Хрусткі картопляні деруни: класичний рецепт 

3 Хв

Розповідаємо, як терти картоплю на деруни та як їх готувати. 

Що таке деруни знає ледь не кожен українець. Це традиційна страва з тертої картоплі, яка завойовує серця своїм хрустким зовнішнім шаром і ніжною серединою, що ніби тане в роті. Детально розберемося, як зробити деруни з картоплі, які ідеально підійдуть для будь-якого прийому їжі та, за потреби, прикрасять будь-який стіл.

Також буде цікаво

Інгредієнти рецепта хрустких картопляних дерунів

Хрусткі картопляні деруни

👥 Порції: 3
🔥  Деруни калорійність: приблизно 163 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 40 хв.

Щоб зробити хрусткі деруни за рецептом з картоплі, необхідно підготувати наступні інгредієнти: 

  • 6 середніх картоплин;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ч. л солі;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • олія для смаження.

Покрокове приготування класичних дерунів

Хрусткі картопляні деруни

Хрусткі деруни — рецепт, який включає лише кілька простих кроків:

  1. Помий і почисть картоплю з цибулею, натри їх і переклади все в глибоку миску.
  2. Помий та додай яйце, посоли та поперчи, добре все перемішай до однорідності. 
  3. Розігрій сковорідку на помірному вогні, налий трохи олії та, коли вона нагріється, викладай масу ложкою, формуючи деруни. Смаж з обох боків до появи золотистої скоринки. 

Щоб краще розібратися в процесі, дивись рецепт хрустких дерунів з картоплі у відео.

@yuliia.senych Деруни & Драники & Картопляники🥔 Нам потрібні: • список інгредієнтів є в моєму телеграм ,посилання в шапці або в інстаграм Приготування ⬇️ 1. Картоплю натираємо на дрібній терці та вичавлюємо зайву рідину. До картоплі натираємо цибулю. 2. Додаємо яйце,сіль/перець та просіяне борошно. Перемішуємо до поєднання і смажимо в достатній кількості олії до готовності з обох сторін. *тісто виходить доволі рідке. 3. Для соусу до сметани чо йогурту додаємо натертий часник і подрібнену зелень(кріп) та солимо/перчимо за смаком. Смачного! А як вони називалися у вас?) #рецепти #деруни #рецептиукраїнською #рецепт #recipes #recipe #rezepte #kartoffelpuffer ♬ оригінальний звук – ТУТ СМАЧНО 🤤

Поради, як приготувати та подавати класичні хрусткі деруни

Хрусткі картопляні деруни

Що зробити, щоб страва вийшла ще смачнішою:

  1. Щоб деруни були по-справжньому хрусткими, можна після натирання картоплі прибрати зайву рідину. Проте, важливо залишити осілий на дні крохмаль — він зробить страву більш щільною. 
  2. Якщо тісто вийшло дуже рідке, додай більше борошна. Консистенція має бути схожа на густу сметану.
  3. Цибуля — це класичний варіант, що додати в деруни, щоб вони не чорніли, адже її сік уповільнює окиснення картоплі та водночас робить страву ароматною. Проте, якщо вона тобі не до смаку, рекомендуємо замінити її на кілька крапель лимонного соку — це теж допоможе зберегти світлий колір картоплі, але вплине на смак.
  4. Терка на деруни має бути дрібною, щоб маса вийшла однорідною, а деруни тримали форму. В результаті страва виходить ніжною всередині та хрусткою ззовні. Якщо ж натерти картоплю на іншій терці, деруни можуть розпадатися або вийти жорсткими.
  5. До речі, картопляні деруни за рецептом класичним можна приготувати й у духовці. Для цього виклади масу ложкою на деко, застелене пергаментом, зверху змасти страву олією і запікай приблизно 25 хвилин при температурі 200 градусів.
  6. До тіста можна додавати будь-які спеції, які тобі до вподоби — вони допоможуть підкреслити смак і зробити страву цікавішою. Експериментуй з різним перцем, паприкою, часниковим порошком, сушеними травами тощо.
  7. Подавай деруни зі сметаною, грибною підливою або часниковим соусом. Це класичне поєднання, яке підкреслює смак страви та додає їй ніжності. Для більш вишуканого та нестандартного варіанту можна подати їх з лососем і вершковим соусом, а також з гуакамоле або хумусом

Спробуй зробити цю страву один раз — і захочеться готувати її знову і знову. Готуй із задоволенням і повертайся за новими смачними ідеями. 


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
109 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Смачні деруни по-селянськи в горщику

4 Хв
Як зробити деруни з м’ясом на сковороді та в горщиках
ПродуктиПоради та добірки

Пишні деруни з грибним соусом

3 Хв
Як зробити пишні деруни з грибами.
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати деруни з кабачків і картоплі 

2 Хв
Як приготувати деруни з кабачків і картоплі, даємо покроковий рецепт українською.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ПродуктиПоради та добірки

Варення з полуниці: 5 рецептів, як варити