Догляд за волоссям і зачіскиКраса і здоров'я

Як відростити волосся в домашніх умовах

7 Хв

Розповідаємо, як швидко відростити волосся в домашніх умовах, щоб воно було гарне та здорове.

За скільки часу відростає волосся

За скільки часу відростає волосся

Відростити довге, гарне та здорове волосся — це задача, яка потребує не лише багато часу, але й терпіння та правильного догляду. Однозначно відповісти на питання про те, за скільки часу можна відростити довге волосся, неможливо, бо це залежить від багатьох індивідуальних факторів. 

Детально розберемося, як відростити густе волосся та що зробити, щоб швидко росло волосся в домашніх умовах. 

Також буде цікаво

На скільки см виростає волосся за місяць

В середньому за один рік виростає приблизно 16 см волосся. Це означає, що за один місяць волосся виростає трохи більше ніж на сантиметр. 

Що впливає на ріст волосся

Що впливає на ріст волосся
  • Спадковість. Сповільнений ріст волосся може бути генетично закладеним. 
  • Вік. У звʼязку з віковими змінами в організмі людини фазу активного росту зміняє фаза спокою, тому волосся росте гірше.
  • Погане харчування. Незбалансоване харчування, вживання великої кількості шкідливої жирної їжі та нестача вітамінів — це ще одна можлива причина, чому погано росте волосся.
  • Поганий догляд. На ріст волосся можуть погано впливати шампуні та інші доглядові засоби для волосся, в складі яких є парабени, сульфати, мінеральні масла, силікони тощо. Річ у тім, що вони здатні накопичуватися на поверхні шкіри та сповільнювати ріст волосся.
  • Клімат. Якщо клімат сухий та вітряний, ріст волосся може стати заповільненим, шкіра голови стає сухою, а волосся ламким. Через це стає важко відростити волосся. 

10 порад як відростити волосся в домашніх умовах

10 порад як відростити довге волосся в домашніх умовах

Харчуйся правильно та збалансовано

Для того, щоб волосся росло швидше й було міцним, у твоєму раціоні обовʼязково має бути багато вітамінів та білку. Вживай боби, фрукти, овочі, зелень, рибу та курку. 

Також не забувай дотримуватися питного режиму, адже нестача рідини в організмі також заповільнить процес росту волосся та зробить його ламким.

Роби масаж голови двічі на тиждень 

Масаж голови стимулює кровообіг у цій зоні та прискорює процес росту волосся. Візьми для масажу трохи репʼяхової, кокосової чи рицинової олійки, адже воно ще додатково зміцнюватимуть волосяні цибулини та наситять волосся поживними речовинами. 

Налий в мисочку 2 ст. л. олійки та трохи підігрій її. Потім занур у неї кінчики пальців та кілька хвилин масажуй ними шкіру голови рухами по колу. Потримай олію на голові ще півгодини та добре вимий волосся. 

Роби масаж голови двічі на тиждень

Правильно доглядай за волоссям

Підбирай шампунь та кондиціонер, спираючись на індивідуальні потреби твого волосся та шкіри голови. На ринку є спеціальні засоби для сухої чи жирної шкіри голови та для ламкого чи неслухняного волосся. Також уважно дивися на склад продукту, щоб там не виявилося силіконів, парабенів та інших шкідливих компонентів. Рекомендуємо надавати перевагу натуральній косметиці.

Якщо хочеш довге, еластичне та міцне волосся, необхідно використовувати кондиціонер під час кожного миття голови. Нанеси його на всю довжину мокрого волосся, не торкаючись коренів, і потримай 5 хвилин. Додатково рекомендуємо після кожного миття голови наносити на волосся незмивний догляд.

Щоб волосся росло ще швидше, двічі на тиждень використовуй маску для волосся. Її потрібно нанести на вологе волосся, потримати приблизно 10-15 хвилин, а потім змити. Також двічі на тиждень роби пілінг для шкіри голови. Вони бувають різні, тому уважно читай інструкцію, щоб знати, як правильно використовувати обраний засіб.

Не мий голову дуже часто

Щоб волосся було міцним та здоровим, мити голову потрібно максимум тричі на тиждень. Якщо мити його частіше, сальні залози шкіри голови працюватимуть сильніше та голова буде швидко жирнитися. Натомість щоденне миття змиває природні олії, яких потребує волосся для живлення, тому воно буде ламким.

Не мий голову дуже часто

Використовуй ефірні олії

Під час кожного миття голови додавай до своєї доглядової косметики для волосся кілька крапель ефірних олій. Це може бути оливкова олія, лавандова, касторова, кокосова, олія з насіння гарбуза чи олія з виноградних кісточок. Усі вони прискорюють ріст волосся та роблять його мʼяким та шовковистим. 

Відмовся від гарячого фену, плойки чи вирівнювача для волосся

Всі ці прилади випаровують вологу з волосся, в результаті чого воно позбувається свого захисного шару кератину. Через це волосся травмується, стає ламким та крихким. Якщо все-таки від фену для волосся відмовитися неможливо, використовуй прохолодний чи теплий режими. Для завивки волосся, замість плойки, рекомендуємо спробувати мʼякі бігуді, а для вирівнювання — засоби з кератином у складі. Це значно зменшить ризики пошкодження волосся. 

Позбувайся посічених кінчиків

Якщо ти помітив посічені кінці на своєму волоссі, їх необхідно позбутися. За цією процедурою рекомендуємо звернутися до професіонального стиліста. 

Відрізати посічені кінчики потрібно для того, щоб розшарування не поширювалося по довжині. До того ж, посічені кінчики виглядають неестетично та псують зовнішній вигляд волосся. 

Позбувайся посічених кінчиків

Не роби тугі зачіски

Це стосується зачісок з використанням резинки для волосся — тугого кінського хвоста, туго заплетеної косички тощо. Річ у тім, що такі зачіски можуть не лише травмувати чи зламати довжину волосся, але й вирвати волосся з коренем. 

Натомість надавай перевагу більш вільним зачіскам з використанням заколок-крабиків різного розміру — вони добре тримають волосся та не перетискають його. До речі, носити розпущене волосся — це теж хороший варіант для того, щоб зберегти його довжину.

Веди активний спосіб життя

Регулярне фізичне навантаження є корисним для організму, зокрема для нервової системи, що впливає на ріст волосся. Рекомендуємо розпочати бігати зранку, або записатися на спорт чи танці — це чудовий спосіб боротися зі щоденними стресами.

Пий багато зеленого чаю

У зеленому чаї є кофеїн, який прискорює кровообіг в організмі. Це трохи пришвидшить ріст волосся. 

До речі, окрім звичайного зеленого чаю, можеш пити матчу. Це японський напій, який готують з подрібнених у порошок листів зеленого чаю. Але будь обережним, адже він дуже концентрований і в ньому набагато більше кофеїну, аніж у звичайному чаї.

Догляд за волоссям

Догляд за волоссям
  • Шампунь.

Шампунь Pharma Bio Laboratory Часниковий для зміцнення та росту волосся

Цей шампунь створили на основі відварів з лікарських трав, які комплексно діють на ріст волосся та зміцнення його коренів. У результаті волосся випадає менше, стає довшим, густішим та міцнішим. 

Шампунь для чоловіків Barbers New York тонізуючий

Шампунь, який дбайливо очищає шкіру голови, нормалізує її PH та покращує кровообіг у цій зоні. Завдяки цьому волосся росте краще та менше випадає. 

  • Кондиціонер.

Бальзам-кондиціонер потрійної дії DSD de Luxe 4.2 Triple Action Conditioner проти випадіння волосся

Цей бальзам-кондиціонер ущільнює тонке волосся, але водночас не обтяжує його. Також у ньому є багато компонентів, які зволожують, живлять, відновлюють волосся та прискорюють його ріст — олія з насіння дерева ши, гідролізат кератину, біотин тощо. 

Кондиціонер для волосся Togo Bed Head For Men Clean Up Conditioner 

Кондиціонер для волосся, зроблений з натуральних компонентів, які стимулюють ріст волосся, зволожують його та захищають від негативного впливу зовнішнього середовища.

  • Незмивний догляд.

Незмивний спрей-кондиціонер Difeel Caffeine & Castor

У складі цього натурального спрею-кондиціонера є кофеїн та рицина, які помʼякшують волосся та роблять його гладеньким і слухняним. Завдяки цьому волосся легко розчісується та гребінець для волосся його не вириває.

  • Маска.

Маска для волосся Daeng Gi Meo Ri інтенсивна медова Honey Intensive Hair Mask

Ідеальна маска для пошкодженого, сухого та ламкого волосся, адже там багато поживних тонізуючих речовин. Витяжка з олії авокадо живить та зміцнює волосся, а травʼяні екстракти додатково його зволожують.

  • Пілінг.

Сироватка-пілінг для шкіри голови La’dor Scalp Scaling Spa

Цей засіб дбайливо відлущує ороговілий шар епідермісу та добре очищає шкіру голови від залишків іншої косметики для волосся. Окрім того, ця сироватка-пілінг створена з натуральних компонентів, які посилюють кровообіг, нормалізують секрецію сальних залоз і прискорюють ріст волосся.


Бажаємо здоровʼя та краси.

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
35 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
Манікюр/педикюрКраса і здоров'я

Японський манікюр, що це таке та як зробити

5 Хв
Розповідаємо, що таке японський манікюр та найцікавіші штуки про нього
Догляд за обличчямКраса і здоров'я

Тейпування обличчя: схеми тейпування та як правильно робити?

5 Хв
Розповідаємо, як правильно накладати тейпи на обличчя, щоб тейпування принесло максимум користі
Догляд за волоссям і зачіскиКраса і здоров'я

Топ-10 найкращих шампунів для волосся

10 Хв
Якісні шампуні для волосся у догляді – це ключ до красивої шевелюри, а як наслідок – стильних зачісок та відмінного настрою
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Гайд покупцяДогляд за волоссям і зачіскиКраса і здоров'я

Як правильно мити голову: помилки та поради щодо догляду