Розповідаємо, як приготувати деруни з мʼясним фаршем в домашніх умовах.
У цій статті:
Деруни — це улюблена страва значної частини українських родин. Вона має безліч смачних і креативних варіацій. Один із найцікавіших способів — начинити їх мʼясним фаршем. Цей рецепт ідеально підійде, коли хочеться швидко та без зайвих клопотів приготувати поживну і й ситну страву.
Що треба для приготування дерунів з мʼясним фаршем у духовці

👥 Порції: 4
🔥 Калорійність дерунів: приблизно 180 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 1 год. 15 хв.
Щоб приготувати деруни з мʼясним фаршем в духовці, підготуй прості інгредієнти:
- 400 г фаршу;
- 8 середніх картоплин;
- 2 середні цибулини;
- 1 куряче яйце;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л борошна;
- перець, сіль за смаком.
Як приготувати деруни з фаршем покроково

Ділимося докладною інструкцією, як зробити деруни з фаршем в духовці:
- Овочі та яйця перед початком чаклування над стравою помий.
- Далі почисть картоплю та натри з однією цибулиною. Переклади отриману масу в глибоку миску та додай борошно, сіль, перець, розбий яйце. Добре все перемішай.
- Другу цибулину почисти та дрібно наріж. В глибокій мисці змішай її з фаршем, посоли та поперчи.
- Постав духовку розігріватися на 180 градусів.
- Застели форму для випікання пергаментом, виклади на неї ложкою тісто, формуючи деруни. На них зверху клади трохи фаршу та накрий ще однією ложкою картопляного тіста. Злегка притисни по краях.
- Постав форму в духовку на 40-50 хвилин. Коли деруни з фаршем в духовці стануть золотистими, їх можна подавати до столу.
Також ділимося посиланням на рецепт з відео, який допоможе тобі крок за кроком приготувати смачні деруни.
@pan.fartuh ДЕРУНИ ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ ситні і поживні з мʼясною начинкою ▶️ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ▶️ 🔪До фаршу додати тертої або дрібно нарізану цибулю 🔪Сіль, сушений часник та перець. Перемішати і відбити. 🔪Зробити котлети і покласти у холодильник. 🔪Натерти картоплю і цибулю. Додати 2 яйця, сіль, перець, борошно і перемішати. 🔪Викласти тісто у сковорідку, зверху котлети і закрити тістом. 🔪Коли низ підсмажиться перевернути. Готові деруни можна забрати на паперовий рушник. 🔪Викласти на пергамент у форму, покласти зверху шматок масла і готувати у духовці 20 хв. 🔪За бажанням можна притрусити твердим сиром. 📕ІНГРЕДІЄНТИ📕 1️⃣Фарш – 300 гр 2️⃣Цибуля – 1 3️⃣ Сіль, сушений часник, перець 👉ДЕРУНИ 1️⃣Картопля – 600 гр 2️⃣Цибуля – 1 3️⃣Яйця – 2 4️⃣Борошно – 2 ст.л. 5️⃣Сіль, перець 6️⃣Вершкове масло – 10 гр
♬ оригінальний звук – panfartuh
Поради, як зробити та подавати деруни з фаршем

Деруни з фаршем на сковороді — чудова альтернатива духовці, якщо хочеться отримати хрустку скоринку. В такому випадку, замість дека викладай картопляне тісто на добре розігріту на помірному вогні пательню з олією. По центру розташуй фарш, а зверху нього ще раз суміш для дерунів. І цей картопляно-м’ясний оладок смаж з кожної сторони, доки скоринка не стане приємно рум’яною та хрусткою.
Якщо не хочеться використовувати магазинний фарш або самостійно молоти мʼясо, просто наріж його дрібними шматочками. Це може бути курятина, свинина чи яловичина — головне, щоб продукт був свіжим і соковитим. Перед приготуванням рекомендуємо замаринувати його хоча б на 30 хвилин у суміші солі, перцю та часнику, а потім обсмажити до напівготовності. Так будеш впевненою, що страва не сира всередині.
Деруни з фаршем чудово поєднуються з різноманітними соусами, наприклад, спробуй подати їх трюфельним, барбекю, мегрельським тощо.
Цікаві штуки на MAUDAU
А для того, щоб дізнатися більше корисних порад щодо приготування, запрошуємо переглянути нашу статтю «Хрусткі картопляні деруни: класичний рецепт».
Нехай приготування дерунів з фаршем чи мʼясом стане для тебе приємним відкриттям і джерелом натхнення на кухні. Не бійся додавати улюблені спеції та інгредієнти, щоб створити ідеальну для себе страву.
Смачного!