Гайд покупцяКондитерські виробиПродукти

Як зробити морозиво вдома: 10 легких рецептів

6 Хв

Розповідаємо, як приготувати морозиво в домашніх умовах.

Солодке й освіжаюче морозиво – це найулюбленіший десерт для багатьох. У спекотний літній день холодне морозиво принесе насолоду, а у похмурий і сумний – втішить. Одним словом, у будь-якій життєвій ситуації – це крута штука. Ми зібрали для тебе кращі рецепти домашнього морозива та ділимося, як зробити морозиво вдома.

Читай також: «Як стати справжнім шефом на своїй кухні»

Домашнє морозиво з молока

Порції: 2
Калорійність: приблизно 126 кКал/100 г

Білки: 3.2 г
Жири: 3.5 г
Вуглеводи: 21.3 г

Час приготування: 12 год.

Інгредієнти

  • 1 стакан молока (мінімум 2,5% жирності)
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • ванілін (на свій смак)

Як зробити морозиво вдома з молока

Крок 1.
Додай у каструлю яйце, цукор та ванілін. Розмішай до однорідності.

Крок 2.
Додай у суміш молоко, повільно помішуючи та постав на невеликий вогонь. Коли суміш нагріється, зніми з вогню та збий.

Крок 3.
Розподіли суміш по формочках та постав у морозилку на 5 годин.

Домашнє морозиво з вершків

Порції: 10
Калорійність: приблизно 229 кКал/100 г

Білки: 3.80 г
Жири: 14.15 г
Вуглеводи: 21.68 г

Час приготування: 9 год.

Інгредієнти

  • 500 мл вершків (30-33% жирності)
  • 150 мл молока (3,2 % жирності)
  • 150 г цукру
  • 3 великих жовтка
  • ⅙ ч.л. ваніліну

Як зробити морозиво з вершків

Крок 1. 
Додай у каструлю жовтки та цукор, розітри. Додай молоко і ванілін.

Крок 2.
Постав суміш на маленький вогонь та нагрій, постійно помішуючи, поки консистенція не стане в’язкою та однорідною. Потім зніми та остуди.

Крок 3.
Додай вершки у окрему посудину та збий до густої консистенції.

Крок 4.
Додай збиті вершки до суміші, розмішай до однорідності. Переклади суміш в лоток з кришкою та поклади у морозилку на 8 годин.

Пломбір в домашніх умовах

Порції: 5
Калорійність: приблизно 227 кКал/100 г

Білки: 3.2 г
Жири: 15 г
Вуглеводи: 20.8 г

Час приготування: 8 год.

Інгредієнти

  • 200 мл молока (3,2% жирності)
  • 200 г вершків (30-33 %)
  • 4 великих жовтка
  • 70 г цукру
  • ⅙ ч. л. ваніліну

Як зробити морозиво пломбір

Крок 1. 
Додай у каструлю молоко, постав на маленький вогонь та нагрій. У іншу посудину додай жовтки та цукор, збий.

Крок 2.
Додай до молока жовтки з цукром та, постійно помішуючи, вари, поки не вийде однорідний крем. Потім зніми з плити та охолоди.

Крок 3.
У окремому посуді збий вершки та додай до крему, розмішай до однорідності. Переклади суміш в лоток з кришкою та постав у морозилку на 7 годин.

Домашнє морозиво для дітей

Порції: 8
Калорійність: приблизно 239 кКал/100 г

Час приготування: 5 год.

Інгредієнти

  • 350 г сухого дитячого харчування
  • 300 мл молока
  • 100 г дитячого печива
  • 20 г цукру

Як приготувати дитяче морозиво вдома

Крок 1.
Додай в каструлю молоко та цукор. Нагрій на маленькому вогні, помішуючи, та поки кристалики цукру не розчиняться. Потім зніми з вогню.

Крок 2.
Додай до молока дитячу суміш та розмішай до однорідності. Дрібно розкриши печиво та додай його до молока. Перемішай та залиш настоятися на 10 хв.

Крок 3.
Переклади суміш у формочки та поклади у морозилку на 3-4 год.

Рецепт шоколадного морозива

Порції: 4
Калорійність: приблизно 213 кКал/100 г

Білки: 3.68 г
Жири: 11.62 г
Вуглеводи: 24.09 г

Час приготування: 7 год.

Інгредієнти

  • 4 великих яйця
  • 140 г цукрової пудри
  • 0,4 л вершків (30-33%)
  • 150 г розтопленого шоколаду
  • 1 пачка ванільного цукру

Як приготувати морозиво з шоколадом

Крок 1.
Відокрем білки та жовтки яєць у дві різні миски. Збий жовтки та додай розтоплений шоколад, розмішай. У миску з білками додай цукрову пудру та збий.

Крок 2.
У іншу миску додай вершки та ванільний цукор, збий. 

Крок 3.
Змішай все в однорідну масу та переклади у лоток з кришкою. Поклади у морозилку на 6 годин.

Малинове морозиво вдома

Порції: 10
Калорійність: приблизно 213 кКал/100 г

Білки: 3 г
Жири: 7.70 г
Вуглеводи: 23 г

Час приготування: 9 год.

Інгредієнти

  • 300 мл молока (3,2% жирності)
  • 300 мл вершків (33% жирності)
  • 200 г свіжої малини
  • 100 г цукру
  • 4 яєчні жовтки
  • ⅙ ч. л. ваніліну

Як зробити домашнє морозиво з малиною

Крок 1.
Налий в каструлю молоко і вершки, постав на маленький вогонь. Додай ванілін, розмішай та нагрій молоко до кипіння. Зніми з вогню.

Крок 2.
В окремій мисці збий до пінки жовтки та 80 г цукру. Додай у гаряче молоко, постав на маленький вогонь та помішуй, поки суміш не почне густіти. Потім зніми з вогню та охолоди.

Крок 3.
Перемісти суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку на 2-3 год. Кожні 20 хв. перемішуй масу, щоб не з’явилися кристалики льоду.

Крок 4.
Засип малину в каструлю, додай 20 г цукру та 40 мл води. Постав на вогонь та провари 10 хв. після закипання. Протри через дрібне сито, щоб вийшло пюре без кісточок.

Крок 5.
Вмішай малинове пюре у вершкову масу та поклади в морозилку. Через 5 годин морозиво буде готове.

Рецепт домашнього морозива зі згущеним молоком

Порції: 4
Калорійність: приблизно 284 кКал

Білки: 3.8 г
Жири: 14.3 г
Вуглеводи: 35 г

Час приготування: 9 год.

Інгредієнти

  • 500 мл вершків
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 400 г згущеного молока

Як приготувати морозиво зі згущеним молоком

Крок 1.
У миску налий вершки, додай ванільний цукор та збий до кремової консистенції. 

Крок 2.
Перемішуючи суміш, додай згущене молоко.

Крок 3.
Переклади суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку на 2-3 год. Кожні 20 хв. перемішуй масу, щоб не з’явилися кристалики льоду. Потім залиш морозиво в морозилці ще на 6 годин до повного загустіння. 

Як приготувати м’ятне морозиво 

Порції: 8
Калорійність: приблизно 180 кКал/100 г

Час приготування: 8 год.

Інгредієнти

  • 500 мл молока (3,2% жирності)
  • 50 г солодковершкового масла (82% жирності)
  • 4 яєчні жовтки
  • 100 г цукрової пудри
  • 0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 13 листочків м’яти

Як приготувати

Крок 1.
Налий у каструлю молоко, додай м’яту. Постав на вогонь та провари. 

Крок 2.
Охолоди та проціди молоко, потім знову постав його на повільний вогонь та нагрій. Додай масло.

Крок 3.
У мисці змішай жовтки, крохмал та цукрову пудру. Додай суміш в молоко і провари до загустіння. 

Крок 4.
Помісти суміш у лоток з кришкою та поклади у морозилку на 7 годин.

Рецепт кокосового морозива 

Порції: 8
Калорійність: приблизно 222 кКал/100 г

Білки: 2.9 г
Жири: 15.3 г
Вуглеводи: 18.4 г

Час приготування: 8 год.

Інгредієнти

  • 250 мл вершків (30-33%)
  • 250 мл консервованого кокосового молока
  • 100 г цукру
  • 75 г дрібної кокосової стружки
  • 5 яєчних жовтків 

Як приготувати кокосове морозиво

Крок 1.
Збий у каструлі жовтки та цукор. Додай молоко і прогрій на повільному вогні до загустіння. Зніми з вогню та охолоди.

Крок 2.
Додай у миску вершки та кокосове молоко, збий. 

Крок 3.
Змішай кокосовий крем та молоко з жовтками. Додай кокосову стружку, розмішай.

Крок 4.
Переклади суміш у лоток з кришкою та постав у морозилку на 7 год.

Домашнє морозиво з соку

Порції: 4
Калорійність: приблизно 118 кКал

Білки: 0.50 г
Жири: 0.50 г
Вуглеводи: 22.75 г

Час приготування: 5 год.

Інгредієнти

  • 500 мл фруктового соку
  • 2 ст. л. цукру
  • 150 мл води
  • 2 ст. л. лимонного фрешу
  • деревʼяні палички або пластикові трубочки

Як зробити морозиво з соку

Крок 1.
Налий в каструлю воду, додай цукор, постав на маленький вогонь та звари сироп. Додай лимонний сік.

Крок 2. 
Налий у миску сік та цукровий сироп. Перемішай.

Крок 3.
Розлий суміш по формочкам та поклади в морозилку. Через 1 годину встав деревʼяні палички або пластикові трубочки в морозиво. Поклади ще на 3 години в морозилку. 

Звертаємо увагу на те, що БЖВ і калорійність, наведені у рецептах, – приблизні. Ці числа залежать від інгредієнтів, які ти будеш використовувати для приготування своїх смаколиків. 


Який би рецепт морозива в домашніх умовах ти не обрав, бажаємо смачного.

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
52 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Квашена капуста на зиму: користь та 6 смачних рецептів

8 Хв
Розповідаємо, чим корисна квашена капуста та як її приготувати на зиму.
ПродуктиПоради та добірки

Як готується лазанья: добірка простих рецептів

9 Хв
Розповідаємо, як і скільки готується лазанья, рецепт українською.
ЗакускиПродукти

Салат з тунцем: 7 швидких рецептів

6 Хв
Розповідаємо, як приготувати найсмачніший салат з тунцем
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Гайд покупцяНапоїПродукти

Що таке матча та як її правильно заварювати