Смачні деруни по-селянськи в горщику

4 Хв

Розповідаємо, як зробити деруни з мʼясом на сковороді та в горщиках.

Деруни з мʼясом, рецепт по-селянськи в горщику — це дуже ситна, ароматна та гарна в подачі страва. Вона стане відмінним вибором для сімейної вечері або святкового столу, коли хочеться приготувати щось просте, але водночас особливе та смачне. 

Також буде цікаво

Інгредієнти рецепта дерунів у горщику

Деруни по-селянськи

👥 Порції: 2
🔥  Калорійність дерунів: приблизно 176 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 1 год. 30 хв.

Перед тим як приготувати деруни з мʼясом по-селянськи, підготуй всі необхідні інгредієнти:

  • 300 г мʼяса;
  • 5 середніх картоплин;
  • 1 середня цибулина; 
  • 1 середня морквина;
  • 1 куряче яйце;
  • 150 мл сметани;
  • 50 г твердого сиру;
  • 2-3 ст. л борошна;
  • 2 зубчики часнику; 
  • 2 ст. л нарізаного кропу;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • олія для смаження.

Як приготувати деруни по-селянськи покроково

Деруни по-селянськи

Детально розберемося, як приготувати смачні деруни в горщику:

  1. Промий мʼясо під холодною проточною водою та обсуши паперовим рушником. Наріж його невеликими шматочками.
  2. Помий та почисть овочі. Окремо натри моркву, картоплю та часник, а цибулю розріж навпіл. Одну половину натри, а іншу дрібно наріж. 
  3. Постав пательню на помірний вогонь та розігрій на ній олію. Виклади на неї мʼясо та обсмаж до румʼяної скоринки. Додай моркву, нарізану цибулю та часник і тушкуй все 5-7 хвилин. Поперчи й посоли.
  4. Відтисни зайву рідину з натертої картоплі, переклади її в глибоку миску, додай яйце, натерту цибулю, борошно, сіль та перець. Добре все перемішай.
  5. Візьми нову пательню та розігрій її на помірному вогні. Додай олію та, коли вона нагріється, викладай деруни ложкою. Трохи підсмаж їх з обох боків до напівготовності. 
  6. Постав духовку розігріватися на 180 градусів.
  7. Викладай готові деруни в горщику на дно. Потім мʼясну начинку та знову шар картопляних оладків. Зверху полий сметаною та натри сир. 
  8. Накрий деруни по-селянськи в горщиках кришками або фольгою. Постав їх у духовку на 30-40 хвилин. 

Також пропонуємо переглянути відеорецепт, щоб наочно побачити всі етапи, як приготувати.

@yaroslavskyi.vova

Ласуни ярмаркові або деруни, запечені із Сорочинського ярмарку Про них я дізнався ще, коли навчався в Полтаві, і, думаю, навіть краще запікати їх у горщику – так буде ще смачніше! А якщо вже мова про традиції, то саме Полтавський завод випускає олію Стожар – тож вони для мене рідні й справжні молодці! Виробляють за сучасними технологіями м’якого очищення не лише соняшникову, а й чудову лляну, кунжутну та гарбузову олії. 🫶 Деруни: 500г очищеної картоплі 100г очищеної цибулі 🧅 1 яйце 50г сметани 50г борошна Сіль Соняшникова олія Стожар для смаження Соус: 350г свинини ( краще вирізка чи ошийок) 150г цибулі 250г сметани ( можна домашню!) 150г бульйону чи води 100г твердого сиру 👉щоб результат порадував -обирайте картоплю для смаження або хочаб жовті в середині сорти! 👉картоплю натираю на тонкій тертушці, так само тру цибулю і додаю сметану- так картопля не буде темніти! Далі додаю яйце та борошно. Суміш виходе трішки рідкувата, але не хвилюйтесь. Коли будете викладати на гарячу пательню смажити – перемішайте усе і так з усім формуйте тоненький дерун! 👉смажу на трошки вишче середнього вогні до румʼяноі скоринки, олію даю достатньо щоб було на пательні, але як знімаю готові обсмажені – кладу їх на паперову серветку. 👉окремо готую «соус» з мʼясом: Тоненько нарізаю шматочки свинини, швидко обсмажую на високому вогні- не до готовності – просто до румʼяності , зверху готові солю та перчу. На тій самій пательні зменшую вогонь та обсмажую і навіть протушковую цибулю, додаю сметану, воду чи бульйон, сіль перець та мʼясний сік що виділився від свинини, доводжу до смаку, соус має бути досить рідкий. ( дехто ще додає часник 🧄) 👉у горщик чи іншу ємність перекладаю деруни та мʼясо, щедро поливаю соусом і зверху затираю сиром і ставлю у духовку на 12-15 хвилин -запектись, зарумʼянитись. Їсти треба гарячими, можна ще посипати січеною зеленню свіжого кріпу чи петрушки А які ваші особливі рецепти, про які не знайти нічого в інтернеті?

♬ Погляд – YAKTAK

Поради, як зробити деруни з мʼясом ще смачнішими

Деруни по-селянськи

Страва за нашим рецептом має насичений багатий смак, але, за бажанням в овочево-мʼясну засмажку можна додати 150-200 г свіжих печериць. Вони подарують страві ніжного грибного аромату та ситності.

Також замість грибів або разом із ними можна додати 1 середній червоний болгарський перець. Цей овоч чудово поєднується і з мʼясом, і з грибами, роблячи страву соковитішою та додаючи приємної солодкості.

До речі, замість горщиків можеш запекти все у великій керамічній формі під фольгою або кришкою. Так вийде сімейний варіант на велику компанію.

Коли деруни з мʼясом в духовці приготуються, посип їх кропом і одразу подавай. 

До речі, якщо хочеш дізнатися більше про тонкощі приготування, рекомендуємо переглянути нашу статтю з класичним рецептом хрустких дерунів. Там ти знайдеш корисні поради та секрети, які допоможуть зробити твою страву бездоганною. 

Тепер, коли ти знаєш все про деруни з мʼясом у горщику по-селянськи, час готувати. Нехай кожен шматок приносить насолоду домашньою стравою. 


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
110 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Деруни з м’ясним фаршем у духовці

3 Хв
Як приготувати деруни з м’ясним фаршем в домашніх умовах.
ПродуктиПоради та добірки

Пишні деруни з грибним соусом

3 Хв
Як зробити пишні деруни з грибами.
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати деруни з кабачків і картоплі 

2 Хв
Як приготувати деруни з кабачків і картоплі, даємо покроковий рецепт українською.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Алкогольні напоїЦікаві добірки

Кавовий лікер: як зробити в домашніх умовах та рецепти коктейлів