Розповідаємо, що це за напій, як його пити та з чим він смакує найкраще.
У цій статті:
Кальвадос — це яблучний бренді французького походження. Щоб його зробити, використовують яблучний сидр — переганяють його й виходить міцніший напій.
Він так називається тому, що його найбільше роблять в департаменті на півночі Франції — в Кальвадосі. Саме в цьому регіоні росте найбільше різноманітних сортів яблук, не лише столових, але й спеціально виведених для виготовлення сидру. Сьогодні у Франції налічують близько 10000 марок кальвадосу.
Кальвадос здобув свою популярність завдяки романам одного з кульових німецьких письменників минулого століття — Еріха Марії Ремарка. Назва цього напою зʼявляється в багатьох рядках його творів. Кальвадос також зʼявляється і в текстах іншого письменника — американця Генрі Міллера.
Як правильно пити кальвадос?
- Ввечері. Кальвадос, як і всі міцні напої, найкраще пити ввечері. Також, оскільки в ньому є яблучна кислота, яка активізує роботу шлунку, його можна випити як аперитив до вечері або під час неї для кращого травлення.
- З тюльпаноподібного келиху. Це має бути келих з широким дном, але вузьким горлом. Може підійти келих для коньяку. Це потрібно для того, щоб максимально насолодитися ароматом та смаком напою.
- Температура 20 градусів. Це теж потрібно, щоб смак і аромат були максимально виразними. Перед тим, як питимеш кальвадос, потримай келих з ним в теплих руках.
- Повільно. Насолоджуйся всім букетом смаку та аромату кальвадосу без поспіху. Пий його маленькими ковтками.
З чим пити кальвадос?
- Мʼясо з різноманітними фруктовими та ягідними соусами.
- Теплий салат з мʼясом.
- Сири.
- Випічка.
- Різноманітні десерти.
- Фрукти.
- Кава.
- Чорний чай.
Придбати смачний та якісний кальвадос можна на сайті MAUDAU. Ділимось з тобою невеличкою добіркою наших фаворитів.
Кальвадос Coquerel 15 yo
Цей кальвадос витримувався цілих пʼятнадцять років у бочках, виготовлених з французького дуба. Має дуже свіжий смак з відтінками яблук, ванілі та меду, що плавно перетікає в тривалий і теплий післясмак.
Кальвадос Slaur Sardet Maitre Pierre
Кальвадос трирічної витримки з достатньо складним поєднанням смаків та приємним мʼяким післясмаком. В смаку цього напою відчуваються відтінки яблучного джему, сухофрукти, деревина та ваніль.
Бренді плодовий Кальвадос Прикарпатський
Це кальвадос українського виробництва, який роблять у Галичині. Його витримують 6 місяців і за цей час він отримує доволі обʼємний яблучний смак та аромат з нотками свіжих яблук, ванілі та солодких кондитерських спецій.
Бажаємо приємних покупок.