ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати оладки з манки

3 Хв

Розповідаємо, як приготувати оладки з манки для будь-якої нагоди.

Оладки з манки мають незвичайну ніжну текстуру завдяки своєму основному інгредієнту. Саме він робить тісто більш густим і повітряним без додавання великої кількості борошна. В результаті виходять легкі й ніжні оладки, які при цьому залишаються дуже ситними, не обтяжуючи травлення. Розповідаємо, як їх зробити вдома та що для цього потрібно.

Також буде цікаво

Поради, як приготувати та подавати оладки на манці

Оладки на манці

Найважливіше в цьому рецепті — дати манці добре настоятися в рідині. За цей час крупа насичується вологою та набухає, завдяки чому тісто виходить однорідне та набуває потрібної консистенції. В іншому випадку оладки можуть вийти жорсткими або розсипатися під час смаження.

Оладки з манки найкраще смакують теплими — тоді вони особливо ніжні та мʼякі. Подавай їх зі сметаною, медом, варенням або ягодами, а краще — з усім разом. Всі ці інгредієнти чудово доповнюють нотки кориці в смаку оладок. Також можна посипати їх подрібненими горішками або цукровою пудрою. 

Що треба для приготування оладок з манкою 

Оладки на манці

👥 Порції: 5
🔥 Калорійність: кКал/100 г
🕐 Час приготування: 40 хв.

Щоб приготувати цю страву, тобі знадобиться невеликий набір продуктів — перевір, чи все є під рукою.

Інгредієнти:

  • 90 г манки;
  • 240 мл молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 7 ст. л борошна;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ч. л соди;
  • 1 ч. л оцту;
  • ½ ч. л меленої кориці;
  • 1 дрібка солі;
  • 5 ст. л олії.

У випадку, якщо в пріоритеті мінімум калорій, краще готувати оладки з манки на воді, а не на молоці. Вони вийдуть ще легшими, але в цьому випадку варто додати ягід, фруктів, сухофруктів або інших інгредієнтів для яскравішого смаку. 

Інший спосіб знизити калорійність страви — вибрати молоко, яке підходить саме тобі. Щоб детально в цьому розібратися, пропонуємо переглянути нашу статтю «Яке молоко найкорисніше?»

До речі, якщо зробити оладки лише на манці, без борошна, вони можуть вийти ще більш повітряними, а смак крупи буде виразнішим. Цей варіант підійде тим, хто уникає пшеничного борошна.

Покрокове приготування оладок на манці 

Оладки на манці

Коли ти зібрав усі інгредієнти, час переходити до приготування. Ділимося детальним рецептом оладок на манці покроково:

  1. В глибокій мисці змішай манку з молоком і залиш на 30 хв.
  2. Додай яйця, сіль, цукор, корицю, 3 ст. л олії та перемішай.
  3. В окремій мисці погаси соду оцтом і додай до маси з манкою.
  4. Поступово додавай борошно, вмішуючи його. Тісто має вийти помірно густе. Залиш настоятися ще на 5 хв.
  5. Розігрій сковорідку, налий в неї трохи олії та столовою ложкою викладай оладки. Готові оладки мають бути однорідно просмаженими до золотавості. 

Пропонуємо подивитися відеорецепт — там наочно показаний процес приготування оладок з манки.

@lahbco talk about hole foods 🕳🤠#pancake #breakfast #foodontiktok #easyrecipe #pancakes #arabtiktok ♬ Chill – RoséBlack

Отже, оладки на манці, незалежно від того, готуєш ти їх на молоці чи на воді, — завжди виходять поживними та ситними. Проте, страва легко заграє новими смаками, якщо ти покладешся на свою фантазію й додаси до тіста улюблені прянощі, фрукти чи навіть щось дуже несподіване, наприклад — шоколадну крихту, кокос або мак.


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
80 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати оладки з яблуками: смачний рецепт

3 Хв
Як зробити оладки з яблуками в домашніх умовах.
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати пишні оладки: рецепт покроково 

3 Хв
Як приготувати пишні оладки на дріжджах і воді без яєць.
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати бананові оладки

3 Хв
Таємниці приготування смачних оладок з бананом.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ДімПобут

Як відмити духовку від застарілого жиру та нагару