Розповідаємо, як приготувати тертий пиріг з яблуками, а ти обирай, на маргарині чи пісний.
У цій статті:
Тертий пиріг з яблуками — це простий спосіб швидко отримати ароматну домашню випічку. Хрустке тісто, поєднане з соковитою начинкою, чашка кави — це твої кілька хвилин насолоди.
Інгредієнти для рецепта тертого пирога з яблуками

🍽️ Кількість порцій: 8
✔️ Енергетична цінність: 310 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 50 хвилин
Ось, що тобі знадобиться, щоб зробити швидкий тертий пиріг з яблуками:
- борошно — 350 г;
- маргарин (охолоджений) — 150 г;
- цукор — 120 г;
- яйця — 2 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л;
- яблука — 400 г;
- кориця — ½ ч. л;
- сіль — дрібка.
Якщо захочеш ще більше відтінків смаку, приготуй 200–250 г кисломолочного сиру, а вже після нього викладай яблука. Для пісного пирога заміни яйця на 3 столові ложки яблучного пюре, а маргарин на 100 г олії.
Покрокове приготування тертого пирога з яблуками

Як готувати тертий пиріг з яблуками? Зовсім не складно, просто дотримуйся цього плану:
- Яблука почисть, звільни від серцевини, натри, змішай з корицею та невеликою кількістю цукру.
- Маргарин бери одразу з холодильника та перетри його з борошном, щоб вийшли дрібні крихти. Для пісного варіанту використовуй олію, пам’ятаєш?
- Цукор, яйця, розпушувач і сіль змішай до однорідності. Якщо готуватимеш пісний тертий пиріг, то на цьому кроці додавай яблучне пюре замість яєць.
- Додай борошняну крихту та заміси тісто.
- Відділи приблизно третину, загорни у плівку та відправ у холод.
- Решту розкачай так, щоб пласт був більший за форму з усіх боків.
- Виклади його у форму, з того, що звисає, зроби бортики.
- Виклади яблука та розрівняй. Якщо хочеш тертий пиріг з сиром, то його черга перед фруктами.
- Охолоджену частину тіста натри на тертці просто поверх яблук.
- Постав у розігріту до 180 °C духовку на 30–35 хвилин. Готово, коли з’явиться золотиста скоринка.
Не поспішай виймати пиріг з форми, нехай охолоне, щоб можна було різати без ризику, що він розкришиться.
@donnamoffitt #recipe #applepie #gratedapplepie #easy #pie #dessert #christmas #thanksgiving #fall #autumn #baking #fypシ #fyp
♬ original sound – Donna Moffitt
Поради, як покращити рецепт

У запропонований вище рецепт можна додати різноманіття:
- Якщо візьмеш 180 г маргарину, вийде більш хрусткий тертий пісочний пиріг з яблуками.
- Спробуй рецепт з яблуками та безе: збий білки з цукром і виклади поверх яблук перед натиранням тіста.
- Подавай краще охолодженим, щоб верх став хрустким, а яблука всередині залишалися соковитими.
- Можна експериментувати з начинкою: додати родзинки, горіхи, трохи лимонної цедри чи інші фрукти.
- Якщо яблука кислі, збільш кількість цукру, а для пирога з кисломолочним сиром бери тільки солодкі.
Та головний секрет в тому, щоб насолоджуватись не лише результатом, а й процесом приготування!



