Розповідаємо, як приготувати шарлотку в мультиварці, ділимось смачним рецептом з яблуками та корицею.
У цій статті:
Смачна шарлотка в мультиварці — це дуже проста страва, яку можна готувати хоч кожен день. Випічка виходить соковита, дуже ніжна. Її не соромно поставити й на святковий стіл.
Що треба для приготування шарлотки з яблуками та корицею в мультиварці

🍽️ Кількість порцій: 6
✔️ Енергетична цінність: 190 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 70 хвилин
По суті це класична шарлотка з яблуками, тільки приготована в мультиварці. Тобі знадобляться такі інгредієнти:
- яблука — 4 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 150 г;
- борошно — 150 г;
- кориця — 1 ч. ложка;
- розпушувач — 1 ч. ложка.
Приготуй також приблизно столову ложку вершкового масла для змащування чаші та манку або сухарі аби присипати ними дно, щоб начинка не прилипла.
Як приготувати покроково смачну шарлотку в мультиварці з яблуками

Мультиварка або скороварка підійде для приготування шарлотки, якщо в ній є програма випікання. Це такий прилад, який не треба розігрівати завчасно, як духовку, вона не потребує нагляду під час роботи, а готовність можна не перевіряти, й бути впевненою, що з випічкою все добре. Але підготовчий процес все ж таки на тобі, тому дій за таким планом:
- Підготуй яблука, прибравши шкірку та серцевину. Наріж спершу на половинки, а потім на тоненькі слайси, склади у миску. Якщо фрукти кислуваті, додай цукру. Потім висип всю корицю, ретельно перемішай, накрий кришкою та залиш.
- Яйця збий з цукром до утворення пишної світлої маси. Міксер це робить за 5–7 хвилин. Можна обійтися двома виделками, але це значно довше та потребує багацько сили.
- Борошно разом з розпушувачем просій та вводь в отриману яєчну масу невеликими порціями. Дуже обережно вимішуй все лопаткою, тоді збережеш максимум повітря в тісті.
- Дно та стінки чаші ретельно змасти шматочком масла, а потім притруси манкою чи сухарями. Зауваж, що шарлотка буде пишна, тісто підніметься мінімум вдвічі, тож врахуй це й не жалій ані масла, ані панірування, щоб нічого не прилипло.
- На дно виклади скибки яблука. Можеш вигадати якийсь візерунок — буде красива верхівка шарлотки.
- Влий тісто, якщо потрібно вирівняй лопаткою.
- Закрий кришку, увімкни потрібну програму.
Після того як почуєш сигнал, що все готово, не поспішай, дай страві трошки охолонути, інакше ризикуєш отримати смачну купу, а не акуратний пиріг.
Поради, як покращити рецепт шарлотки в мультиварці

Якщо хочеш поекспериментувати, рекомендуємо спробувати цей рецепт з персиками, сливами, грушами або фруктовим асорті. Ще можна додати родзинки, курагу та горіхи.
Пісна шарлотка вийде, якщо чашу змастити не вершковим маслом, а олією.
Цікаво впливає на смак тіста імбир, кардамон, мускатний горіх.
Шарлотка дуже смакує з ванільним пломбіром, сметанним соусом, карамеллю.