Розповідаємо рецепт шарлотки з вишнею в мультиварці та ділимось ідеями, як зробити смачну випічку з консервованими та замороженими ягодами.
У цій статті:
Якщо любиш смак з кислинкою, що освіжає, тобі сподобається шарлотка з вишнями. Звичайно, найкраще спробувати цю смакоту в сезон, але заморожена й навіть консервована ягода не зіпсує чудовий десерт.
Що треба для приготування шарлотки з вишнями

🍽️ Кількість порцій: 8
✔️ Енергетична цінність: 180 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година 10 хвилин
Для приготування шарлотки з вишнями в мультиварці тобі знадобиться такий набір продуктів:
- вишні без кісточок (свіжі, консервовані або заморожені) — 300 г;
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 150 г;
- борошно — 150 г;
- ванільний цукор — 1 ч. л;
- розпушувач — 1 ч. л;
- щіпка солі;
- вершкове масло — для змащування чаші;
- манка або сухарі — для посипання чаші.
Досвічені кухарі рекомендують у рецепті з вишнями використовувати крохмаль, аби сік не перезволожував тісто. Якщо вирішиш дослухатися поради, то візьми столову ложку з гіркою кукурудзяного й засип ним ягоди. Коли готуєш із заморожених, зроби це одразу, як виймеш з холоду. З консервованими вишнями це непотрібно, лише дай їм добряче стекти.
Як приготувати шарлотку з вишнями покроково

Коли в тебе є мультиварка з режимом випікання, рецепт шарлотки з вишнею — це легко. Але трошки уваги доведеться приділити вже готовій страві, щоб зберегти зовнішній вигляд. Готуй за планом:
- Вишні мають бути без кісточок. Зі свіжої видаляй, заморожені чи консервовані в більшості випадків вже будуть почищені. Якщо ні, краще не бери такі — витратиш купу часу й отримаєш несимпатичне пюре, яке розтечеться, а пиріг не триматиме форми. Не забудь пораду про крохмаль.
- Яйця та цукор збий разом до пишної маси світлого кольору.
- Борошно змішай з розпушувачем, просій та обережно додай до яєчної суміші.
- Чашу мультиварки ретельно змасти маслом, а якщо хочеш пісну шарлотку з вишнями, візьми для цього олію. Потім притруси поверхню паніруванням.
- На дно чаші налий тонесенький шар тіста, розрівняй рівномірно лопаткою.
- Виклади на нього третину вишень, зверху налий решту тіста, а на нього залишок ягід.
- Закрий кришку мультиварки й увімкни режим випікання. Якщо треба регулювати час вручну, вистав 50–55 хвилин. Після сигналу про готовність перевір шарлотку шпажкою.
Щоб зберегти форму, дай страві повністю охолонути. Після цього, якщо є час, постав її на пів години в холодильник, це допоможе легше вийняти пиріг з чаші.
Поради, як покращити рецепт шарлотки з вишнями

Ти точно маєш знати, що шарлотку з вишнями можна покращити, якщо всипати в тісто подрібнений мигдаль.
Шматочки білого шоколаду додадуть вишуканого смаку та кольору.
Для вдосконалення аромату спробуй цедру лимона, корицю чи кардамон.
У сезон обов’язково приготуй шарлотку з полуницею, малиною, смородиною, ожиною, чорницею, а ще смачно — з яблуками та вишнями.
Подавай разом з морозивом, заварним кремом або збитими вершками.