ПродуктиПоради та добірки

Салат з пекінської капусти: 5 швидких рецептів

6 Хв

Ділимося секретами приготування апетитних салатів на основі пекінської капусти: м’ясні варіанти з куркою чи ковбаскою та легкі дієтичні рецепти.

Хрумка красуня, що без зусиль підкорила серця кулінарів по всьому світу — це вона, пекінська капуста! М’яка, ніжна, легко засвоюється, а головне — не гірчить, як деякі інші капустяні родичі.

Її можна нарізати соломкою, порвати руками, запакувати в лаваш або навіть закрутити в рол. А ще з нею можна створювати просто бомбезні салатики, від яких твої смакові рецептори будуть у шоці (в хорошому сенсі, звісно ж).
Тож нумо робити меню яскравішим, бо MJournal підготував для тебе топові рецепти: з куркою і кукурудзою, з ковбасою і сухариками, з тунцем і з крабовими паличками та ще кілька інших варіацій, де головною героїнею, звісно ж, буде пекінка. Вжух — і на столі смакота!

Також буде цікаво

Салат з пекінської капусти та крабових паличок

Салат з пекінської капусти та крабових паличок

Лови справжню смакову ідею з морським вайбом. Цей рецепт простого крабового салату з пекінською капустою — хіт для вечері на двох, але якщо до тебе раптово завітає компанія друзів — без паніки, просто множ інгредієнти, і всі будуть ситі й щасливі.

⏳ Час приготування: 15 хвилин 
🔥 Калорійність: ~ 150 ккал на 1 порцію
✅ Порція: 2

Інгредієнти:

  • крабові палички – 130 г; 
  • пекінська капуста – 200 г; 
  • огірок – 1 шт.;
  • кріп – за смаком.
Салат з пекінської капусти та крабових паличок

Для заправки:

  • грецький йогурт – 5 ст. л;
  • французька гірчиця (або діжонська) – 1 ч. л;
  • лимонний сік – 1 ч. л;
  • оливкова олія – 0.5 ст. л;
  • сіль і чорний перець – за смаком.

🧑‍🍳Як зробити салат з пекінської капусти, крабових паличок і французької гірчиці?

  1. Наріж пекінку тонкими смужками, огірок — кубиками, крабові палички — невеликими шматочками. Подрібни кріп. Змішай всі інгредієнти в мисці.
  2. Для заправки змішай йогурт, гірчицю, лимонний сік, олію, сіль і перець.
  3. Додай заправку до салату, добре перемішай. Готово!
Салат з пекінської капусти та крабових паличок

А хочеш трохи інший вайб? Лови варіант №2: усе те саме, тільки в кінці кинь щедру жменю хрумких грінок. І от тобі вже салат з пекінки, крабових паличок і сухариків. Ідеальний для вечірнього серіалу або як «перекус під розмови».

Як бачиш, ми зробили салат з пекінської капусти без майонезу — легенько, по-фітнесовому. Але якщо душа просить класики — додай майонезного соусу, ніхто не забороняє!

Салат пекінкою, з ковбасою і сухариками

Салат з ковбасою та сухариками

Це той випадок, коли простота і геніальність йдуть пліч-о-пліч. Наступний гастро-шедевр — салат з пекінської капусти і варено-копченої ковбаси.

⏳ Час приготування: 15 хвилин 
🔥 Калорійність: ~ 220 ккал на 1 порцію
✅ Порція: 4

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 400 г; 
  • варено-копчена ковбаса (можна зробити з шинкою) – 250 г;
  • консервований горошок – 300 г; 
  • майонез – 2-3 ст. л;
  • сухарики – 100 г; 
  • сіль, перець – за смаком.

🧑‍🍳Як зробити салат з пекінської капусти з сухариками і ковбасою?

  1. Капусту шаткуємо, ковбаску або шинку ріжемо соломкою. Додаємо горошок і сухарики. Не забуваємо про спеції.
  2. Заправляємо майонезом і перемішуємо, щоб усі інгредієнти подружилися.

А для шанувальників експериментів маємо декілька варіацій!

✅ Салат з пекінської капусти без майонезу? Чому б і ні! Просто заміни на йогурт або сметану — отримаєш дієтичний варіант.

✅ Салат з пекінської капусти з олією — це теж бомбічно смачно. Бальзамічний оцет + оливкова олія — ідеальна альтернатива!

✅ Не їси м’ясо або просто хочеш більш легкий варіант? Без проблем! Пропускаємо ковбасу і додаємо більше овочевої краси: зроби з огірком, кукурудзою, редисом. І бумс! У тебе вийшов овочевий салат з пекінської капусти без м’яса. 

Якщо готуєш страву заздалегідь, заправляй її безпосередньо перед подачею, щоб капуста залишалася хрумкою.

Салат з тунцем і пекінською капустою

Салат з тунцем

Іноді хочеться чогось смачного, легкого й такого, щоб після обіду не вирушати одразу на пробіжку. Тримай кулінарний лайфгак — салат з пекінської капусти і тунця. Простий, смачний, дієтичний. 

⏳ Час приготування: 20 хвилин 
🔥 Калорійність: ~ 210 ккал 
✅ Порція: 2

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 200 г;
  • консервований тунець – 150 г;
  • кукурудза консервована – 3 ст. л;
  • яйця варені – 2 шт. (можна зробити з перепелиними яйцями);
  • цибуля червона – 1 маленька; 
  • домашній майонез – 1-2 ст. л.

Рецепт домашнього майонезу можеш знайти у нашій статті

🧑‍🍳 Як приготувати смачний пісний салат з пекінської капусти?

  1. Пекінку і цибулю шаткуємо. Яйця нарізаємо кубиками. Тунець розминаємо виделкою.
  2. Змішуємо все в мисці: капусту, тунець, яйця, кукурудзу, цибулю.
  3. Заправляємо майонезом, додаємо сіль, перець.

А ще цей салат можна кастомізувати під настрій і зробити більш овочевим. Хочеш більше хрумкості — додай перчик або огірочок. Хочеш більше кольору — зроби з помідорами. 

Цезар з куркою і пекінською капустою

Цезар з куркою і пекінською капустою

Збираєшся влаштувати стильну вечірку й хочеш здивувати гостей? Лови перевірену класику, але з новим твістом. Це святковий салат з пекінської капусти і курки, який виглядає дорого, смакує як у ресторані, а готується на раз-два.

⏳ Час приготування: 25 хвилин 
🔥 Калорійність: ~ 300 ккал 
✅ Порція: 2-3

Інгредієнти:

  • куряче філе або копчена курка – 2-3 шматки;
  • пекінська капуста – 200 г;
  • сухарики – 100 г;
  • помідори чері – 5-6 шт.;
  • твердий сир – 50 г;
  • сир пармезан – для посипання зверху;
  • перепелині яйця – 3-4 шт.;
  • сіль, перець, паприка – за смаком.

Для соусу «Цезар»:

  • майонез – 4 ст. л; 
  • сік половинки лимона;
  • часник – 1-2 зубчики; 
  • твердий сир – 50 г;
  • рослинна олія – 80 мл;
  • сіль, перець – за смаком.
Цезар з куркою і пекінською капустою

🧑‍🍳 Як приготувати салат Цезар з куркою, пекінською капустою і сухариками

  1. Сире куряче філе наріж слайсами або кубиками, приправ сіллю, перцем, паприкою та обсмаж до золотистості. Якщо копчена курка — просто нарізай. 
  2. Перепелині яйця звари, почисти, розріж навпіл.
  3. Розріж помідори на 2 частини. Сир натри.
  4. У блендері змішай всі інгредієнти для соусу. Збивай до кремової текстури.
  5. Пекінську капусту помий, просуши та наріж середніми шматочками.
  6. У велику салатницю виклади нарізану пекінку. Додай курку, помідори та половинки перепелиних яєць. Полий все соусом. Посип сухариками, натертим пармезаном. Готово!

А взагалі пекінка — ще та універсальна помічниця! Хочеш чогось екзотичного? Поєднай відварену курочку з ананасами — буде ніжно-солодкий смак. А з копченою куркою зроби гостріше: морква по-корейськи + сухарики = бомбезний смаковий вибух!  В обидва варіанти додай кукурудзу — вона тут як вишенька на торті. І ось тобі вже кілька варіацій страв з пекінської капусти і курки. 

Овочевий салат з пекінки та фетою

Овочевий салат з пекінки та фетою

Нотки оливок, фети та ароматної олії додадуть у твоє меню частинку грецької свіжості. Пропонуємо тобі салат з пекінської капусти без м’яса, майонезу й зайвих заморочок — тільки смак, легкість і краса у твоїй тарілці.

⏳ Час приготування: 10 хвилин 
🔥 Калорійність: ~ 150 ккал 
✅ Порція: 2

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 350 г;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • сир фета – 150 г;
  • оливки без кісточок – 100 г;
  • оливкова олія – 3 ст. л; 
  • гілочки кропу – 2-3 шт.
Овочевий салат з пекінки та фетою

🧑‍🍳 Як зробити салат з пекінської капусти, огірків і помідорів?

  1. Пекінку шаткуй тоненько. Огірок і помідори наріж півкільцями чи кубиками. Болгарський перець — смужками або соломкою.
  2. Фету наріж кубиками. Оливки — навпіл.
  3. Все добре змішай, додай олію, сіль-перець, посип дрібно нарізаним кропом.

Оливкова олія не лише підкреслює смак овочів. Вона допомагає краще засвоювати вітаміни. Так що цей салат з пекінської капусти з олією — ще й супер-корисна страва!

Пекінка — ідеальний компаньйон для вечора, коли хочеться чогось особливого, але без танців з бубном біля плити! Вибери будь-який салат із нашого списку: з куркою, тунцем, ковбаскою, заправлений майонезом або олією — і ти точно не пошкодуєш.


Смачного!

Avatar photo
28 записи

Про автора
Копірайтерка. Найчастіше мене можна побачити за ноутбуком, де я щось зосереджено формулюю та занотовую. Знаходжу натхнення у сучасній літературі, подорожах та фотознімках.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати домашній майонез?

7 Хв
Розповідаємо, як робити густий домашній майонез, даємо рецепти українською.
ПродуктиПерші страви

Як приготувати солянку: 3 прості та смачні рецепти

8 Хв
Розповідаємо, як приготувати смачну солянку в домашніх умовах.
ПродуктиЗакуски

Печінковий паштет: як приготувати з різних видів печінки

8 Хв
Ділимось найсмачнішими рецептами приготування в домашніх умовах печінкового паштету.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ПродуктиКондитерські вироби

Меренговий рулет: прості рецепти, як зробити та прикрасити