Розповідаємо, як зробити бананове морозиво вдома та даємо три простих рецепти.
У цій статті:
В таку спеку хочеться постійно чогось холодненького: напої, десерти, каву. І домашнє бананове морозиво може стати чудовим рішенням. Воно не лише освіжить в спеку, але й стане здоровою альтернативою магазинним варіантам, оскільки міститиме натуральні інгредієнти без консервантів та штучних добавок. А ще це ідеальний десерт, якщо ти худнеш і контролюєш калорії.
Читай також: «Як готувати матча-лате та матча-тонік: легкі рецепти»
Бананове морозиво з какао
Це найпростіший рецепт як зробити домашнє бананове морозиво. Тобі знадобиться банан, можна навіть перестиглий, чорний, який самотньо валяється у фруктовниці та ніхто його не їсть. За цим рецептом бананове морозиво вийде по консистенції, як м’яке морозиво з Макдональдса, але супер дієтичне і без доданого цукру.
Кількість порцій: 2
Калорійність: 83 ккал/ 100 г
Час приготування: 4 години
Інгредієнти:
- банан – 2 шт;
- какао-порошок – 1 ст. ложка.
Покроковий рецепт:
Крок 1.
Банани поріж на скибочки або кубики та заморозь у морозилці.
Крок 2.
Заморожені банани помісти в чашу блендера та додай какао.
Крок 3.
Починай подрібнювати банани до однорідної маси.
Крок 4.
Спочатку банан може кришитися, але згодом він перетвориться на пастоподібну масу.
М’яке бананове морозиво переклади в пластиковий лоток з кришкою та відправ у морозилку на зберігання. Але, скоріше за все, спробувавши першу ложку – зупинитися буде важко. Якщо це бананове морозиво здасться не достатньо солодким – полий його топінгом, наприклад, шоколадним або карамельним. Або якщо хочешь більш ніжний смак, то додай молоко на другому кроці.
Читай також: «Полуничне морозиво в домашніх умовах: 4 легких рецепта»
Домашнє бананове морозиво з молоком
Це бананове морозиво в домашніх умовах зможеш приготувати всього з чотирьох інгредієнтів. Воно вийде більш солодким, ніж за попереднім рецептом і за калорійністю теж буде поживніше.
Кількість порцій: 2
Калорійність: 110 ккал/ 100 г
Час приготування: 5 годин
Інгредієнти:
- Банани – 1 шт
- Молоко 2,5% – 100 мл
- Цукрова пудра – 40 г
- Цукор ванільний – 8 г
Покроковий рецепт:
Крок 1.
Почисть банан, візьми необхідну кількість молока та сухих інгредієнтів.
Крок 2.
З’єднай банан, цукрову пудру, молоко та ванільний цукор. Перебий все блендером до однорідної маси.
Крок 3.
Розлий готове морозиво у порціоні формочки або креманки. Накрий харчовою плівкою та відправ у морозилку мінімум на 4 години.
Коли морозиво застигне – полий, за бажанням, зверху солодким сиропом або посип подрібненими горішками та смакуй.
Як зробити бананове морозиво з вершками
Бананове морозиво з вершків виходить особливо ніжним та смачним, з характерним молочним присмаком. Вийде, як джелато в кращих кондитерських Італії.
Кількість порцій: 6
Калорійність: 150 ккал/ 100 г
Час приготування: 12 годин
Інгредієнти:
- Банани – 4 шт
- Вершки 33% – 200 мл
- Цукрова пудра – 2 ст.л
- Ванільний цукор – 20 г
Покроковий рецепт:
Крок 1.
Почисть банани, наріж, склади в блендер та подрібни до однорідної маси.
Крок 2.
До бананів додай вершки, цукрову пудру та ванільний цукор. Ще раз перебий все блендером.
Крок 3.
Готову суміш виклади в окремий посуд з щільною кришкою або у форму.
Крок 4.
Щоб морозиво легше набиралось в ложку перед подачею спочатку перестав його в холодильник на 10 хвилин.
Обов’язково спробуй цей рецепт, бо він практично ідеальний і не поступається на смак магазинним варіантам.
Також не забудь прикрасити та додати яскравих смакових ноток своєму домашньому морозиву, на MAUDAU на тебе чекає різноманітність топпінгів для цього:
Як бачиш, приготувати домашнє бананове морозиво дуже легко і не потрібно багато спеціальних штук. Плюс таких холодних десертів ще й в тому, що можна самостійно регулювати кількість цукру, що не зробиш з магазинним варіантом. Експериментуй зі смаком: додавай солодкі соуси, сиропи, подрібнені горішки, тертий шоколад або ягоди з фруктами. Насолоджуйся холодним десертом та легше переживай цю спеку.