Допомагаємо приготувати смачну шарлотку з яблуками, ділимось рецептом в духовці на сметані. Які продукти потрібні та як спекти покроково.
У цій статті:
Пропонуємо спробувати шарлотку з яблуками рецепт в духовці на сметані. Виходить ніжний ароматний десерт. Консистенція пухка та волога з легким вершковим присмаком. Це неймовірно смачно.
Інгредієнти для рецепта шарлотки на сметані

🍽️ Кількість порцій: 8
✔️ Енергетична цінність: 190 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година
Шарлотка на сметані потребує не більше часу, ніж будь-яка інша. Вона дуже подобається дітям, та й дорослі не відмовляються з’їсти ще шматочок. Тобі знадобиться:
- яблука (кисло-солодкі) — 4–5 шт.;
- сметана — 180 г;
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 180 г;
- борошно — 250 г;
- розпушувач — 10 г;
- ванільний цукор — 1 ч. л;
- рослинна олія — 80 мл;
- сіль — ½ ч. л;
- вершкове масло — для змащування форми;
- манка або сухарі — для посипання форми.
Сметану краще бери 20–25% жирності. Кислі яблука теж підійдуть, але тоді варто додати столову ложку цукру або меду — на твій смак.
Шарлотка з яблуками на сметані: покрокове приготування

Увімкни духовку на 180°C. Поки все приготуєш, вона розігріється. Далі даємо алгоритм, як спекти смачну шарлотку з яблуками:
- Фрукти помий, висуши, видали серцевину, наріж, кубиками або скибками.
- Яйця, цукор, сіль та ванілін збий до пишної маси світлого кольору.
- Додай сметану та олію, все добряче вимішай лопаткою.
- Борошно та розпушувач змішай та просій.
- Обережно, маленькими порціями вводь сухі інгредієнти у яєчно-сметанну суміш. Акуратно перемішуй все лопаткою, так збережеш повітряність тіста.
- Форму змасти маслом та притруси манкою чи сухарями, щоб начинка не прилипла.
- Виклади яблука рівномірним шаром, залий тістом.
- Випікай 40–45 хвилин. Готовність перевір дерев’яною шпажкою.
- Після вимкнення духовки дай охолонути 15–20 хвилин, виклади на блюдо. Якщо хочеш прикрасити, поклади листочки м’яти або притруси цукровою пудрою чи тертим шоколадом.
Поради, як покращити рецепт шарлотки на сметані з яблуками

Подавай теплу яблучну шарлотку на сметані з кулькою пломбіру або/та збитими вершками — це дуже смачно.
Зроби шоколадно-вершковий ганаш та прикрась готову страву для святкового столу.
Частину борошна заміни на мигдальне — це додасть вишуканий відтинок смаку, ніжність тісту та неперевершений аромат.
Зроби яблука карамелізованими, обсмаживши на вершковому маслі з цукром та корицею до золотистого кольору.