Розповідаємо, як приготувати найсмачніший салат з тунцем.
У цій статті:
Салат з тунцем — це не лише смачно й корисно, але й зручно. Їхні рецепти прості, а завдяки використанню консерв кулінарний процес забирає дуже мало часу.
Тунець в олії надає страві яскравого насиченого смаку. Втім, якщо в пріоритеті низькокалорійність, бери у своєму соку. Вибирай свій варіант та нумо готувати.
Будь-який вид консервованого тунця можна придбати на MAUDAU.
Салат з тунцем: рецепт з огірком і яйцем
Найпростіший та найшвидший рецепт нашої добірки — це салат з тунцем, огірком і яйцем.
Порції: 1-2
Калорії: 150 кКал/100 г
Час приготування: 5 хв.
Інгредієнти:
- 2 варених яйця;
- 1 огірок;
- 1 консерва тунця;
- майонез за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Звари яйце та почисти його, а огірок помий. Потім наріж їх кубиками та переклади в одну миску.
Крок 2
Злий з консерви рідину, а вміст висип у ту саму миску. Добре перемішай огірок з тунцем і яйцем.
Крок 3
Трохи заправ салат майонезом та за потреби посоли.
Цей швидкий салат можна подавати з сухариками чи з моцарелою, щоб зробити його гарнішим і смачнішим.
Швидкий рецепт салату з тунцем і пекінською капустою
Оригінальний салат з тунцем і капустою, який дуже легко і швидко готувати.
Порції: 4
Калорії: 76 кКал/100 г
Час приготування: 5 хв.
Інгредієнти:
- 1 консерва тунця;
- ½ консерви солодкої кукурудзи;
- 1 огірок;
- 300 г пекінської капусти;
- 50 г твердого сиру;
- 1 ст. л. гірчиці в зернах;
- перець за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Натри сир на середній терці.
Крок 2
Помий і дрібно наріж капусту та огірок.
Крок 3
Розімни виделкою тунець прямо в банці.
Крок 4
Переклади в одну миску капусту разом з огірком і кукурудзою. Зверху додай весь вміст консерви тунця, гірчицю, перець та сіль. Добре перемішай, а потім змішай з натертим сиром.
Якщо хочеш поекспериментувати, приготуй цей швидкий салат з тунцем і кукурудзою не зі звичайним, а з плавленим сиром. Він зробить смак і текстуру більш мʼякими. До речі, якщо ти не любиш кукурудзу, страва чудово смакуватиме з квасолею.
Салат Мімоза з тунцем
Салат Мімоза рецепт з тунцем — це оригінальний спосіб урізноманітнити традиційну святкову страву.
Порції: 6
Калорії: 80 кКал/100 г
Час приготування: 1 год. 30 хв.
Інгредієнти:
- 3 курячі яйця;
- 1 консерва тунця;
- 5 картоплин;
- 4 морквини;
- 1 цибулина;
- ½ склянки теплої води;
- 1 ст. л. оцту;
- 1 ч. л. цукру;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Почисти та дрібно наріж цибулю. Переклади її в невелику миску, залий оцтом і цукром. Трохи помаринуй.
Крок 2
Потім додай води та залиш на 20 хвилин.
Крок 3
Тим часом помий і звари яйця, моркву та картоплю. Яйця почисти та відділи білки від жовтків. Натри все по черзі на дрібній терці.
Крок 4
Розімни консервований тунець у банці виделкою.
Крок 5
Візьми контейнер та викладай шарами всі інгредієнти. Спочатку більшу частину картоплі, потім увесь вміст консерви тунця, цибулю та залишки картоплі. Далі додавай трохи майонезу між шарами моркви, яєчних білків та жовтків.
Крок 6
Постав салат у холодильник на 1 годину.
Перед подачею можна прикрасити салат листям руколи, петрушкою чи кропом.
Салат з тунцем і фетою
Цей салат з тунцем і міксом салату яскраво поєднує кислуватий сир фета з іншими інгредієнтами.
Порції: 1
Калорії: 105 кКал/100 г
Час приготування: 5 хв.
Інгредієнти:
- 3 ст. л. тунця;
- 40 г сиру фета;
- 1 помідор;
- 1 жмут зеленої цибулі;
- листя салату за смаком;
- 1 ч. л. оливкової олії;
- італійська приправа за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Розімни виделкою тунець у банці та сир фета.
Крок 2
Помий та дрібно поріж помідор і зелену цибулю.
Крок 3
Виклади на тарілку листя салату, зверху поклади тунець, помідори та сир фета.
Крок 4
Присип цей салат з тунцем і листям салату зеленою цибулею та приправою. За бажанням, посоли.
Ця страва стане ще смачнішою та кориснішою, якщо приготувати її з броколі.
Салат Нісуаз з тунцем рецепт
Якщо тобі набрид Цезар, цей рецепт салату Нісуаз з тунцем саме для тебе.
Порції: 4
Калорії: 145 кКал
Час приготування: 20 хв.
Інгредієнти:
- 3 курячих яйця;
- 1 консерва тунця;
- 8 помідорів чері;
- 150 г міксу салату;
- 100 г стручків квасолі;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- 2 ч. л. винного оцту;
- 1 ч. л. гірчиці в зернах;
- мед за смаком;
- перець за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Звари яйця так, щоб жовток вийшов мʼяким. Потім поклади їх у холодну воду, щоб вони охололи, та почистити їх.
Крок 2
Постав стручкову квасолю варитися на 5 хвилин, трохи підсоливши. Потім наріж її невеликими шматочками.
Крок 3
Помий помідори та поріж їх навпіл. За потреби, порви руками листя салату на дрібніші шматочки.
Крок 4
Вилий рідину з консерви тунця, а саму рибу розімни.
Крок 5
Змішай у невеликій мисці олію, оцет, гірчицю, мед, сіль та перець.
Крок 6
Рівномірно переклади листя в тарілку та гарно викладай на нього яйця, помідори, тунець та квасолю. Зверху полий сумішшю зі спеціями та оцтом.
За бажанням, салат можна присипати лляним чи гарбузовим насінням. Вони допомагають зміцнити імунітет в холодну пору року.
Салат з тунцем і помідорами чері
Якщо починали ми добірку салатом з огірком і кукурудзою, то в цьому варіанті за соковитість відповідатимуть помідори та зелений горошок. Останній, до речі, можна взяти не консервований, а заморожений для яскравішого кольору.
Порції: 4
Калорії: 116 кКал/100 г
Час приготування: 10 хв.
Інгредієнти:
- 1 консерва тунця;
- 4-6 варених яєць;
- 200 г помідорів черрі;
- 1 консерва зеленого горошку;
- 1 невелика цибулина;
- майонез за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Звари яйця, почисти їх та поріж маленькими шматочками.
Крок 2
Почисти та дрібно наріж цибулю, а помідори чері помий і поріж четвертинками.
Крок 3
Переклади цибулю, яйця та помідори в глибоку миску. Додай горошок і тунець, попередньо зливши з них рідину.
Крок 4
Заправ салат майонезом та за потреби посоли.
Якщо тобі не подобаються черрі, використовуй вʼялені томати чи звичайні помідори. Просто заздалегідь поріж їх на дрібніші шматочки.
Салат з тунцем і авокадо
Рецепти салату з тунцем чудово доповнить варіант з авокадо. Воно має бути достатньо пружним, і серед одного сорту стиглі екземпляри виглядатимуть темнішими. Але слідкуй, щоб плодоніжка ще не відпала, бо це може бути ознакою, що авокадо вже перезріло і занадто м’яке.
Порції: 2
Калорії: 125 кКал/100 г
Час приготування: 10 хв.
Інгредієнти:
- ½ авокадо;
- 1 консерва тунця;
- 100 г очищених оливок;
- жмут зеленої цибулі;
- жмут руколи;
- 1 ст. л. лимонного фрешу;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ч. л. гірчиці;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Крок 1
Помий авокадо, цибулю й руколу та промокни паперовими рушниками. Поріж авокадо на скибки чи на кубики, цибулю подрібни ножем, а руколу, за бажанням, порви руками.
Крок 2
Злий з консерви тунця рідину в невелику глибоку миску. Додай до неї лимонний фреш, гірчицю та соєвий соус. Посоли та розмішай цю заправку до однорідності.
Крок 3
На велику тарілку виклади авокадо з руколою, оливки та тунець. Присип салат з консервованим тунцем цибулею. А далі рівномірно вилий заправку.
Перед подачею присип цей салат з тунцем і авокадо кунжутом чи насіння чіа. Це швидкий спосіб збагатити страву корисними мікроелементами.
Салати з тунцем можна додати у свій звичайний раціон або приготувати з нагоди. Прикрась ними свій святковий стіл та здивуй гостей стильною подачею. Смачного!