Розповідаємо, як приготувати домашній тертий пиріг на маргарині та даємо пораду, як це зробити без яєць.
У цій статті:
Дехто вважає, що тільки на маслі випічка виходить ідеальною, але то не зовсім так. Все залежить від рецепта. Наприклад, домашній тертий пиріг на маргарині буде хрусткішим, стабільнішим, легшим. Все тому, що цей продукт повільніше тане, рослинні олії в його складі забезпечують рівномірнішу й вологішу структуру тіста. А ще цей простий рецепт у півтора, а то і два рази дешевший.
Інгредієнти для рецепта тертого пирога на маргарині

🍽️ Кількість порцій: 8
✔️ Енергетична цінність: 335 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година
Для ідеального результату намагайся ретельно відміряти всі інгредієнти цього простого рецепта:
- борошно — 350 г;
- маргарин — 150 г;
- цукор — 150 г;
- яйця — 2 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л;
- варення або джем — 250 г;
- сіль — дрібка.
Маргарин краще охолодити, а яйця, навпаки, дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони набули кімнатної температури. Якщо хочеш рецепт без яєць, візьми 1 столову ложку насіння льону та змішай з трьома ложками води. В решті ж кроків готуй цей пиріг тертий на маргарині без змін.
Цікаві штуки на MAUDAU
Покрокове приготування тертого пирога на маргарині

На підготовку в тебе піде не більше 20 хвилин, основний час займе випікання тертого пирога на маргарині з варенням.
Дій за таким планом:
- Охолоджений маргарин наріж кубиками й перетри з борошном до дрібних крихт.
- Цукор, яйця, розпушувач і сіль змішай до однорідності.
- Додай крихти, швидко заміси тісто.
- Візьми меншу частину тіста (приблизно ⅓), загорни у плівку та охолоди 15–20 хвилин.
- Більшу частину розкачай і виклади у форму, зроби бортики.
- Розподіли варення рівним шаром.
- Охолоджену меншу частину натри на великій тертці поверх начинки.
- Випікай при 180 °C близько 35–40 хвилин до золотистої скоринки.
Остуди смаколик у формі, потім наріж.
Поради, як покращити рецепт тертого пирога на маргарині

Кілька ідей, як удосконалити базовий рецепт:
- Подавати домашній тертий пиріг на маргарині краще охолодженим, щоб верх став хрустким.
- Можна додати трохи лимонної цедри в тісто — це освіжить смак.
- Замість варення смачно буде з яблуками, з вишнями, іншими свіжими ягодами та фруктами за сезоном.
- Якщо меншу частину тіста не просто охолодити, а заморозити перед натиранням, верхня частина випічки буде ще більш хрусткою.
- Якщо хочеш менш солодкий варіант — зменш кількість цукру й використай кисле варення.
- А щоб тісто було ніжнішим та вологішим, зроби пиріг на маргарині й сметані, тільки не переборщи, додай останньої лише 2–3 ложки.
Ось і все. Залишається заварити ароматний чай і можна смакувати!





