Ділимося секретами приготування апетитних салатів на основі пекінської капусти: м’ясні варіанти з куркою чи ковбаскою та легкі дієтичні рецепти.
У цій статті:
Хрумка красуня, що без зусиль підкорила серця кулінарів по всьому світу — це вона, пекінська капуста! М’яка, ніжна, легко засвоюється, а головне — не гірчить, як деякі інші капустяні родичі.
Її можна нарізати соломкою, порвати руками, запакувати в лаваш або навіть закрутити в рол. А ще з нею можна створювати просто бомбезні салатики, від яких твої смакові рецептори будуть у шоці (в хорошому сенсі, звісно ж).
Тож нумо робити меню яскравішим, бо MJournal підготував для тебе топові рецепти: з куркою і кукурудзою, з ковбасою і сухариками, з тунцем і з крабовими паличками та ще кілька інших варіацій, де головною героїнею, звісно ж, буде пекінка. Вжух — і на столі смакота!
Салат з пекінської капусти та крабових паличок

Лови справжню смакову ідею з морським вайбом. Цей рецепт простого крабового салату з пекінською капустою — хіт для вечері на двох, але якщо до тебе раптово завітає компанія друзів — без паніки, просто множ інгредієнти, і всі будуть ситі й щасливі.
⏳ Час приготування: 15 хвилин
🔥 Калорійність: ~ 150 ккал на 1 порцію
✅ Порція: 2
Інгредієнти:
- крабові палички – 130 г;
- пекінська капуста – 200 г;
- огірок – 1 шт.;
- кріп – за смаком.

Для заправки:
- грецький йогурт – 5 ст. л;
- французька гірчиця (або діжонська) – 1 ч. л;
- лимонний сік – 1 ч. л;
- оливкова олія – 0.5 ст. л;
- сіль і чорний перець – за смаком.
🧑🍳Як зробити салат з пекінської капусти, крабових паличок і французької гірчиці?
- Наріж пекінку тонкими смужками, огірок — кубиками, крабові палички — невеликими шматочками. Подрібни кріп. Змішай всі інгредієнти в мисці.
- Для заправки змішай йогурт, гірчицю, лимонний сік, олію, сіль і перець.
- Додай заправку до салату, добре перемішай. Готово!

А хочеш трохи інший вайб? Лови варіант №2: усе те саме, тільки в кінці кинь щедру жменю хрумких грінок. І от тобі вже салат з пекінки, крабових паличок і сухариків. Ідеальний для вечірнього серіалу або як «перекус під розмови».
Цікаві штуки на MAUDAU
Як бачиш, ми зробили салат з пекінської капусти без майонезу — легенько, по-фітнесовому. Але якщо душа просить класики — додай майонезного соусу, ніхто не забороняє!
Салат пекінкою, з ковбасою і сухариками

Це той випадок, коли простота і геніальність йдуть пліч-о-пліч. Наступний гастро-шедевр — салат з пекінської капусти і варено-копченої ковбаси.
⏳ Час приготування: 15 хвилин
🔥 Калорійність: ~ 220 ккал на 1 порцію
✅ Порція: 4
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 400 г;
- варено-копчена ковбаса (можна зробити з шинкою) – 250 г;
- консервований горошок – 300 г;
- майонез – 2-3 ст. л;
- сухарики – 100 г;
- сіль, перець – за смаком.
🧑🍳Як зробити салат з пекінської капусти з сухариками і ковбасою?
- Капусту шаткуємо, ковбаску або шинку ріжемо соломкою. Додаємо горошок і сухарики. Не забуваємо про спеції.
- Заправляємо майонезом і перемішуємо, щоб усі інгредієнти подружилися.
А для шанувальників експериментів маємо декілька варіацій!
✅ Салат з пекінської капусти без майонезу? Чому б і ні! Просто заміни на йогурт або сметану — отримаєш дієтичний варіант.
✅ Салат з пекінської капусти з олією — це теж бомбічно смачно. Бальзамічний оцет + оливкова олія — ідеальна альтернатива!
✅ Не їси м’ясо або просто хочеш більш легкий варіант? Без проблем! Пропускаємо ковбасу і додаємо більше овочевої краси: зроби з огірком, кукурудзою, редисом. І бумс! У тебе вийшов овочевий салат з пекінської капусти без м’яса.
Якщо готуєш страву заздалегідь, заправляй її безпосередньо перед подачею, щоб капуста залишалася хрумкою.
Салат з тунцем і пекінською капустою

Іноді хочеться чогось смачного, легкого й такого, щоб після обіду не вирушати одразу на пробіжку. Тримай кулінарний лайфгак — салат з пекінської капусти і тунця. Простий, смачний, дієтичний.
⏳ Час приготування: 20 хвилин
🔥 Калорійність: ~ 210 ккал
✅ Порція: 2
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 200 г;
- консервований тунець – 150 г;
- кукурудза консервована – 3 ст. л;
- яйця варені – 2 шт. (можна зробити з перепелиними яйцями);
- цибуля червона – 1 маленька;
- домашній майонез – 1-2 ст. л.
Рецепт домашнього майонезу можеш знайти у нашій статті.
🧑🍳 Як приготувати смачний пісний салат з пекінської капусти?
- Пекінку і цибулю шаткуємо. Яйця нарізаємо кубиками. Тунець розминаємо виделкою.
- Змішуємо все в мисці: капусту, тунець, яйця, кукурудзу, цибулю.
- Заправляємо майонезом, додаємо сіль, перець.
А ще цей салат можна кастомізувати під настрій і зробити більш овочевим. Хочеш більше хрумкості — додай перчик або огірочок. Хочеш більше кольору — зроби з помідорами.
Цезар з куркою і пекінською капустою

Збираєшся влаштувати стильну вечірку й хочеш здивувати гостей? Лови перевірену класику, але з новим твістом. Це святковий салат з пекінської капусти і курки, який виглядає дорого, смакує як у ресторані, а готується на раз-два.
⏳ Час приготування: 25 хвилин
🔥 Калорійність: ~ 300 ккал
✅ Порція: 2-3
Інгредієнти:
- куряче філе або копчена курка – 2-3 шматки;
- пекінська капуста – 200 г;
- сухарики – 100 г;
- помідори чері – 5-6 шт.;
- твердий сир – 50 г;
- сир пармезан – для посипання зверху;
- перепелині яйця – 3-4 шт.;
- сіль, перець, паприка – за смаком.
Для соусу «Цезар»:
- майонез – 4 ст. л;
- сік половинки лимона;
- часник – 1-2 зубчики;
- твердий сир – 50 г;
- рослинна олія – 80 мл;
- сіль, перець – за смаком.

🧑🍳 Як приготувати салат Цезар з куркою, пекінською капустою і сухариками?
- Сире куряче філе наріж слайсами або кубиками, приправ сіллю, перцем, паприкою та обсмаж до золотистості. Якщо копчена курка — просто нарізай.
- Перепелині яйця звари, почисти, розріж навпіл.
- Розріж помідори на 2 частини. Сир натри.
- У блендері змішай всі інгредієнти для соусу. Збивай до кремової текстури.
- Пекінську капусту помий, просуши та наріж середніми шматочками.
- У велику салатницю виклади нарізану пекінку. Додай курку, помідори та половинки перепелиних яєць. Полий все соусом. Посип сухариками, натертим пармезаном. Готово!
А взагалі пекінка — ще та універсальна помічниця! Хочеш чогось екзотичного? Поєднай відварену курочку з ананасами — буде ніжно-солодкий смак. А з копченою куркою зроби гостріше: морква по-корейськи + сухарики = бомбезний смаковий вибух! В обидва варіанти додай кукурудзу — вона тут як вишенька на торті. І ось тобі вже кілька варіацій страв з пекінської капусти і курки.
Овочевий салат з пекінки та фетою

Нотки оливок, фети та ароматної олії додадуть у твоє меню частинку грецької свіжості. Пропонуємо тобі салат з пекінської капусти без м’яса, майонезу й зайвих заморочок — тільки смак, легкість і краса у твоїй тарілці.
⏳ Час приготування: 10 хвилин
🔥 Калорійність: ~ 150 ккал
✅ Порція: 2
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 350 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- сир фета – 150 г;
- оливки без кісточок – 100 г;
- оливкова олія – 3 ст. л;
- гілочки кропу – 2-3 шт.

🧑🍳 Як зробити салат з пекінської капусти, огірків і помідорів?
- Пекінку шаткуй тоненько. Огірок і помідори наріж півкільцями чи кубиками. Болгарський перець — смужками або соломкою.
- Фету наріж кубиками. Оливки — навпіл.
- Все добре змішай, додай олію, сіль-перець, посип дрібно нарізаним кропом.
Оливкова олія не лише підкреслює смак овочів. Вона допомагає краще засвоювати вітаміни. Так що цей салат з пекінської капусти з олією — ще й супер-корисна страва!
Пекінка — ідеальний компаньйон для вечора, коли хочеться чогось особливого, але без танців з бубном біля плити! Вибери будь-який салат із нашого списку: з куркою, тунцем, ковбаскою, заправлений майонезом або олією — і ти точно не пошкодуєш.
Смачного!