Класична шарлотка з яблуками в духовці

2 Хв

Ділимось класичним рецептом смачної та пишної шарлотки з яблуками. Розповідаємо, які потрібні інгредієнти та як приготувати покроково в духовці. 

Що таке класична шарлотка з яблуками? Це швидка, ароматна страва, яка навіює думки про затишок та нагадує тихий осінній вечір. Потрібно мінімум часу на приготування, ще трошки на випікання — і можеш частувати родину та гостей смачненьким. З рецептом із цієї статті в тебе вийде пишна бісквітна випічка.

Також буде цікаво

Інгредієнти для рецепта класичної шарлотки з яблуками в духовці

Класична шарлотка

🍽️ Кількість порцій: 6
✔️ Енергетична цінність: 190 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година (15 хвилин — підготовка, 45 — випікання)

Для цього простого рецепта приготуй такі продукти:

  • кисло-солодкі яблука — 4–5 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • борошно — 150 г;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • ванільний цукор або кориця — на твій смак, але не обов’язково.

Ще для класичної шарлотки з яблуками знадобляться вершкове масло для змащування та панірувальні сухарі для присипання форми. У мережі можна зустріти варіанти з манкою, замість борошна, тісто на молоці, але це вже варіації на тему, а класика — ось вона, проста, аби не сказати лінива, і дуже-дуже смачна.

Промокод на MAUDAU
Лови безкоштовну доставку поштоматами Нової пошти від 599 грн та вагою до 20 кг до 03.10.2025 включно за промокодом MJ2703. Акція діє тільки на товари продавця MAUDAU. Промокод діє 1 раз на 1 гостя.

Покрокове приготування класичної шарлотки з яблуками в духовці

Класична шарлотка з яблуками

Це простий рецепт, і якщо ти ніколи не робила пишну шарлотку з яблуками, не хвилюйся, дій за планом, і в тебе все легко вийде:

  1. Яблука почисть від шкірки, видали серцевину та наріж, як тобі подобається, але не дуже дрібно.
  2. Яйця збий з цукром до утворення світлої пишної маси. Це приблизно 5–7 хвилин блендером. Якщо збираєшся додати ванільний цукор — саме час.
  3. Борошно змішай з розпушувачем та просій.
  4. Акуратно, порціями, помішуючи лопаткою без міксера, додай отриману суху суміш до яєчно-цукрової маси. Мішай ніжно аби не втратити повітряну консистенцію.
  5. Деко чи форму змасти маслом, притруси паніруванням, виклади яблука, залий тістом.
  6. Випікай в духовці при температурі 180°C 40–45 хвилин. Готовність перевір дерев’яною шпажкою — вона має вийти з випічки сухою та чистою.

Щоб ця найсмачніша шарлотка з яблуками під час виймання з форми не розвалилася, дай їй трошки охолонути, тоді виклади на загальне блюдо або одразу розділи на порції.

Поради, як покращити рецепт

Як покращити класичний рецепт шарлотки з яблуками

Класичний рецепт шарлотки завжди можна покращити, наприклад, додавши до яблук родзинки та горіхи. Спробуй взяти груші, персики, нектарини, сливи або суміш фруктів. 

Смак тіста вдосконалить та зробить глибшим цедра лимона, щіпка кардамону чи мускатного горіха.

При подачі додай до випічки морозиво, заварний крем або карамельний соус. 

Цей рецепт підійде для фуршету, якщо зробити потрібну кількість мінішарлоток у порційних формочках.

Avatar photo
69 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Паста з морепродуктами: 5 рецептів в домашніх умовах 

8 Хв
Зібрали 5 смачних рецептів пасти з різними видами морепродуктів: з креветками, мідіями, гребінцями, морським коктейлем.
ПродуктиПоради та добірки

Кунжут: чим корисний та як його правильно їсти

6 Хв
Розбираємо, в чому користь кунжуту, чим білий відрізняється від чорного, та як їх правильно їсти.
ПродуктиПоради та добірки

5 рецептів зі шпинатом: млинці, пиріг, омлет, паста, смузі

8 Хв
Зібрали ідеї смачних рецептів зі шпинатом, щоб ти легко приготувала смачні страви на сніданок чи обід.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Алкогольні напоїЦікаві добірки

Лімончелло: як пити чистим та в коктейлях