Кондитерські виробиПродукти

Синабони: 5 простих рецептів, як приготувати в домашніх умовах

10 Хв

Розповідаємо у статті, як приготувати синабони в домашніх умовах за класичним рецептом, та ділимось ідеями смачних варіантів  цих булочок з додатковими інгредієнтами. 

Домашня випічка, її запах, смак, магія творення — це все важливі елементи затишку, відчуття родини, любих маминих чи бабусиних рук, що пахнуть смачним тістом. І якщо колись рецепти занотовувались у зошитах, які передавалися з покоління в покоління, то зараз майже в кожної панянки буде окрема колекція збережених у TikTok чи Instagram. А з цифровими технологіями прийшли й цікаві смаколики з кухонь усього світу. Серед них синабони, класичний рецепт яких для приготування в домашніх умовах знайдеш у цій статті.

Що таке синабони

Синабони з корицею

Синабони — це булочки зі здобного тіста, скрученого у невеличкий рулетик й після випікання змащеного глазур’ю або кремом. Обов’язковим інгредієнтом цієї випічки є начинка з корицею. Взагалі-то, це не такий вже й давній кулінарний винахід. Що таке синабони, світ дізнався в середині 1980-х років. Саме тоді канадські кондитери, батько й син Комени, після багатьох спроб та експериментів винайшли ідеальний класичний рецепт. 

Сьогодні, коли синабони — це знаменита на весь світ випічка, яка продається у фірмових кафе та кондитерських, оригінальна рецептура зберігається в суворій таємниці. Воно й не дивно, адже унікальність смаку — важлива складова успіху. Відомо лише, що в крем на синабони входить вершковий сир, а кориця має бути особливого сорту «Макара», який вирощують десь в Індонезії спеціально для цих кручеників. Дехто вважає, що класичний синабон має чітко визначену кількість витків, але, здається, це вже з серії міфів, які оточують все, що стає таким популярним.

Підвищений інтерес до цього виду булочок з корицею не міг не викликати у кондитерів та просто любителів домашньої випічки бажання поекспериментувати з власним баченням. Тож по запиту “синабони простий рецепт” почало з’являтися багато варіантів. Ми вбрали для тебе найлегші, найцікавіші та найкреативніші інтерпретації на цю тему. А щоб старання не пропали даром, поділимось також рекомендаціями, як зберегти синабони свіжими якнайдовше.

Класичний рецепт синабонів з корицею

🍽️Кількість порцій: 15
✔️Енергетична цінність: 219 кКал/100 г
⌛ Час приготування: близько 3 годин

Начинка синабонів з корицею

Якщо зацікавилась цими булочками вперше, то приготуй синабони, рецепт яких декларується як класичний (ти ж пам’ятаєш, що справжній — це все ще комерційна таємниця?). Весь процес базуватиметься на трьох частинах: 

  • підготовці тіста;
  • створенні начинки;
  • фінальному залитті кремом.

Рекомендації по кожному з етапів класичного рецепта, якими поділимось нижче, можна використовувати як базу, щоб спекти синабони не лише з корицею, а й з іншими варіантами начинки.

Тісто на синабони

Синабони за класичним рецептом на деко

Для класичного рецепта використовується дріжджове тісто. Звісно, ніхто не заборонить тобі в домашніх умовах приготувати свою варіацію булочок з корицею з готового листкового, особливо якщо поспішаєш. Але якщо маєш час та натхнення, пропонуємо все ж почати з базового варіанта.

Інгредієнти для тіста на синабони:

  • сухі дріжджі — 7 г;
  • тепле молоко — 250 мл (у звичайному стакані саме стільки);
  • пшеничне борошно вищого ґатунку — 525 г плюс ще трошки для замішування;
  • яйця — 2 шт.;
  • розтоплене вершкове масло — 80 г;
  • цукор — 70 г;
  • сіль — 1 ч. л;
  • олія — 1–2 ст. л для змащування посуду та тіста.

Як приготувати тісто на синабони за цим рецептом:

  1. У тепле молоко додай дріжджі та цукор, ретельно перемішай, щоб все розчинилося, залиш на 15–20 хвилин.
  2. Додай яйця, сіль, розтоплене вершкове масло. Знову перемішай до однорідності.
  3. Борошно просій та поступово вводь у наявну масу.
  4. Присип стіл борошном та виклади тісто, щоб завершити вимішування.
  5. Коли маса стане м’якою та еластичною, переклади її у миску, змащену олією. Змасти й саме тісто та накрий харчовою плівкою, щоб воно не завітрило. 
  6. У теплому місці заміс підійметься приблизно за 40 хвилин.

Начинка на синабони

Тісто для синабонів

Для класичної начинки достатньо трьох інгредієнтів. Але за бажання легко додати різноманіття, спекти популярні булочки з горіхами, вишнею або яблуками. 

Інгредієнти:

  • цукор — 200 г;
  • кориця — 3 ст. л;
  • вершкове масло — 60 г й ще трішки для змащування дека.

Кілька порад щодо вибору:

  1. Цукор ідеально буде взяти коричневий тростинний, але якщо ні, то й не страшно, все одно буде смачно. 
  2. Корицю не обов’язково шукати того самого сорту «Макара», візьми просто свіжу.
  3. Масло варто брати те, яке має понад 80 % жирності.

Приготування покроково:

  1. Для начинки класичних синабонів зміщай цукор з корицею, а вершкове масло нехай набуде кімнатної температури, так його буде зручніше намащувати на тісто.
  2. Коли тісто підійшло, виклади його на стіл, присипаний борошном, й розкатай у прямокутник десь 40 на 40 см.
  3. Тепле масло рівномірно нанеси на всю цю поверхню, зверху присип сумішшю цукру та кориці.
  4. Скрути щільний рулет й розріж його на порції завтовшки 2 см. Починай з середини й рухайся у боки.
  5. Нарізані рулетики виклади в змащену вершковим маслом форму, накрий плівкою й залиш для розтаювання приблизно на 50 хвилин. Не притискай щільно один до одного.
  6. Тим часом розігрій духовку до 180°C. Скільки пекти синабони? Приблизно пів години.

Крем на синабони

Синабони з заварним кремом

Глазур, поливка, крем — фінальний штрих приготування домашніх булочок синабонів господині називають по-різному. Але суть завжди схожа: покрити готову випічку невагомим солодким шаром, який додасть їй новий пласт смаку. 

Інгредієнти крему:

  • молоко — 3 ст. л;
  • крем-сир, наприклад маскарпоне — 180–200 г;
  • цукрова пудра — 3 ст. л.

Приготування покроково:

  1. З’єднай та збий міксером цукрову пудру, крем-сир та молоко.
  2. Змасти булочки, але тільки після того, як вони охолонуть. 

Цей крем на синабони, простий рецепт якого ми наводимо, підійде також для еклерів, птіфурів та інших десертів.

Простий рецепт синабонів з заварним кремом

🍽️Кількість порцій: 10
✔️Енергетична цінність: 301 кКал/100 г
⌛ Час приготування: близько 3 годин

Синабон з заварним кремом на тарілці

Це синабони, які містять свіжі дріжджі та заварний крем. На відміну від попереднього рецепта, його ним можна змащувати й гарчі булочки.  

Інгредієнти для тіста:

  • тепле молоко — 300 мл;
  • свіжі дріжджі — 20 г;
  • цукор — 1 ч. л плюс 3 ст. л;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 800 г;
  • розтоплене вершкове масло — 50 г;
  • сіль — 1 ч. л;
  • олія — 2 ст. л.

Інгредієнти для начинки:

  • кориця — 6 ч. л;
  • цукор — 4 ст. л;
  • м’яке вершкове масло — 50 г.

Інгредієнти для заварного крему:

  • молоко — 250 мл;
  • цукор — 3 ст. л;
  • вершкове масло — 50 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — ½ ст. л;
  • крохмаль — 1 ч. л;
  • ванільний цукор — 1 маленький пакетик.

Тісто на синабони за цим рецептом готуй так:

  1. Опара: у тепле молоко додай дріжджі та 1 чайну ложку цукру, перемішай, залиш до утворення пінної шапочки.
  2. Розтоплене масло з’єднай з яйцями, ретельно збий, додай цукор, сіль та пів пакетика ванільного цукру, перемішай.
  3. У велику миску вилий опару, додай яєчну суміш та 1,5 ст. л олії, перемішай.
  4. Додай просіяне борошно та заміси еластичне тісто. Якщо воно все ще липне до рук, можеш додати 1 ч. л олії та продовжити вимішувати.
  5. Миску змасти олією, поклади в неї тісто й постав у тепле місце на 1 годину.

Етапи приготування заварного крему в домашніх умовах:

  1. З’єднай в сотейнику яйце та цукор, збий до однорідності.
  2. Додай ванільний цукор, що залишився, борошно та крохмаль, ретельно перемішай.
  3. Влий молоко, збий до однорідності.
  4. Постав сотейник на середній вогонь та вари крем до загустіння. Це станеться приблизно за 2-3 хвилини. Обов’язково перемішуй вміст весь цей час.
  5. Додай вершкове масло, ретельно перемішай, зніми з плити.

Далі процес, як спекти синабони з заварним кремом, повністю збігається з попереднім рецептом. Так само розкатуєш тісто, викладаєш начинку, формуєш рулетики, випікаєш та змащуєш, хіба що можеш не чекати, поки булочки охолонуть.

Смачні синабони з маком

🍽️Кількість порцій: 5
✔️Енергетична цінність: 293 кКал/100 г
⌛ Час приготування: близько 1 години

Синабони з маком

Спробуй синабони з маком, рецепт яких стане тобі в пригоді, якщо треба нашвидку приготувати щось смачненьке. 

Інгредієнти:

Як зробити синабони:

  1. З’єднай за допомогою блендера сир, молоко та олію, додай просіяне борошно та розпушувач, заміси тісто.
  2. Розкатай тісто на синабони з маком на столі тонким шаром.
  3. Виклади на нього й рівномірно розподіли готову макову начинку, скрути тугий рулетик, розріж його на шматочки товщиною 2,5–3 см.
  4. У деко постели пергамент, на нього щільно виклади рулетики, випікай в духовці 35–40 хвилин при температурі 180°C.

А тепер найцікавіше: такі сінабони з маком можна змастити кремом з двох попередніх рецептів чи просто притрусити цукровою пудрою. Навіть без глазурі буде соковито й смачно.

Синабони з листкового тіста з яблуками

🍽️Кількість порцій: 4
✔️Енергетична цінність: 430 кКал/100 г
⌛ Час приготування: близько 40 хвилин

Синабони з яблуками

Ось ще один «лінивий» рецепт синабонів з готового тіста в домашніх умовах. Це класний варіант на випадок, коли раптово виникло бажання посмакувати випічкою, а витрачати час на додаткові приготування не хочеться.  

Інгредієнти, які тобі знадобляться:

  • готове листкове дріжджове тісто — 500 г;
  • кориця мелена — 3 ст. л;
  • цукор — 3 ст. л;
  • яблука — 2–3 шт.;
  • крохмаль — 1 ст. л;
  • тепле вершкове масло — 20 г.

Як готувати сінабони за цим рецептом:

  1. Розморозь та розкатай тонкий пласт з листкового тіста.
  2. Змішай цукор та корицю.
  3. Почисть яблука від шкірки та серцевини, наріж дрібненькими шматочками. Обваляй у крохмалі, якщо хочеш, щоб вони втримали форму й не розпарилися. Без крохмалю утвориться щось тупу яблучного пюре — теж смачно.
  4. Тісто змасти теплим вершковим маслом, засип цукрово-коричною сумішшю та виклади яблука.
  5. Скрути тугий рулетик з листкового тіста з начинкою, розріж його на частини завтовшки 3–4 см.
  6. Виклади заготовки на деко з пергаментом та запікай до золотистого кольору при температурі 200°C.

Крем на синабони з яблуками можна взяти з попередніх рецептів або приготувати заливку, змішавши густу сметану з цукровою пудрою.

Булочки синабони з вишнею

🍽️Кількість порцій: 6
✔️Енергетична цінність: 237 кКал/100 г
⌛ Час приготування: близько 2 годин

Синабони з вишнею

Для рецепта синабонів з вишнею згодиться як свіжа, так і заморожена ягода. Також потрібні наступні інгредієнти:

  • сухі дріжджі — 9 г;
  • борошно — 500 г;
  • молоко — 130 мл;
  • цукор — 50 г для начинки плюс 80 г для поливки на сінабони;
  • вершкове масло — 100 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • сметана — 200 г;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • вишня — від 500 г;
  • крохмаль — 1–2 ст. л (залежно від кількості ягід).

Як робити синабони за цим рецептом:

  1. Якщо вишня свіжа, позбався кісточок.
  2. Збий міксером яйця з цукром до стійкої піни.
  3. Додай молоко, вершкове масло, борошно та дріжджі й ретельно вимішай тісто, постав підходити у тепле місце.
  4. Коли тісто на сінабони збільшиться вдвічі, виклади його на стіл, притрушений борошном, та розкатай в тонкий пласт.
  5. Змішай цукор та корицю для начинки, посип нею тісто.
  6. Вишні обваляй у крохмалі, інакше вони потечуть під впливом високої температури. Виклади на тісто.
  7. Скрути тугий рулет і наріж його на рівні частини.
  8. Скільки пекти синабони? При температурі 180°C достатньо 25–30 хвилин.
  9. Для заливки змішай сметану з цукром або приготуй крем з інших простих рецептів цієї добірки.

Якщо замість вишень візьмеш шоколад, отримаєш шоколадні синабони.

Як та де зберігати синабони?

Тісто для випікання синабонів

Отже, ти переконалася, що синабони — це не складно. А тепер декілька порад, як довго зберегти їх свіжими та пухкими:

  1. Перед тим, як упаковувати булочки для транспортування або зберігання, дай їм охолонути до кімнатної температури. 
  2. Для довготривалого зберігання поклади у харчовий контейнер та заморозь. 
  3. Якщо булочки сінабони потрібні, наприклад, для шкільного сніданку, упакуй окремо кожну у папір. 
  4. Перед вживанням розморожуй їх при кімнатній температурі, тобто витягни з морозилки заздалегідь.
  5. Харчова плівка не дуже підходить для зберігання кремових кручеників.

На якому б варіанті ти не зупинилась, чи то синабони за класичним рецептом, чи цікаві поєднання з яблуками, маком або вишнею, головне — отримати задоволення від чаклування на своїй кухні. Відчуй насолоду від процесу, не підганяй себе очікуванням результату. Приємно проведений час — це теж важливо. 

Avatar photo
5 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Види пасти (макаронних виробів): популярні форми та їх особливості

9 Хв
Розповідаємо про особливості різних видів пасти та ділимось добіркою смачних соусів до них.
ПродуктиПоради та добірки

Хурма: користь продукту та три рецепти салатів з нею

8 Хв
Розповідаємо про особливості різних сортів хурми та ділимось смачними ідеями салатів з нею.
ПродуктиПоради та добірки

Як позбутися похмілля в домашніх умовах: ТОП-5 способів

8 Хв
Розповідаємо, як швидко зняти похмілля і повернутися до нормального стану.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

×
ПродуктиПоради та добірки

Види пасти (макаронних виробів): популярні форми та їх особливості