматочки полуниці в блендер та подрібнюй до консистенції пюре.
Крок 3.
Перелий полуничне пюре в ємність з кришкою та постав у морозилку на 5-7 хв.
Крок 4.
Налий у миску холодні вершки, збивай міксером на середній швидкості. Додай цукор і збий. Потім додай йогурт та збивай до густої пишної однорідної маси.
Крок 5.
Дістань з морозилки полуничне пюре та перелий його у вершкову масу. Перемішай ложкою.
Крок 6.
Перелий всю масу в лоток з кришкою та поклади в морозилку на 6 годин. Перші 2 години кожні 30 хв. перемішуй морозиво ложкою, щоб не з’явилися кристали льоду.
В середньому, зберігати домашнє морозиво можна не більше 7 днів у морозилці. Якщо помітиш, що змінилася текстура ти смак морозива, краще не їж.
Бажаємо смачного полуничного морозива!