Американо – класичний коктейль, що входить в перелік офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія «Незабутні». Своїм видатним смаком американо зобов’язаний характерному відтінку трав’яної гіркоти, що її надають вермут та біттер Кампарі.
Коктейль американо традиційно подають в масивному стійкому роксі. Для приготування знадобляться джиггер, коктейльна ложка та ніж для цедри.
Основний інгредієнт: червоний вермут, Кампарі
Міцність: 20 – 26°
Смак: міцний, гіркий, трав’яний
Тип: лонґ дрінк, аперитив
Кількість інгредієнтів: 5
Складність приготування: легко
Інгредієнти
Червоний вермут – 50 мл
Червоний біттер Campari – 50 мл
Содова – 50 мл
Апельсинова цедра – 1 шт
Кубики льоду – 180 г
Коктейль американо: рецепт
Крок 1. Наповни рокс по вінця кубиками льоду.
Крок 2. Налий по 50 мл червоного вермуту та біттеру.
Крок 3. Долий содову до верху склянки, злегка розмішай коктейльною ложкою.
Крок 4. Прикрась коктейль апельсиновою цедрою.
Як обрати інгредієнти для приготування Americano вдома
Історія свідчить, що коктейль вигадав легендарний бармен Гаспаре Кампарі в 1860-х роках. Його першою назвою був Мілан-Торіно, оскільки біттер Кампарі походить з Мілану, а червоний вермут Punt e Mes – з Торіно.
В 1920-х роках коктейль особливо полюбили американські туристи, які в себе на батьківщині потерпали від сухого закону. Так напій отримав свою остаточну назву.
Обирай для коктейлю якісний, проте не обов’язково дорогий червоний вермут – содова та біттер врівноважать смак. Якщо тобі хочеться більше гіркоти, додай в рецепт 1 мл біттеру Ангостура.
Фото: безкоштовні фотостоки