Класичний тертий пиріг: рецепт, як зробити з варенням

3 Хв

Розповідаємо, як зробити класичний тертий пиріг, ділимось простим та смачним рецептом з варенням.

Класичний тертий пиріг — це проста, але цікава страва, що викликає згадки про дитинство, домашній затишок, мамині чи бабусині турботливі руки. Мінімум часу та зусиль, найпростіші продукти — і маєш чудовий десерт, яким не соромно й гостей частувати.

Також буде цікаво

Інгредієнти для рецепта класичного тертого пирога 

Інгредієнти для рецепта класичного тертого пирога

🍽️ Кількість порцій: 8–10 
✔️ Енергетична цінність: 320 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година

Зазвичай починати готувати можна без походу в магазин, адже все, що потрібно, є вдома. Збери такі інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • масло вершкове (холодне) – 200 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • варення або повидло (густе, бажано кислувате: смородинове, вишневе, абрикосове) – 250–300 г.

Покрокове приготування тертого пирога класичного 

Покрокове приготування тертого пирога класичного

Зауваж, що підготовка потребуватиме щонайбільше 20 хвилин, все решта — це випікання, тому сміливо плануй ще якусь справу, поки твій класичний тертий пиріг з варенням буде готовий. Або просто відпочинь за переглядом цікавого фільму.

Але спершу дій за таким планом, як зробити тертий пиріг покроково:

  1. Масло наріж кубиками й швидко перетри з борошном до крихти.
  2. З’єднай цукор звичайний та ванільний, розпушувач і яйця, ретельно вимішай до однорідності. 
  3. Додай рідину до борошна з маслом, заміси тісто. Воно має бути м’яким, але не липким.
  4. Поділи тісто на дві частини: більшу (приблизно 2/3) і меншу (1/3).
  5. Меншу загорни в плівку й поклади в морозильник на 20 хвилин.
  6. Більшу частину розкачай так, щоб воно було більше за форму на 5–7 см з усіх боків, тоді зможеш сформувати бортики тертого пирога класичного.
  7. Рівномірно розподіли варення або повидло.
  8. Заморожене тісто натри на великій тертці поверх начинки.
  9. Випікай при 180 °C близько 40 хвилин до золотистої скоринки.

Перш ніж нарізати, дай пирогу трошки охолонути, інакше він може розлізтися.

@gourmetgalleryfoods

Grated Pie (Viennese Cookies) 🍪✨ A simple and delicious dessert with a buttery, crumbly texture! Ingredients: ¾ cup butter (1 ½ sticks), softened ½ cup sugar A pinch of salt 2 large eggs 3 ¼ cups all-purpose flour (+/- ¼ cup as needed) ½ tsp baking powder 1 ¼ cups thick, seedless jam Instructions: 1️⃣ Beat the softened butter with sugar and salt until light and fluffy. 2️⃣ Add the eggs one at a time, mixing well after each addition. 3️⃣ Sift in half of the flour with baking powder and mix until smooth. 4️⃣ Add the remaining flour and knead quickly by hand until a soft dough forms. If sticky, add a little more flour. 5️⃣ Divide the dough into two parts, wrap in plastic wrap. Place one part in the freezer and the other in the refrigerator. 6️⃣ After a few hours, press the refrigerated dough into a 9-inch (26 cm) baking pan, forming edges. Spread jam evenly over the surface. 7️⃣ Grate the frozen dough over the jam, covering it completely. 8️⃣ Bake in a preheated 350°F (180°C) oven for about 30 minutes, until golden brown. Enjoy! 🍓🥧 ✨ #GratedPie #VienneseCookies #EasyBaking #HomemadeDessert #ButterCookies #CrumbleTopping #SimpleRecipe #JamFilled #BakingFromScratch #SweetTreats #CozyEats #DessertTime #BakingFun #TikTokFood #QuickDesserts #ComfortFood #ClassicRecipes #BakeWithMe #Foodie #SweetTooth #CrispyAndDelicious #WeekendBaking #YummyEats #IndulgentEats #creatorsearchinsights

♬ I Think They Call This Love – Cover – Matthew Ifield

Поради, як покращити рецепт класичний

Поради, як покращити рецепт класичний

Використовуй ці ідеї, щоб зробити враження від класичної випічки ще цікавішими:

  1. Для естетичної подачі притруси класичний тертий пиріг цукровою пудрою. 
  2. Якщо випікала у квадратній або прямокутній формі, розріж на однакові частини такої ж конфігурації та склади на блюдо у декілька ярусів у шаховому порядку. 
  3. Прикрасити страву можна половинками волоського або сумішшю подрібнених горіхів різних сортів. 
  4. Смакуватиме цей десерт з чаєм та кавою, але не зіпсує його й келих мускатного вина або рислінгу. 
  5. А от ще фішка: подавай пиріг теплим з кулькою морозива, а до повністю вистиглого добре підійдуть збиті вершки.

Обов’язково додай в закладки ці поради, щоб не забути, як зробити тертий пиріг за класичним рецептом.

Avatar photo
97 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Печінковий торт: рецепти з курячої печінки та ідеї, чим перемазати

9 Хв
Розповідаємо, як приготувати печінковий торт з курячої печінки вдома.
ПродуктиПоради та добірки

Як смачно приготувати сочевицю

8 Хв
Розповідаємо, що таке сочевиця, яка вона буває, чим корисна та які смачні страви з неї можна готувати
ПродуктиПоради та добірки

Простий салат з буряка: 5 швидких та смачних рецептів

5 Хв
Розповідаємо, як зробити простий салат з буряка, щоб смакувала вся сім’я, та даємо кілька перевірених рецептів.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Алкогольні напоїВино

Як витримка змінює вино: мистецтво часу у пляшці