Рецепти різдвяного печива: 5 смачних ідей

6 Хв

Розповідаємо, як приготувати різдвяне печиво за п’ятьма різними рецептами та цікаво й смачно його прикрасити.

Коли наближається свято, у голові цілий рій ідей: як і з ким святкувати, що приготувати. А у вирі важливих справ можна загубити не те що плани, а й сам дух і настрій Різдва. Ми хочемо, щоб ти була весела, красива і не втомлена, тому зібрали для тебе п’ять простих рецептів пісочного різдвяного печива, які потребуватимуть мінімум часу, а смакуватимуть на відмінно. Вони годяться для дітей на святкування в школі чи садочку, для тихого вечора в родинному колі, гамірливої молодіжної вечірки або душевних посиденьок вдома.

Також буде цікаво

Різдвяне імбирне печиво: рецепт

Різдвяне імбирне печиво: рецепт

🍽️ Кількість порцій: 20–25 штук 
✔️ Енергетична цінність: 320 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година

Імбир має яскравий пряний запах з лимонними нотками. Вся оселя наповниться ним, а ти отримаєш приємне відчуття затишку, домашнього тепла і свята, навіть у будній день. 

Збери такі інгредієнти для цього рецепту різдвяного печива:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • цукор — 120 г;
  • мед — 2 ст. л;
  • яйце — 1 шт.;
  • імбир мелений — 2 ч. л;
  • кориця — 1 ч. л; 
  • сода — 1 ч. л.

Готуй імбирне печиво за таким планом:

  1. Масло розітри з цукром, додай яйце та мед, вимішуй вінчиком до однорідності.
  2. Усип спеції й соду, поступово додавай борошно, продовжуй мішати.
  3. Заміси тісто на різдвяне імбирне печиво. Воно має бути м’яким, але не липким.
  4. Загорни його у плівку й охолоди 30 хвилин у холодильнику або 15 у морозилці.
  5. Розкачай тісто завтовшки приблизно в 1 см, виріж фігурки для різдвяного печива з імбиром формами або стаканчиком чи келишком.
  6. Виклади на пергамент, врахуй, що печиво роздасться, тому залиш достатньо місця між заготівками.
  7. Випікай при 180 °C близько 10–12 хвилин.

Це різдвяне імбирне печиво можна покрити глазур’ю або залишити, як є, адже імбир дає красивий золотистий колір, дуже апетитний. Подавати можна й теплим, й вистиглим з чаєм або какао.

Різдвяне медове печиво: рецепт

Різдвяне медове печиво: рецепт

🍽️ Кількість порцій: 20 штук 
✔️ Енергетична цінність: 310 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 45 хвилин

Приходиш додому з вогкої та непривітної грудневої вулиці, а тут… Мед додає м’якості та легкого й вишуканого аромату, який тримається кілька днів. 

Щоб спекти медове печиво на різдвяні свята, тобі знадобляться такі продукти:

  • борошно — 250 г;
  • мед — 100 г;
  • масло — 80 г;
  • цукор — 80 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сода — 0,5 ч. л;
  • кориця — 1 ч. л.

Як приготувати різдвяне медове печиво:

  1. Розтопи мед у мисці на паровій бані.
  2. Додай масло, ретельно розмішай, щоб маса була однорідна.
  3. Охолоди до кімнатної температури.
  4. Додай яйце, цукор, спеції, знову ретельно вимішай.
  5. Борошно з’єднай з содою й поступово додавай до рідкої суміші.
  6. Заміси таке тісто, щоб воно не липло до рук.
  7. Сформуй кульки завбільшки з волоський горіх.
  8. Викладаючи на пергамент в деко трохи приплюсни кожну кульку.
  9. Випікай при 180 °C 12–15 хвилин.

Якщо додаси в тісто ложку сметани, отримаєш ще ніжніший смак. На пробу зроби одну половину тіста з нею, а другу без. Готову різдвяну випічку подавай з теплим молоком. Дорослі у нього за бажанням можуть додати краплю лікеру.

Рецепт різдвяного печива з корицею

Рецепт різдвяного печива з корицею

🍽️ Кількість порцій: 25 штук 
✔️ Енергетична цінність: 300 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 40 хвилин

Кориця — це така класика, що не зробити з нею смачне різдвяне печиво просто гріх. Воно дуже просте й неймовірно ароматне — те що треба на улюблене свято. Та й на кожен день теж.

Інгредієнти:

  • борошно — 280 г;
  • масло — 120 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • кориця — 2 ч. л;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Як спекти різдвяне печиво з корицею:

  1. Масло витягни з холодильника заздалегідь, щоб воно було кімнатної температури, м’яке.
  2. Додай цукор та міксером збивай, поки він не розчиниться.
  3. Вбий яйце й продовжуй збивати, доведи до однорідності.
  4. Всип борошно з розпушувачем і корицею.
  5. Заміси тісто до стану, коли воно не липне до рук.
  6. Сформуй невеликі кульки.
  7. Виклади на деко. Якщо не притискати, то отримаєш симпатичні напівкульки, а притиснувши — товстенькі кружечки.
  8. Випікай при 180 °C 12 хвилин.

Щоб було святково, притруси готове різдвяне печиво цукровою пудрою, а подавати смачно з кавою, чаєм, гарячим шоколадом. Якщо раптом якимось дивовижним чином випічку не з’їдять ще гарячою, то зберігай його під кришкою-куполом з отворами.

Різдвяне печиво горіхове (грецьке)

Різдвяне печиво горіхове (грецьке)

🍽️ Кількість порцій: 20 штук 
✔️ Енергетична цінність: 340 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 50 хвилин

Ця різдвяна випічка більш поживна за імбирну чи медову, має характерну структуру та глибокий смак. У рецепті вказані волоські горіхи, але можеш поекспериментувати й з іншими видами. Але переконайся, що ні в кого немає алергії, якщо подаватимеш смаколик на вечірці.

Знадобляться такі продукти для рецепта різдвяного печива з горіхами:

  • борошно — 250 г;
  • масло — 100 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • мелені волоські горіхи — 100 г;
  • кориця — 1 ч. л;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Готуй цей рецепт різдвяного печива з горіхами за таким планом:

  1. Охолоджене масло розітри з цукром, має утворитися густа шовковиста суміш.
  2. Додай яйце й збий усе разом міксером.
  3. Борошно з’єднай з розпушувачем та корицею.
  4. Суху суміш всипай у масляну поступово, ретельно перемішуючи.
  5. Додай горіхи, заміси густе тісто.
  6. Сформуй печиво: можна розкачати та вирізати формами або зробити кульки. 
  7. Виклади заготівки на деко з пергаментом та випікай при температурі 180 °C 12–15 хвилин.

Для контрасту смаків занур половинки печива у розтоплений шоколад — буде красиво, а якщо частину прикрасити білим шоколадом, то ще й стильно.

Ванільне різдвяне печиво (німецьке)

Ванільне різдвяне печиво (німецьке)

🍽️ Кількість порцій: 30 штук 
✔️ Енергетична цінність: 290 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 60 хвилин

Ваніль приємно лоскоче нюх, робить атмосферу святковою навіть без прикрас. Це німецьке печиво універсальне, подобається й дітям, і дорослим. 

На цей рецепт різдвяного печива тобі знадобиться:

  • борошно — 300 г;
  • масло — 150 г;
  • цукор — 120 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • ванільний цукор — 2 ч. л;
  • розпушувач — 1 ч. л.

План приготування:

  1. Масло кімнатної температури збий з цукром і ваніллю.
  2. Додай яйце, все ретельно перемішай та збий до однорідної шовковистої текстури.
  3. Борошно з’єднай з розпушувачем, додавай поступово.
  4. Замісити нелипке, але м’яке тісто.
  5. Загорни в плівку та відправ охолоджуватися на 30 хвилин.
  6. Розкачай шар завтовшки 5–8 мм, виріж фігурки.
  7. Розклади на деко з пергаментом так, щоб тісто мало простір розійтися.
  8. Випікай при 180 °C 10–12 хвилин.

Подавай з чаєм, кавою, молоком. Для елегантності прикрась кожне печивко тонкою смужкою шоколадної глазурі.

Ідеї декорування різдвяного печива

Ідеї декорування різдвяного печива

Іноді прикрашання приносить більше задоволення, ніж сам смак. Особливо, коли готуєшся до улюбленого свята. Ось тобі декілька ідей для декору різдвяної випічки:

  1. Використовуй класичну цукрову глазур різних кольорів для контурів і малюнків. Маленька ялиночка, сніжинка, ялинкова кулька, смайлик — фантазуй.
  2. Шоколадною глазур’ю можна зробити не тільки смужечки, а й крапочки, хвилясті лінії, зробити різдвяне печиво у клітинку, ромбик або кружечок.
  3. Прикрасять та додадуть смаку половинки мигдалю, ягідки журавлини, родзинки.
  4. Цукрову пудру змішай з сухим молоком — отримаєш присипку максимально схожу на сніг.
  5. Заздалегідь придбай тематичну кондитерську посипку: зірочки, кульки, серденька та всяке інше, приємне для ока та настрою.

Але пам’ятай: важливо не перевантажити декор. Нехай краще буде декілька елегантних акцентів, ніж хаотичне нагромадження. А якщо душа просить усього та багато, то розклади печиво на різні тарілки, й розстав по кімнаті, а частину підвісь на ялинку.


Не забудь додати статтю до закладок, адже різдвяне печиво, рецепти якого ми пропонуємо, може легко перетворитися на чудовий сніданок або перекус у будь-який день.

Avatar photo
102 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
ПродуктиКондитерські вироби

Тертий пиріг на смальці: рецепт покроковий

2 Хв
Розповідаємо, як зробити тертий пиріг на смальці, й у чому перевага такого рецепта.
ПродуктиКондитерські вироби

Швидкий тертий пиріг з яблуками

2 Хв
Розповідаємо, як приготувати тертий пиріг з яблуками, а ти обирай, на маргарині чи пісний.
ПродуктиКондитерські вироби

Тертий пиріг з варенням: рецепт, як спекти

3 Хв
Розповідаємо, як приготувати тертий пиріг з варенням в домашніх умовах.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ПродуктиКондитерські вироби

Тертий пиріг з варенням: рецепт, як спекти