Розповідаємо, що приготувати з кабачків на вечерю, щоб було смачно та небанально.
У цій статті:
Страви з кабачків – саме те, чим варто насолоджуватися в розпал сезону свіжих овочів. Цей інгредієнт не лише корисний і смачний, а й напрочуд універсальний. Є безліч цікавих варіантів, що можна зробити з кабачків – від легких салатів і хрустких дерунів до запіканок, рулетів і навіть ніжних крем-супів.
Більшість страв з ними швидко готуються, не потребують складних або дорогих інгредієнтів і завжди тішать смаком. Тому прості рецепти з кабачків ідеально підходять для щоденного меню. До того ж завдяки низькій калорійності вони ідеально вписуються навіть в дієтичний раціон.

Також буде цікаво
В цій добірці ми зібрали найкращі рецепти з кабачків — на будь-який смак і для будь-якої нагоди. Тут знайдеш усе: від простих сніданків до перших і основних страв, а також легкий салат, який доповнить будь-яке меню. Збережи цю добірку собі та поділися з друзями, — нехай і вони знають, що приготувати з кабачків на вечерю і не тільки.
Пишні оладки з кабачків

Цей рецепт не потребує складних інгредієнтів. Пишні оладки з кабачків стануть чудовим сніданком, обідом або вечерею для всієї родини, адже їх дуже швидко готувати. Водночас ароматний часник, сир та свіжа зелень надають страві яскравого смаку, ніжної текстури та поживності. Такі прості рецепти з кабачків, як цей, можуть стати улюбленими в щоденному літньому меню.
Порції: 2
Калорійність: 160 кКал/100 г
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок;
- 1 зубчик часнику;
- 200 г сиру;
- 2 курячих яйця;
- 3 ст. л борошна;
- 2 ст. л олії;
- 1 пучок петрушки;
- сіль за смаком.

Як приготувати оладки з кабачків простий рецепт:
Крок 1
Натри кабачок на середній терці, додай яйця, борошно, сир, сіль і добре перемішай у глибокій мисці.
Крок 2
Розігрій сковорідку з олією на середньому вогні. Викладай на неї тісто столовою ложкою та смаж пишні оладки з кабачків з обох боків до золотистої скоринки.
Крок 3
Виклади їх на тарілку та нарви зверху петрушки. Після цього страва з кабачків готова прикрашати стіл.
Запіканка з кабачків з м’ясом

Дієтична запіканка з кабачків – це смачна, поживна страва, яка чудово підходить як для щоденного раціону, так і для особливих випадків. У цьому рецепті свіжі овочі поєднуються з фаршем з курячого філе та свіжою зеленню, утворюючи ніжну й соковиту текстуру й насичений смак. Це один з найкращих варіантів, що приготувати з кабачків в духовці.
Порції: 4
Калорійність: 100 кКал/100 г
Час приготування: 1 год.
Інгредієнти:
- 600 г курячого фаршу;
- 2 середніх помідори;
- 2 невеликих кабачки;
- 1 цибулина;
- 1 невелика морквина;
- 1 зубчик часнику;
- ½ пучка кропу;
- ½ пучка петрушки;
- 80 г тертого сиру
- 1 ст. л олії;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.

Запіканка з кабачків і курячого філе, рецепт:
Крок 1
Постав духовку розігріватися на 200 градусів.
Крок 2
Почисть моркву та натри на великій терці. Звільни від лушпиння цибулю та часник, дрібно наріж. Кріп і петрушку подрібни.
Крок 3
Розігрій сковорідку на великому вогні, налий олію, додай моркву з цибулею та обсмаж. Додай часник, перемішай і готуй ще кілька хвилин.
Крок 4
Переклади фарш у глибоку миску, додай смажені овочі, кріп, петрушку, трохи солі, перцю і добре розмішай.

Крок 5
Наріж кабачок і помідори кружечками по 5 мм товщиною.
Крок 6
Візьми форму для випікання, виклади фарш з морквою, рівномірно розклади зверху кабачки з помідорами, посоли, поперчи та запікай у розігрітій духовці 50 хвилин.
Крок 7
Коли запіканка з кабачків і фаршу приготується, посип її сиром і поклади в піч ще на кілька хвилин, поки він не розплавиться. Після цього запіканка з кабачків готова до подачі на стіл.
Свіжий салат з кабачків

Серед інших страв, що можна приготувати з кабачків, особливе місце займає свіжий салат – легкий, ароматний і дуже корисний. Він ідеально підійде для літніх днів, коли хочеться чогось простого, але водночас смачного. Ця низькокалорійна страва з кабачків стане чудовим гарніром, перекусом або повноцінною вечерею. А щоб зробити салат ще смачнішим – додай свої улюблені інгредієнти або соус.
Порції: 2
Калорійність: 85 кКал/100 г
Час приготування: 15 хв.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки;
- 2 зубчики часнику;
- ½ середнього помідора;
- ½ стебла селери;
- 1 невеликий пучок петрушки;
- 100 г сиру фета;
- 1 ст. л грецького йогурту;
- 1 жменя очищеного гарбузового насіння;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.

Як приготувати салат з кабачків свіжий:
Крок 1
Дрібно наріж помідор, селеру та петрушку. Подрібни почищений часник.
Крок 2
У блендер поклади помідор, селеру, часник, сир фета, грецький йогурт, посоли й поперчи. Збий все до однорідності та залиш на кілька хвилин.
Крок 3
Дрібно наріж кубиками, слайсами або нашинкуй соломкою кабачки в глибоку миску. Залий сумішшю з овочів і йогурту та добре розмішай. На фото можеш побачити, як по-різному виглядає страва залежно від способу нарізки кабачка.
Крок 4
Перед подачею посип салат очищеним насінням гарбуза або горіхами. Так ця страва з кабачків буде ще смачнішою та кориснішою.
Цікаві штуки на MAUDAU
Деруни з кабачків та картоплі

Деруни – це одна з найпопулярніших та найулюбленіших для багатьох страв, яку дуже легко приготувати вдома. А як зробити деруни з кабачків, а не лише з картоплі, то страва вийде трохи легшою, соковитішою, але все ще хрусткою. Водночас цей інгредієнт робить страву ніжною й свіжою, а кріп додає аромату і пряності. Цей рецепт – один з найкращих варіантів, що приготувати з кабачків на вечерю влітку.
Порції: 2
Калорійність: 114 кКал/100 г
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
- 1 невеликий кабачок;
- 2 невеликі картоплини;
- ½ пучка кропу;
- 1 яйце;
- 3 ст. л борошна;
- 2 ст. л олії;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.

Як приготувати деруни з кабачків і картоплі:
Крок 1
Почисть картоплю та натри її на дрібній терці разом з кабачком в одну миску. Відтисни, щоб вийшла зайва рідина.
Крок 2
Добре промий кріп і подрібни його ножем.
Крок 3
У натерті овочі розбий яйце, додай спеції, борошно та кріп. Добре перемішуй після кожного інгредієнту.
Крок 4
Візьми сковорідку та постав її на середній вогонь. Коли вона розігріється, налий трохи олії.
Крок 5
Столовою ложкою викладай на неї тісто, формуючи деруни. Обсмаж з обох сторін до золотистого кольору. Між порціями, за потреби, додавай олію.
Крок 6
Виклади готові деруни з кабачків на тарілку та подавай до столу. Якщо хочеш, щоб на них залишилось менше олії, можеш спочатку класти на паперовий рушник, а вже потім на посуд для подачі.
Смачний суп-пюре з кабачків

Цей рецепт з кабачків, мабуть, найнестандартніший у нашій добірці – ніжний суп-пюре. Він вразить навіть тих, хто зазвичай байдужий до овочевих страв, адже оксамитова текстура, легкий горіхово-вершковий смак і приємний аромат нікого не залишають байдужим. До речі, такі страви з кабачків з однаковим задоволенням можна їсти як гарячими, так і охолодженими.
Порції: 4
Калорійність: 74 кКал/100 г
Час приготування: 50 хв.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки;
- 2 великі картоплини;
- 2 середні морквини;
- 1 середня цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 600 мл води;
- 100 мл вершків;
- 70 г вершкового масла;
- 1 жменя кешʼю;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.

Як приготувати крем-суп з кабачків:
Крок 1
Почисть всі овочі. Кабачки, картоплю, моркву та цибулю наріж кубиками, а часник і кеш’ю подрібни.
Крок 2
Візьми каструлю з товстим дном, розтопи в ній масло на середньому вогні. Додай цибулю і смаж до прозорості.
Крок 3
Додай до цибулі моркву, перемішай і смаж кілька хвилин. Потім всип кабачок, знову перемішай і готуй ще близько 5 хвилин. Додай картоплю та половину кунжуту, посоли, поперчи та добре перемішай.
Крок 4
Влий у каструлю вершки та воду, а коли суп закипить, накрий його кришкою та готуй, поки картопля не стане м’якою.
Крок 5
Зніми каструлю з вогню та подрібни страву блендером до консистенції пюре.
Крок 6
Розлий суп з кабачків по тарілках і присип залишками кеш’ю.
Рулет з кабачків в духовці

Найкращі рецепти з кабачків в духовці – це не лише прості запіканки чи пироги, але й дещо оригінальніше, наприклад, ніжний рулет із соковитою грибною начинкою. В ньому поєднуються свіжі овочі, духмяні спеції та різні сири, які створюють гармонійний смак і цікаву текстуру. Такі страви з кабачків в духовці виглядають святково, тому підійдуть як на святковий стіл, так і для затишної родинної вечері.
Порції: 6
Калорійність: 92 кКал/100 г
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки;
- 1 велика цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 1 середній помідор;
- 2 стебла зеленої цибулі;
- 400 г печериць;
- 3 курячих яйця;
- 4 ст. л борошна;
- 50 г сиру моцарела;
- 120 г крем-сиру;
- 3 ст. л сметани;
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- копчена паприка за смаком.
Як приготувати рулет з кабачків швидко:
Крок 1
Постав духовку розігріватися до 170 градусів.
Крок 2
Натри кабачок на великій терці, трохи посоли та лиши на 10 хвилин настоятися. Потім добре відтисни від зайвої рідини та переклади в глибоку миску.

Крок 3
Додай перець з паприкою, сметану, яйця, пармезан і борошно. Перемішай до однорідності.
Крок 4
Застели деко для випікання пергаментом і рівномірно виклади тісто з кабачками.
Крок 5
Постав у розігріту духовку та випікай приблизно 25 хвилин.
Крок 6
Почисть цибулину і часник, а з шампіньйонів зніми шкірку. Наріж їх тонкими скибками.
Крок 7
Розігрій сковорідку на середньому вогні, налий олію. Обсмаж на ній печериці з цибулею, потім додай часник, паприку, сіль і перець.
Крок 8
Вийми тісто з кабачками з духовки та залиш охолонути.
Крок 9
Змасти його крем-сиром, а зверху рівномірно виклади печериці з цибулею.

Крок 10
Тонко наріж помідор і розклади його зверху на тісто з сиром і грибами в кілька рядів. Зверху все присип пармезаном.
Крок 11
Обережно скрути рулет з кабачків, загорни його в пергамент і обгорни харчовою плівкою. Поклади у холодильник приблизно на 30 хвилин, після чого подавай до столу.
Тепер, коли ти маєш під рукою найкращі рецепти з кабачків, саме час втілювати їх на кухні, поки сезон у розпалі. Памʼятай, що перед тим, як готувати, овочі та зелень треба добре помити. Не бійся експериментів, адже прості рецепти з кабачків завжди можна змінити. Якщо захочеш зробити свою страву кориснішою або цікавішою, спробуй додати щось нове: соус, зелень, сир або спеції. Наприклад, насип трохи куркуми — це природний антиоксидант.
Смачного!