Швидкий тертий пиріг з яблуками

2 Хв

Розповідаємо, як приготувати тертий пиріг з яблуками, а ти обирай, на маргарині чи пісний. 

Тертий пиріг з яблуками — це простий спосіб швидко отримати ароматну домашню випічку. Хрустке тісто, поєднане з соковитою начинкою, чашка кави — це твої кілька хвилин насолоди.

Також буде цікаво

Інгредієнти для рецепта тертого пирога з яблуками

Інгредієнти для рецепта тертого пирога з яблуками

🍽️ Кількість порцій: 8 
✔️ Енергетична цінність: 310 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 50 хвилин

Ось, що тобі знадобиться, щоб зробити швидкий тертий пиріг з яблуками

  • борошно — 350 г;
  • маргарин (охолоджений) — 150 г;
  • цукор — 120 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • яблука — 400 г;
  • кориця — ½ ч. л;
  • сіль — дрібка.

Якщо захочеш ще більше відтінків смаку, приготуй 200–250 г кисломолочного сиру, а вже після нього викладай яблука. Для пісного пирога заміни яйця на 3 столові ложки яблучного пюре, а маргарин на 100 г олії.

Покрокове приготування тертого пирога з яблуками

Покрокове приготування тертого пирога з яблуками

Як готувати тертий пиріг з яблуками? Зовсім не складно, просто дотримуйся цього плану:

  1. Яблука почисть, звільни від серцевини, натри, змішай з корицею та невеликою кількістю цукру.
  2. Маргарин бери одразу з холодильника та перетри його з борошном, щоб вийшли дрібні крихти. Для пісного варіанту використовуй олію, пам’ятаєш?
  3. Цукор, яйця, розпушувач і сіль змішай до однорідності. Якщо готуватимеш пісний тертий пиріг, то на цьому кроці додавай яблучне пюре замість яєць.
  4. Додай борошняну крихту та заміси тісто.
  5. Відділи приблизно третину, загорни у плівку та відправ у холод.
  6. Решту розкачай так, щоб пласт був більший за форму з усіх боків.
  7. Виклади його у форму, з того, що звисає, зроби бортики.
  8. Виклади яблука та розрівняй. Якщо хочеш тертий пиріг з сиром, то його черга перед фруктами.
  9. Охолоджену частину тіста натри на тертці просто поверх яблук.
  10. Постав у розігріту до 180 °C духовку на 30–35 хвилин. Готово, коли з’явиться золотиста скоринка.

Не поспішай виймати пиріг з форми, нехай охолоне, щоб можна було різати без ризику, що він розкришиться.

@donnamoffitt

#recipe #applepie #gratedapplepie #easy #pie #dessert #christmas #thanksgiving #fall #autumn #baking #fypシ #fyp

♬ original sound – Donna Moffitt

Поради, як покращити рецепт 

Поради, як покращити рецепт

У запропонований вище рецепт можна додати різноманіття:

  1. Якщо візьмеш 180 г маргарину, вийде більш хрусткий тертий пісочний пиріг з яблуками.
  2. Спробуй рецепт з яблуками та безе: збий білки з цукром і виклади поверх яблук перед натиранням тіста.
  3. Подавай краще охолодженим, щоб верх став хрустким, а яблука всередині залишалися соковитими.
  4. Можна експериментувати з начинкою: додати родзинки, горіхи, трохи лимонної цедри чи інші фрукти.
  5. Якщо яблука кислі, збільш кількість цукру, а для пирога з кисломолочним сиром бери тільки солодкі.

Та головний секрет в тому, щоб насолоджуватись не лише результатом, а й процесом приготування!

Avatar photo
100 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
ПродуктиКондитерські вироби

Тертий пиріг з варенням: рецепт, як спекти

3 Хв
Розповідаємо, як приготувати тертий пиріг з варенням в домашніх умовах.
ПродуктиКондитерські вироби

Тертий пиріг на маргарині: рецепт покроково

2 Хв
Розповідаємо, як приготувати домашній тертий пиріг на маргарині та даємо пораду, як це зробити без яєць.
ПродуктиКондитерські вироби

Класичний тертий пиріг: рецепт, як зробити з варенням

3 Хв
Розповідаємо, як зробити класичний тертий пиріг, ділимось простим та смачним рецептом з варенням.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ДітиАктивний відпочинок

Як зробити сніжинку з паперу: схеми та ідеї