Онлайн-барАлкогольні напоїТекіла

7 фраз іспанською, коли пʼєш текілу

6 Хв

Розповідаємо, які слова і фрази треба знати, коли п’єш текілу.

Уяви себе в на пляжі з білим піском, берег якого ніжно омивають солоні морські чи океанічні хвилі, а сонце в безхмарному небі трохи припікає в голову. Ти у відпустці в дуже спекотній країні, — можливо в Іспанії чи Мексиці, насолоджуєшся теплим морським бризом і пʼєш текілу…

Сьогодні разом із брендом Olmeca будемо вчити іспанську, а точніше — найважливіші базові слова та фрази, які знадобляться на відпочинку в барчику в іспаномовному середовищі.

Вчимо іспанську з текілою Olmeca

Базові слова іспанською для туриста:

  • Привіт! — ¡Hóla! [ола]
  • Моє ім’я… — Sóy… [сой]
  • Дякую! — ¡Grácias! [ґрасьʼяс]
  • Бувай! — ¡Adió! [адьйо]
  • Будьмо! — ¡Salud! [салюд]

Цікавий факт: в іспанській мові використовують подвійні знаки оклику та знаки запитання — на початку й у кінці речення. Це потрібно, бо оклична чи питальна інтонація з емоційним забарвленням в іспанській мові виражається і  у першому, і в останньому слові речення.

Окрім цього ми зібрали сім висловів, які знадобляться тобі для small talks та веселих знайомств.

Я буду текілу! — ¡Una tequila por favor!

[уна текіла пор фавор]

Текіла — це міцний спиртний напій, який зʼявився в Мексиці. Його роблять із серцевини агави виду Agve tequilana. Цей вид агави та напій, який із неї роблять, дістали свою назву від міста, у якому найбільше роблять його — Текіла.

Читай також: «Гайд текілою: усе, що треба про неї знати»

Мій улюблений коктейль із текілою — це… — Mi cóctel de tequila favorito es…

[Мі коктель де текіла фаворіто ес]

З текілою готують багато популярних коктейлів, наприклад, Маргарита, Текіла Санрайз, Палома, Текіла Сауер. Усі ці коктейлі свіжі на смак, фруктові, кислі, трохи солодкуваті. Одним словом — ідеальний вибір на літо.

Коктейль Margarita (набір інгредієнтів) х12 на основі Olmeca Silver

Як думаєш, чи пили мая текілу? — ¿Crees que los mayas bebían tequila?

[Креес кє лос маяс бебіан текіла]

Є такий міф, що текіла — це винахід давньої цивілізації мая, але це не зовсім так. Традиційний алкоголь мая — бальче, який роблять із кори дерева lonchocarpus violaceus, замоченої в меду з водою та ферментованої.

Бальче найчастіше вживали під час ритуалів, а щоб збільшити пʼянкий ефект напою, його вводили через клізму. Після того, як Мексику завоювали іспанці, цей напій заборонили та знищили сади дерев, з яких робили бальче.

Також у Мексиці аборигени пили напій пульке — пінистий, молочного кольору тягучий зброджений сік агави. Цей напій — не текіла, адже пульке роблять з іншого виду агави, а його міцність — як у слабенького пива.

До створення текіли приклали руку іспанські колонізатори: вони любили більш міцні напої, тому привезли до Мексики й почали експериментувати з агавою та пульке. Це почалося десь у 1530-роках, а текіла з’явилась приблизно в кінці 16 століття.

Хоч мая і не створювали текілу, вони знали сотні способів зробити щось з агави. Можливо, це й надихнуло людей на створення алкогольних напоїв із неї, у тому числі й текіли. мая також залишили нам величезний культурний спадок — міста, ієрогліфи, календарі та астрономію, міфологію та символіку.

Нам терміново необхідно потанцювати! — ¡Necesitamos bailar urgentemente!

[Несесітамос байлар урхентементе]

В американського кантрі-виконавц Джо Ніколса є пісня «Tequila Makes Her Clothes Fall Off», що перекладається як «Текіла знімає з неї одяг». І дійсно, є теорія, що текіла змушує людей робити дуже веселі, а інколи й шалені речі.У мережі є багато форумів, де люди діляться власним досвідом і думкою з приводу цього. Деякі з них підтверджують, що після текіли вони робили незвичні та дуже сміливі для себе вчинки. Зазвичай це кумедні спогади про вечірки юності чи молодості.

@sweeneymk

Vodka vs tequila 🍸#momsoftiktok #vodkachallenge #youngmom #drinkofchoice

♬ original sound – Adrian Gazzoli

До речі, сомельє Марина Ревкова розповіла M Journal, що колись один відомий бартендер вирішив провести експеримент, у якому поділив гостей на умовні секції та готував їм напої на основі різного алкоголю. Так от, ті, хто пили віскі виявились найбільш сонними та «розмореними», а ті, хто пили текілу, були дуже активними та веселими.

А ти знаєш, що текіла — це улюблений напій баскетболіста Майкла Джордана? — ¿Sabías que el tequila es la bebida favorita del jugador de baloncesto Michael Jordan?

[Сабіас кє ель текіла ес ля бебіда фаворіта дель хуґадор де балонсесто Майкель Йордан]

Текіла — дуже популярний алкоголь. Його обожнюють безліч відомих спортсменів, акторів та інших зірок. Ба більше, багато знаменитостей мають власні бренди текіли. Серед них: баскетболіст Майкл Джордан, рестлер і актор Двейн Джонсон, співачка Ріта Ора, модель Кендалл Дженнер тощо.

Читай також: «Добірка зіркового алкоголю»

Я люблю Olmeca! — «¡Me gusta Olmeca!» / «¡Me encanta Olmeca!»

[ме ґуста Ольмека] / [ме енканта Ольмека]

Іспанською мовою про любов до текіли можна сказати так: «¡Me gusta tequila!». Так можна казати, коли тобі щось подобається, або подобається якась особистість, нічого особистого.

Якщо ти обожнюєш текілу й хочеш кричати про це — вживай фразу «¡Me encanta tequila!» і не дякуй. І так, про іншу людину теж можна сказати, висловлюючи захват і захоплення.

До речі, якщо текіла спонукає тебе на зізнання в коханні близькій людині або новому другу, з яким вдалося познайомитися за душевними розмовами й розпиттям текіли, кажи «¡Te amo!» [те амо] або «¡Te quiero!» [те кʼєро].

Дуже просто говорити про любов, коли вона стосується чогось класного, смачного та цінного — наприклад, текіли Olmeca. Це справжня мексиканська текіла, родом із Халіско, Мексика, тому вона несе в собі культурні надбання та цінності Мексики.Цей напій роблять з агави найвищої якості, поєднуючи традиції та інноваційні методи у виробництві. Їх смак переносить подумки в тропічний спекотний рай та на запальні мексиканські вечірки. До речі, вона не чудово смакує не лише соло, але й у коктейлях.

Що означає Olmeca? — ¿Y quienes son los olmecas?

[і кʼєнес сон лос ольмекас]

Olmeca — це назва давнього народу, який жив на території Мексики. У цього народу була дуже крута культура, залишки якої знаходили в різних частинах Мексики. Ольмеки були першими, хто збудував у Мексиці піраміди та започаткував писемність. Також вони були вправними художниками, архітекторами та землеробами. Власне, саме їхню культуру запозичили мая та ацтеки.

У 1858 вчені віднайшли прямо в землі величезну камʼяну голову воїна, зображення якої стало логотипом бренду текіли Olmeca та прикрашає кожну пляшку.

Наостанок

На відміну від українців, в іспанців немає традиції проголошувати великі поетичні тости. Вони доволі лаконічні в словах та надають перевагу ділу, а не слову, тобто пити, а не говорити. тому ось кілька коротких привітань на випадок свят:

  • Вітаю! — ¡Felicidades! [фелісідадес]
  • Приємно познайомитись! — ж. р. ¡Encantada! / ч. р. ¡Encantado!  [енкантада] / [енкантадо]
  • Бажаю всього найкращого! — ¡Mis mejores deseos! [міс мехорес десеос]
  • З Днем Народження! — ¡Feliz cumpleaños! [феліс кумплєаньйос]
  • З Новим Роком! — ¡Feliz navidad! [феліс навідад]
  • З Пасхою! — ¡Feliz pascua! [феліс паскуа]
  • За Україну! — ¡Por Ucrania! [пор украніа]
  • За Мексику! — ¡Por Mexico! [пор мехіко]

Бажаємо смачних пригод із текілою Olmeca!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
35 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ВіскіАлкогольні напої

Що таке бурбон та як його правильно пити

9 Хв
Стаття розповість про те, що таке бурбон, які його види існують і які поради варто врахувати, щоб правильно насолодитися його смаком
КоктейліАлкогольні напої

Рецепт коктейлю Піна Колада

4 Хв
Розповідаємо найцікавіші штуки про коктейль Піна Колада та ділимося смачним рецептом
КоктейліАлкогольні напої

Рецепт коктейлю Куба Лібре

3 Хв
Розповідаємо, що це за напій та найцікавіші штуки про нього
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Онлайн-барАлкогольні напоїВино

Чим біодинамічні вина відрізняються від інших