Розкриваємо секрети приготування рублених котлет у різних варіаціях.
У цій статті:
Набридло щодня морочитися над тим, що приготувати на обід? Думки крутяться, наче в’юн в ополонці: «Знову макарони? Може, лазанью? Ні, вчора вже була…» Вдивляєшся в холодильник, ніби він сам має підказати відповідь, а в голові — жодної ідеї. Але не хвилюйся, MJournal уже поспішає на допомогу!
Ми підготували для тебе рецепти найсмачніших рублених котлет, які точно сподобаються всій родині. Соковиті, ароматні та прості у приготуванні — вони стануть улюбленою стравою на твоєму столі.
Рублені котлети з курячого філе

Ця страва не потребує складних інгредієнтів, а кулінарний процес займе мінімум часу. Потрібно лише трохи натхнення, дрібка спецій і кілька секретних складників, які зроблять рублені курячі котлети неперевершеними.
🕐 Час приготування: 40 хвилин
👥 Порція: 12-14 котлет
🔥 Калорійність: 180 ккал/100 г
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 яйце;
- 1-2 ст. ложки манки;
- 2 ст. л сметани або майонезу;
- спеції за смаком;
- олія для смаження.
Курячі котлети з манкою — це бездоганний варіант для легкої, соковитої та ніжної страви. Манка додає котлетам особливу текстуру, вони стають ще більш м’якими та повітряними.
Цікаві штуки на MAUDAU
Як приготувати рублені котлети з курячого філе:
🔥 Крок 1: Очисти курячі грудки від жилок та шкірки. Наріж їх дрібними кубиками (приблизно 5 мм).
🔥 Крок 2: Подрібни цибулю та часник, додай до курятини. Далі всип манку, щоб рублені котлети добре тримали форму.
🔥 Крок 3: Вбий яйце, додай сметану або майонез, приправ за смаком. Перемішай і залиш на 15 хв, щоб манка набухла.
🔥 Крок 4: Розігрій сковороду з олією. Викладай масу ложкою невеликими порціями. Смаж на середньому вогні по 4-5 хв з кожного боку до золотистої скоринки, потім накрий кришкою ще на 5-6 хв. — і рублені курячі котлети готові!
🔥 Крок 5: Подавай гарячими з пюре та салатом!

Багато хто вважає ці «м’ясні кругляшки» не найкращим варіантом для здорового харчування. Однак дієтичні рублені котлети можна приготувати без смаження на олії, запікаючи їх в духовці або готуючи на пару. Можеш використовувати куряче м’ясо, яке містить менше жиру, або ж зробити з м’яса свинини. Додай овочі, такі як морква, броколі чи кабачки, і страва вийде ще кориснішою.
🤤 Порада від MJournal: Влаштуй кулінарний бум: приготуй рублені котлети з плавленим сиром та кукурудзою — вони будуть ніжними, з приємною тягучою текстурою!
@ohmygoodfood Смачні курячі котлетки з кукурудзою за 15 хвилин🧡 Вам знадобиться: 🔹куряче філе – 1 шт 🔹кукурудза – 300 гр 🔹2 яйця 🔹сирок плавлений або сир твердий – 70 гр 🔹борошно Куряче філе нарізаємо, додаємо яйця, борошно, сирок, спеції. Перемішуємо та формуємо котлетки. Смажимо до готовності. Смакуємо😉 #рецептиукраїнською #recipesoftiktok #рецептизкурячимфіле #рецептизкуркою #foodtiktok #foodie ♬ оригінальний звук – OhMyGoodFood | Рецепти❤️
Рецепт рублених котлет з курячої печінки

Хочеш здивувати своїх родичів чимось смачним і нестандартним? Рублені котлети з печінки — це те, що потрібно! Легкі в приготуванні, ніжні на смак і дуже корисні.
В цьому рецепті використаємо кукурудзяний крохмаль, який зробить фарш більш еластичним і дозволить легко формувати котлети будь-якої форми. З крохмалем вони залишаються надзвичайно соковитими навіть після повного охолодження. Зокрема, це відмінний безглютеновий замінник хліба та сухарів!
🕐 Час приготування: 40 хвилин
👥 Порція: 10-12 котлет
🔥 Калорійність: 200 ккал/100 г
Інгредієнти для рублених котлет:
- 500 г курячої печінки;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 велика морква;
- 50 г вершкового масла;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л майонезу;
- 2 ст. л борошна;
- 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
- спеції за смаком.

Як приготувати рублені котлети з печінки
🔥 Крок 1: Промий печінку, наріж шматочками.
🔥 Крок 2: Цибулю очисть і подрібни. Моркву натри на великій тертці. У сковороді розтопи вершкове масло. Обсмаж цибулю, терту моркву 5-7 хв, додай часник і смаж ще 1 хв.
🔥 Крок 3: До печінки додай обсмажені овочі з часником, майонез, борошно, крохмаль та спеції за смаком. Все ретельно перемішай.
🔥 Крок 4: Сформуй з маси невеликі печінкові оладки. Смаж на середньому вогні по 3-4 хв з кожного боку до рум’яної скоринки.
Для тих, хто шукає нові смакові відтінки, пропонуємо альтернативний варіант — рублені биточки з печінки свинячої за тим самим рецептом. Вони мають більш виразний смак і ідеально підійдуть любителям насичених страв. Свиняча печінка містить більше заліза та вітамінів групи B, що робить її корисною для підтримки енергії та здоров’я кровотворної системи.
🤤 Порада від MJournal: Рублені котлети з печінки добре поєднуються з томатним соусом та зі сметаною. Томатний соус надає страві приємну кислинку, а сметана робить її ніжнішою.
Цікаві штуки на MAUDAU
Рублені котлети зі свинини

Котлети — це страва з безліччю варіантів приготування, кожен з яких має свій унікальний смак. Але класичний рецепт рублених котлет зі свинини залишається одним із найулюбленіших.
Приготувати їх досить просто, але важливо врахувати один нюанс. М’ясо повинно бути свіжим і якісним, тому вибір свинини — це вже перший крок до успішного результату.
🕐 Час приготування: 40 хвилин
👥 Порція: 10-12 котлет
🔥 Калорійність: 250 ккал/100 г
Інгредієнти
- 500 г свинини;
- 1 середня цибуля;
- 2 зубчики часник;
- 1-2 скибочки хліба;
- 50 мл молока;
- 1 яйце;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія – 2-3 ст.л (для смаження).

Як приготувати рублені котлети зі свинини
🔥 Крок 1: Наріж свинину дрібними шматочками або використай кухонний комбайн (проте пам’ятай, що котлети рублені мають зберігати текстуру м’яса).
🔥 Крок 2: Цибулю наріж кубиками, часник подрібни.
🔥 Крок 3: Замочи хліб у молоці, потім відіжми і додай до м’яса.
🔥 Крок 4: Додай цибулю, часник, яйце, сіль і перець до фаршу. Добре перемішай. Сформуй котлетки бажаного розміру.
🔥 Крок 5: Обсмажуй на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
🤤 Порада від MJournal: Чи пробувала ти рублені котлети зі свинини з майонезом? 1-2 ложки соусу нададуть страві соковитості, зберігаючи вологу під час смаження або запікання.
Рецепт рублених рибних котлет з хека

Чудова альтернатива м’ясним стравам, яка поєднує в собі користь морепродуктів і смак традиційних домашніх котлет. Хек — риба, що є ідеальною для рублених биточків завдяки своїй структурі та невеликій кількості кісток. Для порівняння, курячі котлети більш звичні для нашого столу, але рибні мають свої переваги: легше засвоюються, містять корисні жири та мають менше калорій.
🕐 Час приготування: 30 хвилин
👥 Порція: 8-10 котлет
🔥 Калорійність: 180 ккал/100 г
Інгредієнти:
- 500 г філе хека;
- 1 цибулина;
- 100 г білого хліба;
- 1 ст. ложка борошна;
- 50 г молока;
- панірувальні сухарі для обвалювання;
- олія рослинна для смаження;
- сіль, перець за смаком.

Як робити рублені рибні котлети
🔥 Крок 1: Філе хека промий, обсуши паперовим рушником і наріж на дрібні шматочки. Якщо є кісточки, їх потрібно видалити.
🔥 Крок 2: Замочи хліб у молоці до м’якості й потім відіжми.
🔥 Крок 3: Цибулю наріж дрібними кубиками або подрібни в блендері. Додай її до рибної маси.
🔥 Крок 4: Не забудь змочений хліб, сіль, перець і одну столову ложку борошна. Добре перемішай масу до однорідності.
🔥 Крок 5: Сформуй рибні котлети та обваляй їх у панірувальних сухарях. Обсмажуй по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Цікаві штуки на MAUDAU
🤤 Порада від MJournal: Якщо не хочеш готувати з хека, використай альтернативний рибний продукт. Котлети з лосося або іншої червоної риби мають особливий смак і високу поживну цінність.
Рублені котлети з філе індички

Індичка — це дієтичне м’ясо, багате на білок, низькокалорійне та не містить шкідливих жирів, тому котлети з філе індички є ідеальним варіантом для тих, хто слідкує за своїм здоров’ям і фігурою.
🕐 Час приготування: 30-35 хвилин
👥 Порція: 8-10 котлет
🔥 Калорійність: 150 ккал/100 г
Інгредієнти
- 500 г філе індички;
- 1 яйце;
- 1 цибуля;
- 2 ст. л майонезу;
- 2 ст. л борошна;
- рослинна олія за смаком;
- сіль, перець за смаком.

Як зробити рублені котлети з м’яса індички
🔥 Крок 1: Філе наріж дрібними кубиками.
🔥 Крок 2: Подрібни цибулю, змішай з м’ясом, додай яйце, майонез, борошно, сіль та перець.
🔥 Крок 3: Перемішай суміш і залиш на 10-15 хвилин, щоб інгредієнти просочилися.
🔥 Крок 4: Викладай масу ложкою на розігріту сковороду невеликими порціями та обсмажуй на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Страва готова! Вона схожа на рублені курячі котлети (рецепт яких ми наводили вище), але відрізняється ніжнішим смаком і легшою текстурою.
🤤 Порада від MJournal: Якщо готуєш котлети в духовці, попередньо розігрій її до 180°C. Спочатку накрий їх фольгою на 15 хвилин, щоб зберегти вологу, а потім продовжуй запікати без фольги, щоб утворилась рум’яна скоринка.
Сподіваємось, наші поради допоможуть тобі стати справжньою майстринею приготування рублених котлет у всіх їх варіаціях — від класичних з курячого м’яса до смачних печінкових.
Не забудь поділитися рецептами з подругами, які часто запитують: «Що приготувати смачненького?». Це справжні кулінарні хіти, які варто мати на озброєнні! 😊